Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος": Γερμανικό πάρτι με το κόστος κατασκευής


Μπορεί ένα Αστυνομικό Τμήμα για να κτιστεί μόνο να κοστίσει τριάντα εκατομμύρια ευρώ; Στην Ελλάδα, όπως φαίνεται, γίνεται. Ιδιαιτέρως, μάλιστα, εάν στο έργο εμπλέκεται κατασκευαστική εταιρία-κολοσσός από τη Γερμανία. Αυτό συνέβη στην περίπτωση της κατασκευής του αεροδρομίου στα Σπάτα. Αερολιμένας, ο οποίος χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο, με εγγυήσεις της χώρας μας που ακριβοπληρώνει έως σήμερα ο Έλληνας φορολογούμενος. ...
Την υπογραφή για τη χρηματοδότηση του έργου εκ μέρους των Βρυξελλών είχε βάλει η τότε αρμόδια επίτροπος, κ. Βουλφ Ματίες, επικεφαλής του γραφείου της οποίας ήταν τότε ο άτυπος -σήμερα- «πρωθυπουργός της χώρας μας», κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ (!). Ως όλα δείχνουν, ο «σοσιαλιστής» υπερυπουργός είναι παλιός γνώριμος της Ελλάδας, ιδιαίτερα μάλιστα στο μεγάλο έργο που έφερε τη γερμανική σφραγίδα.

 Μόλις την περασμένη εβδομάδα, από την απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στη Βουλή, κ. Παντελής Οικονόμου, έγινε γνωστό ότι η εταιρία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ), που ελέγχεται από τη γερμανική Hochtief, αρνείται ότι είναι υπόχρεη έναντι του Ελληνικού Δημοσίου να καταβάλει ΦΠΑ. Κι αυτό παρότι εισπράττει τεράστια κέρδη από τη χρήση του αεροδρομίου, αφού, εκτός των άλλων, ο αερολιμένας είναι -ίσως- από τους ακριβότερους στον κόσμο. Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρία γίνεται θέμα συζήτησης. Από την αρχή της δεκαετίας του 1990, οπότε άρχισαν οι σχεδιασμοί για τη μετεγκατάσταση του Αερολιμένος Αθηνών, από το Ελληνικό στα Σπάτα, το έργο αποτέλεσε αντικείμενο μεγάλων επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων, ιδιαίτερα από τις κυβερνήσεις Σημίτη. Συγκέντρωσε, όμως, και πολλά πυρά επικρίσεων ως προς δυσθεόρατο κόστος του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Ευρωκοινοβούλιο έχει υποβληθεί βροχή ερωτήσεων, ενώ έχει αναφερθεί ότι το κόστος του ήταν αρκετά πιο μεγάλο από άλλα αντίστοιχα αεροδρόμια που κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη. Το έργο κατακυρώθηκε στους Γερμανούς, αντίπαλοι των οποίων ήταν οι Γάλλοι. Στις Βρυξέλλες κοινό μυστικό είναι ότι τη Hochtief υποστήριξαν τότε οι Γερμανοί επίτροποι, αλλά και ο σημερινός «εγκάθετος» πρωθυπουργός της Ιταλίας και τότε επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Μάριο Μόντι.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
jgeorgiou@e-typos.comΔημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/03/blog-post_9603.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters