Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Δείτε τι τεχνολογικό τέρας κρύβεται μέσα σε αυτόν τον ναό του 19ου αιώνα

Χτισμένο τον 19ο αιώνα, το παρεκκλήσι Torre Giona είναι ένα όμορφο κτίριο που χρησιμοποιούνταν από την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία ως λατρευτικός χώρος της σχολής μοναχών Collegi de Monges de l'Ascenció.
Πλέον όμως δεν χρησιμοποιείται για λατρευτικούς σκοπούς, αλλά στεγάζει έναν από τους ταχύτερους υπερυπολογιστές του κόσμου.
Μιλάμε για τον MareNostrum (λατινογενής έκφραση που σημαίνει "η θάλασσά μας". Την χρησιμοποιούσαν οι Ρωμαίοι της αυτοκρατορικής περιόδου για να χαρακτηρίσουν τη Μεσόγειο, καθώς αυτή περικλειόταν από εδάφη της Αυτοκρατορίας τους), έναν από τους επτά υπερυπολογιστές του ισπανικού Δικτύου Υπερυπολογιστών και, αναμφισβήτητα, τον πιο όμορφο αρχιτεκτονικά. Μέσα στο παρεκκλήσι, η ωμή δύναμη της σύγχρονης τεχνολογίας στέκεται δίπλα στις παλαιές κιονοστοιχίες, τις ρωμανικές καμάρες και τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα στις πόρτες.
Ο MareNostrum διαθέτει 2.560 JS21 υπολογιστικούς κόμβους, ικανούς να εκτελέσουν υπολογισμούς σε 62,63 teraflops με ανώτερη απόδοση τα 94,21 teraflops*.
Για να καταλάβουμε τι εννοούμε: ότι υπολογισμούς κάνει ένας υπολογιστής με μόνο ένα teraflop σε ένα δευτερόλεπτο, θα πρέπει ο άνθρωπος να εκτελεί υπολογισμούς για 31.688,77 χρόνια ανά δευτερόλεπτο! Χρησιμοποιείται για την εκτέλεση πολύπλοκων υπολογισμών για την έρευνα στους τομείς του ανθρώπινου γονιδιώματος, την έρευνα στις πρωτεΐνες, την πρόγνωση του καιρού και φαρμακευτικά σχέδια.
Η υπολογιστική δυνατότητα του MareNostrum μπορεί να ακούγεται τεράστια, αλλά είναι 456ος στο Top 500 των πιο δυνατών υπερυπολογιστών του κόσμου. Ο πιο γρήγορος είναι ο Tianhe-2, ένας υπερυπολογιστής με 33,86 petaflop (petaFLOP: 10 εις την 15, teraFLOP: 10 εις την 12) που βρίσκεται στο πανεπιστήμιο Sun Yat-sen στην πόλη Guangzhou της Κίνας. Είναι περίπου 540 φορές πιο γρήγορος από τον MareNostrum.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters