Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ – ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

boreia hpeiros
«Αρχίζει η αποχώρηση του Ελληνικού Στρατού από τη Βόρειο Ήπειρο, μετά την απόφαση των Μ. Δυνάμεων για παραχώρηση της περιοχής αυτής στην Αλβανία.
Η προσωρινή κυβέρνηση που σχηματίστηκε υπό το Γεώργιο Χρηστάκη Ζωγράφο, μετά την εξέγερση των κατοίκων εναντίον της άδικης αυτής αποφάσεως των Μ. Δυνάμεων, κηρύσσει, σε επίσημη τελετή στο Αργυρόκαστρο, την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου». Τα παραπάνω, διαβάσαμε στο «Ευρετήριο Πολεμικών Γεγονότων του Ελληνικού Έθνους» (ΔΙΣ, 1989), στην ημερομηνία 17 Φεβρουαρίου 1914. Μια επέτειος σπουδαία λοιπόν, που σηματοδότησε τους αγώνες των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου για την πίστη και την πατρίδα. Για την ιστορία, παραθέτουμε και τα λόγια του Γεωργίου Παπανδρέου στη Βουλή των Ελλήνων, στις 12 Ιουνίου 1960: «Εκείνο πάντως το οποίο οφείλουν όλαι αι Ελληνικαί Κυβερνήσεις να γνωρίζουν, είναι ότι το θέμα (σ. σ. της Βορείου Ηπείρου) υφίσταται. Και εκείνον το οποίον απαγορεύεται εις τον αιώνα, είναι δι’ οιονδήποτε λόγον η απάρνησις του ιερού αιτήματος... Καθ’ όσον αφορά την Βόρειο Ήπειρο... Η διεκδίκησις είναι ιερά και απαράγραπτος».
ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
Από τότε ως σήμερα, οι διμερείς σχέσεις με την Αλβανία πέρασαν από χίλια μύρια κύματα, με αφορμή τις διώξεις κατά μελών της μειονότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο του 1993, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνοντας με ψήφους 189 υπέρ και 42 κατά σχετικό ψήφισμα που είχαν καταθέσει οι ευρωβουλευτές Λαγάκος (ΝΔ), Παπουτσής (ΠΑΣΟΚ), Νιάνιας (ΔΗΑΝΑ) και Αλαβάνος (ΣΑΡ), κάλεσε την αλβανική κυβέρνηση να εξασφαλίσει την πολιτιστική και θρησκευτική αυτονομία της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας.
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς... Τις δίκες της Ομόνοιας από το καθεστώς Μπερίσα; Τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα; Τις συνεχιζόμενες απόπειρες των Αλβανών να βάλουν στο χέρι τη γη των Ελλήνων στη Βόρειο Ήπειρο; Και χθες, διαβάσαμε (aftonomi.gr) πως «στην σύλληψη ενός Έλληνα Βορειοηπειρώτη από την Χειμάρρα προχώρησε τα ξημερώματα του Σαββάτου η αλβανική αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες της Aftonomi.gr, ο συλληφθείς είναι ο Φ. Δημογιάννης και οι αλβανικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψή του επειδή πέταξε φεϊγβολάν για την 100η επέτειο από την ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου στο κέντρο της Χιμάρας. Ποια ακριβώς ήταν η αξιόποινη πράξη δεν μπορούμε να καταλάβουμε!
Απ’ την στιγμή που το ίδιο το αλβανικό κράτος έχει ‘αναγνωρίσει’ την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, τουλάχιστον ως γεγονός. Η κίνηση αυτή από την πλευρά των Αλβανών προσπαθεί να εκφοβήσει για άλλη μια φορά τους Βορειοηπειρώτες στερώντας τους το δικαίωμα να γιορτάσουν όπως αυτή νομίζουν την ιδιαίτερη αυτή στιγμή για την Βορειοηπειρωτική Κοινότητα! Πάντως περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε αν θα υπάρξουν αντιδράσεις καταρχάς από διεθνής οργανισμούς στην Αλβανία και κατά δεύτερον από τις ελληνικές διπλωματικές αρχές!
Υ.Γ.: Δεν είδαμε να συλλαμβάνεται στην Ελλάδα κανένας Αλβανός για τα φεϊγβολάν που είχαν πετάξει στους δρόμους της Αθήνας για την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας!» Και όλα αυτά μετά την επίσκεψη τουρκικής στρατιωτικής αντιπροσωπείας, η οποία, «με επικεφαλής τον αντιστράτηγο Mehmet Daysal, διευθυντή της στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο αλβανικό Αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας, αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του αλβανικού ΓΕΕΔ» (himara.gr).
100 χρόνια λοιπόν από την ανακήρυξη της αυτονομίας, που εορτάστηκαν με δοξολογία στον ΙΝ του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα, παρουσία των βουλευτών της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη, του ΠΑΣΟΚ Πύρρος Δήμας και των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ & Βασίλη Καπερνάρου, αλλά και ομάδας χρυσαυγιτών, υπό τους Κασιδιάρη & Παναγιώταρο, που μάλιστα φώναξαν σύνθημα... μέσα στην Εκκλησία (!), δείχνοντας το πόσο σέβονται την Εκκλησία, την τελετή και τους Βορειοηπειρώτες. Φώναξαν όμως κι έξω από την Εκκλησία συνθήματα υβριστικά κατά πολιτικών (αλήτες, προδότες, πολιτικοί), εξύβρισαν τους βουλευτές των άλλων κομμάτων, χαλώντας την γιορτή και την ώρα μάλιστα που τα λάβαρα των πατριωτικών οργανώσεων εξέρχονταν από τον ΙΝ του Αγίου Διονυσίου και προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των παρευρισκόμενων. Εμείς, κρατάμε τα λόγια των αδερφών μας της Βορείου Ηπείρου, που μας επισκέπτονται συχνά στην «ΕΩ»: «Τίποτε δεν ξεχνιέται! Τίποτε δεν τελείωσε ακόμη! Θα γυρίσουμε και θα τρέμει η γη». Βόρειος Ήπειρος – ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Νίκος Χιδίρογλου 


http://www.elora.gr/portal/ellada/3727-%CE%B2%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%83-%CE%B7%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%83-%E2%80%93-%CE%B3%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters