Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Η καυτή ατζέντα του νέου υπουργού Οικονομικών

Πριν ακόμη προλάβει να καθίσει στην καρέκλα του γραφείου του ο νέος τσάρος της ελληνικής Οικονομίας έχει ήδη μπροστά του μια ατζέντα για το φετινό καλοκαίρι γεμάτη με καυτά ραντεβού «γνωριμίας», ενημέρωσης αλλά και
αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας καθώς και «υποχρεώσεις - εκκρεμότητες» που πρέπει να τακτοποιήσει νομοθετικά η κυβέρνηση προκειμένου να γίνει η εκταμίευση των δύο υπολειπόμενων δισεκατομμυρίων ευρώ, από την τελευταία δόση αλλά και για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την διευθέτηση του χρέους.

Αντιμέτωπος με τα προαπαιτούμενα μέτρα - για να εκταμιευθούν οι δύο «μικρές» δόσεις, από 1 δισ. ευρώ η κάθε μια- θα βρεθεί ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, προτού καν γνωρίσει, υπό τη νέα ιδιότητά του, τους ομολόγους του στην ευρωζώνη.

Ο πρώτος σταθμός στο πρόγραμμα του Γκίκα Χαρδούβελη, είναι η συνεδρίαση του Eurogroup, προγραμματισμένη για τις 19 Ιουνίου, ενώ στα μέσα Ιουλίου αναμένεται να υπάρξει και η πρώτη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι επανέρχονται στην Αθήνα για περίπου 10 ημέρες, πριν από τη μεγάλη αξιολόγηση του Φθινοπώρου.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένεται να ζητήσουν, τον Ιούλιο, πλήρη ενημέρωση για την πορεία των προαπαιτούμενων δράσεων, από τις οποίες οι πρώτες έξι έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί έως τον περασμένο Μάιο.

Σε εκκρεμότητα βρίσκονται τα εξής:

1. Η επικαιροποίηση του καταλόγου των φόρων υπέρ τρίτων, καθώς τα δύο αρχικά σχέδια δεν κρίθηκαν επαρκή από την τρόικα
2. Η νομοθεσία που θα επιτρέπει την πρόσβαση των ανασφάλιστων σε φαρμακευτική περίθαλψη και σε διαγνωστικές εξετάσεις, καθώς και η αλλαγή των σημερινών περιθωρίων κερδών των φαρμακείων
3. Η υιοθέτηση Κώδικα Δεοντολογίας για τα μέλη της κυβέρνησης
4. Η υπουργική απόφαση για την ενοποίηση της διαδικασίας συλλογής φόρων
5. Η υιοθέτηση νομοθεσίας για την αδειοδότηση επενδύσεων
6. Η υιοθέτηση νόμου για το υπαίθριο εμπόριο έχει υλοποιηθεί
7. Τα άλλα έξι προαπαιτούμενα που πρέπει να εκπληρωθούν έως τα τέλη Ιουνίου, περιλαμβάνουν:
8. Την κατάργηση από την 1η Ιανουαρίου 2015 όλων των τελών υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν επικουρικά ταμεία και βρίσκονται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εργασίας
9. Τη θέσπιση της απαιτούμενης νομοθεσίας για την απορρόφηση από το ΕΤΕΑ των επικουρικών ταμείων του Δημοσίου
10. Την υιοθέτηση του νέου δασικού νόμου
11. Την υιοθέτηση νομοθεσίας για τη μείωση των διοικητικών βαρών
12. Την υιοθέτηση του νόμου για τη «μικρή ΔΕΗ» και την εκκαθάριση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών της
13. Την υιοθέτηση νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και τη δημοσίευση και παρακολούθηση του ενεργητικού τους
14. Η υλοποίηση των 12 μέτρων θα ξεκλειδώσει την εκταμίευση των δύο δόσεων που εκκρεμούν, ένα δισ. ευρώ έως το τέλος Ιουνίου και ισόποση δόση έως το τέλος Ιουλίου.

Το φθινόπωρο, εκτός από την αναμενόμενη έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη νέα διευθέτηση του χρέους, θα υπάρξουν και διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών - με βάση το αναθεωρημένο Μνημόνιο- για κρίσιμα θέματα μεταξύ των οποίων οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο και η παράταση ή όχι στην επιβολή της έκτακτης εισφοράς. 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/06/blog-post_7774.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters