Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

«Μιζαδόρος» ελληνικών όπλων Γερμανός μεγαλοβιομήχανος

Στοιχεία για πιθανή εμπλοκή του προέδρου της Ομοσπονδίας Γερμανών Βιομηχάνων, Ούλριχ Γκρίλο, στην υπόθεση δωροδοκιών στα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα, αποκαλύπτει το Der Spiegel της Δευτέρας.

«Μιζαδόρος» ελληνικών όπλων Γερμανός μεγαλοβιομήχανος

Έντονο «γερμανικό» χρώμα αποκτά το σκάνδαλο των παράνομων εξοπλιστικών προμηθειών ελληνικών κυβερνήσεων.

Δημοσίευμα του Spiegel, που κυκλοφορεί τη Δευτέρα εμπλέκει στην υπόθεση τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών, Ούλριχ Γκρίλο.

Το τεύχος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που κυκλοφορεί τη Δευτέρα δίνει νέες διαστάσεις στην υπόθεση με τις «μίζες» στην πώληση γερμανικών οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα κατονομάζει τον επικεφαλής του γερμανικού ΣΕΒ, Ούλριχ Γκρίλο, ως άμεσα εμπλεκόμενο στο ελληνικό σκάνδαλο.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανών Βιομηχάνων (BDI) την επίμαχη περίοδο ήταν οικονομικός διευθυντής του τμήματος εξοπλισμών της Rheinmetall, αλλά και διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής εταιρείας STN Atlas.

Τα νέα στοιχεία που επικαλείται το περιοδικό βασίζονται σε τριμηνιαίες εκθέσεις του τότε εκπροσώπου της εταιρείας στην Αθήνα, Παναγιώτη Ευσταθίου με αποδέκτη τον Ούλριχ Γκρίλο.

Σε μία από αυτές τις εκθέσεις, με ημερομηνία 30 Ιουνίου 2000, γίνεται αναφορά σε συνάντηση του κ. Γκρίλο και δύο μάνατζερ της STN Atlas κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα με τον Αντώνιο Κάντα.

Ο κ. Κάντας, γενικός διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, είναι το άτομο που -όπως πιθανολογείται- δωροδοκήθηκε από τον κ. Ευσταθίου κατ’ εντολήν ή κατόπιν άδειας του Ούλριχ Γκρίλο.

Ωστόσο, ερωτηθείς σχετικά από το Spiegel ο γερμανός βιομήχανος ισχυρίστηκε ότι δεν είναι σε θέση να θυμηθεί, ούτε ποιοι ήταν οι συνομιλητές του, ούτε, βέβαια, το αντικείμενο των επαφών του στην ελληνική πρωτεύουσα.

Πάντως, ο Ούλριχ Γκρίλο παραδέχεται ότι είχε επισκεφθεί την Αθήνα το 2000 για επιχειρηματικούς σκοπούς.

Ακριβώς αυτό το «σκοτεινό» σημείο επιχειρούν να «φωτίσουν» οι εισαγγελίες Αθήνας και Βρέμης, όπου και η έδρα της STN Atlas, με τον γερμανό μεγαλοβιομήχανο να βρίσκεται, προς το παρόν, εκτός της λίστας υπόπτων για δωροδοκία, φοροδιαφυγή και απάτη.

Τέλος, αξίζει να να σημειωθεί ότι ο Ούλριχ Γκρίλο διατηρεί στενότατες σχέσεις με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με πληροφορίες να θέλουν την εταιρία του να είναι μεταξύ των χορηγών του κόμματός της.

Ανδρέας Μορφόπουλος
http://www.sport-fm.gr/article/mizadoros-ellinikwn-oplwn-germanos-megalobiomixanos/752366

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters