Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ο Ι. ΡΑΛΛΗΣ ΤΟ 1943 ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ-ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο Ιωάννης Ράλλης ήταν γιος του Δημητρίου Ράλλη, διακεκριμένου Αθηναίου πολιτικού και πρωθυπουργού της χώρας με ρίζες από την Κωνσταντινούπολη. Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και σπούδασε νομικά συμπληρώνοντας τις σπουδές του στην Γαλλία και την Γερμανία, για να επιδοθεί στην συνέχεια στην δικηγορία. Ο Ιωάννης Ράλλης ήταν πατέρας του Γεωργίου Ι. Ράλλη (Αθήνα, 26 Δεκεμβρίου 1918 – 15 Μαρτίου 2006. Έλληνας πολιτικός και πρωθυπουργός της Ελλάδας κατά την περίοδο 1980–1981.)

ΙΔΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ 1821 ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΙΖΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕ :

Στον αγώνα για την προστασία των καταδιωκόμενων Εβραίων ιδιαιτέρως σημαντική υπήρξε η συμβολή του ορθόδοξου κλήρου, εκπρόσωποι του οποίου όπως οι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Γεννάδιος, Βόλου Ιωακείμ, Χαλκίδος Γρηγόριος και κυρίως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Δαμασκηνός διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς τις γερμανικές αρχές Κατοχής.

Είναι πολύ χαρακτηριστική η γενναία απάντηση του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού στο ναζί στρατηγό Στρόπ, όταν τον απείλησε με τουφεκισμό εξαιτίας της έγγραφης διαμαρτυρίας του για τους διωγμούς των Ισραηλιτών της Ελλάδας:

«Οι ιεράρχες της Ελλάδος, στρατηγέ Στρόπ, δεν τουφεκίζονται, απαγχονίζονται. Σας παρακαλώ να σεβασθήτε αυτή την παράδοσιν».

Σημειώνουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός υπήρξε ο μοναδικός ηγέτης Ευρωπαϊκής Εκκλησίας που αξίωσε επίσημα από τις Γερμανικές Αρχές Κατοχής να σταματήσουν το διωγμό των Εβραίων. Στο έργο τους, οι εκπρόσωποι του κλήρου είχαν την αμέριστη συνδρομή γενναίων Ελλήνων αξιωματικών, όπως
ο Διευθυντής της Αστυνομίας Αθηνών Άγγελος Έβερτ, που έδωσε διαταγή στα Αστυνομικά Τμήματα να χορηγούν ψεύτικες ταυτότητες στους Εβραίους και ο Διευθυντής του Μητρώου Δήμου Αθηναίων Π. Χαλδέζος, που φρόντισε σε συνεργασία με τον Δαμασκηνό να ανοιχτεί ειδικό αρχείο, όπου καταχωρίστηκαν όσοι Εβραίοι βαφτίζονταν Χριστιανοί για να γλιτώσουν.

Μοναδικό σε ευρωπαϊκή κλίμακα παράδειγμα υπήρξε και το νησί της Ζακύνθου, όπου ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος Δημητρίου και ο Δήμαρχος Ζακύνθου Λουκάς Καρρέρ αρνούμενοι, με κίνδυνο της ζωής τους, να παραδώσουν στις γερμανικές αρχές κατάλογο με τα ονόματα των μελών της τοπικής εβραϊκής κοινότητας την έσωσαν στο σύνολό της.

''ΧΙΤΛΕΡ-Ο ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ''




''Αρκετοί επίσης ήταν οι
Έλληνες Εβραίοι που πήραν μέρος στην Αντίσταση, ενταγμένοι στις Ελληνικές
αντιστασιακές ομάδες, ΕΑΜ/ΕΛΛΑΣ, ΕΔΕΣ, ΕΚΚΑ, κατά την κατοχή, και
πολέμησαν κατά των κατακτητών.''


Από τη δίνη αυτού του ανοσιουργήματος δεν ήταν δυνατόν να εξαιρεθούν και οι συμπολίτες μας, οι Έλληνες Εβραίοι των ελληνικών εβραϊκών κοινοτήτων, που άκμαζαν τότε σε πολλές πόλεις της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη. Αποδίδοντας φόρο τιμής στις χιλιάδες Εβραίους Έλληνες πολίτες, που έπεσαν θύματα της φρικιαστικότερης ομαδικής γενοκτονίας στην ιστορία της
ανθρωπότητας,

η Βουλή των Ελλήνων, με ομόφωνο ψήφισμά της, καθιέρωσε την 27η Ιανουαρίου ως «Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος».

Βαθιές είναι οι ρίζες στην ιστορία της ειρηνικής συνύπαρξης και της πολιτιστικής όσμωσης ανάμεσα σε Ορθόδοξους Έλληνες και Εβραίους Έλληνες πολίτες. Στις αρχές του 20ου αι. ο αριθμός των Ελλήνων Εβραίων φθάνει τις 70.000 περίπου. Οι άνθρωποι αυτοί, διατηρώντας τη θρησκευτική και πολιτιστική τους ταυτότητα συνέβαλαν στην οικονομική και πνευματική ανάπτυξη της χώρας.


Η ημερομηνία επιλέχθηκε επειδή στις 27 Ιανουαρίου 1945 τα προελαύνοντα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου στην Πολωνία. 

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΒΕΡΤ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΕΒΕΡΤ .ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΗΛΙΑΔΗ ''ΧΙΤΛΕΡ-Ο ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ''




 
 ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ''ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ 1941-1944''

















http://athenakanenas.blogspot.gr/2014/01/1943.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters