Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Όλα "Άνω - Κάτω" κι εμείς στη μέση ενός βρόμικου σχεδίου

Το "Άνω Κάτω" (στα Γαλλικά : Sans dessus dessous - στα Αγγλικά The Purchase of the North Pole) είναι ένα μυθιστόρημα περιπέτειας του Jules Verne, που δημοσιεύθηκε το 1889. Είναι μια συνέχεια του "Από τη Γη στη Σελήνη", με τους ίδιους χαρακτήρες από την Βαλτιμόρη
-το Gun Club, αλλά είκοσι χρόνια αργότερα. Είναι ίσως και το λιγότερο δημοφιλές μυθιστόρημα του και... όχι τυχαία! Ήρθε η ώρα να το διαβάσουμε!
Όπως και σε κάποια άλλα βιβλία των τελευταίων χρόνων του, σε αυτό το μυθιστόρημα του ο Βερν μετριάζει την αγάπη του για την επιστήμη και την τεχνολογία με μια καλή δόση ειρωνείας για τις δυνατότητές τους για την επιβλαβή χρήση τους και το επισφαλές στα χέρια των ανθρώπινων προσπαθειών. Κάτι ήξερε, μάλλον, ο προφητικός μυθιστοριογράφος...

Σύντομη περίληψη του "Άνω Κάτω"

Κατά το έτος 189...  οργανώνεται μια διεθνής δημοπρασία για να ορίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα στο τμήμα της Αρκτικής που εκτείνεται από την 84η παράλληλο, το υψηλότερο σημείο που έχει φτάσει άνθρωπος, στο Βόρειο Πόλο. Αρκετές χώρες στέλνουν επίσημους αντιπροσώπους τους, αλλά η δημοπρασία κερδίζεται από έναν εκπρόσωπο -έναν ανώνυμο αγοραστή από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αφού κλείσει η δημοπρασία, ο μυστηριώδης αγοραστής αποκαλύπτεται ότι είναι η Barbicane & co.
ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ 'ΑΝΩ ΚΑΤΩ'
 Μια εταιρεία που ιδρύθηκε από τους Impey Barbicane, JT Maston και Captain Νίκολ - τα ίδια τα μέλη του Gun  Club της Βαλτιμόρης που, είκοσι χρόνια νωρίτερα, είχαν ταξιδέψει γύρω από τη Σελήνη μέσα σε ένα μεγάλο κέλυφος-κανόνι. 
Οι γενναίοι πιστολέρο - αστροναύτες είχαν βγει από τη συνταξιοδότηση τους με ένα ακόμη πιο φιλόδοξο τεχνικό έργο : να χρησιμοποιήσουν την ανάκρουση ενός τεράστιου κανονιού για να αφαιρέσετε την κλίση του άξονα της Γης - έτσι ώστε να γίνει κάθετος προς την τροχιά του πλανήτη , όπως του Δία .

Αυτή η αλλαγή θα έφερνε ένα τέλος στις εποχές, καθώς η ημέρα και η νύχτα θα ήταν ίσες και κάθε μέρος της γης θα είχε το ίδιο κλίμα όλο το χρόνο. Έτσι, τα τεράστια κοιτάσματα άνθρακα που εικάζεται ότι υπάρχουν κάτω από τον πάγο θα μπορούσαν να εξορυχθούν εύκολα.

Αυτή είναι η κεντρική ιδέα και η πλοκή του βιβλίου εκτυλίσσεται ανάμεσα σε προσπάθειες με κανόνια, μαθηματικούς υπολογισμούς, ίντριγκες και διάφορα άλλα. 


Οι πόλοι σήμερα μετατοπίζονται και οι πάγοι λιώνουν

Η κατανομή της μάζας στον πλανήτη καθορίζει τη θέση των πόλων στη Γη. Επειδή η Γη έχει ελαφρώς αυγοειδές σχήμα, ο Βόρειος Πόλος απομακρυνόταν ελάχιστα από το κέντρο, κλίνοντας μέχρι σήμερα νότια, κάτι που αποδίδεται στις μετακινήσεις μάζας που προκάλεσε το λιώσιμο των πάγων μετά την Εποχή των Παγετώνων.

Ωστόσο, το 2005 ο Βόρειος Πόλος άρχισε ξαφνικά να κλίνει ανατολικά προς τη Γροιλανδία, με την κλίση να αυξάνεται λίγα εκατοστά κάθε χρόνο (διαδικασία που κανονικά παίρνει χρόνια).

Στην... κλιματική αλλαγή πέφτει η 'ευθύνη' για τις περιοδικές μετατοπίσεις των γεωγραφικών πόλων, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση των δεδομένων της αποστολής GRACE της NASA, η οποία χαρτογραφεί το γήινο βαρυτικό πεδίο.

Αν και το λιώσιμο των πάγων σε παγκόσμια κλίμακα παίζει ρόλο στην μετακίνηση του Βόρειου Πόλου, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η μετατόπιση προς τα ανατολικά οφείλεται κυρίως στο λιώσιμο των πάγων συγκεκριμένα στην περιοχή της Γροιλανδίας.

Βιάζονται να συλλέξουν τα κέρδη της 'κλιματικής αλλαγής' - Ο πόλεμος της Αρκτικής

Η Αρκτική θεωρείται μια περιοχή πλούσια σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο και οι χώρες που κατέχουν εδάφη στην περιοχή ελπίζουν τώρα-λόγω της κλιματικής αλλαγής που οι πάγοι λιώνουν- όλο και περισσότερο στην εκμετάλλευσή τους. 

Η Ρωσία σχεδιάζει τώρα μία ειδική στρατιωτική δύναμη για την Αρκτική, ενώ αναβιώνει παλιές σοβιετικές στρατιωτικές βάσεις για να διεκδικήσει τα αιτήματά της, έναντι άλλων χωρών που εποφθαλμιούν τους φυσικούς πόρους. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πριν λίγες μέρες έδωσε εντολή να αυξηθεί η ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Αρκτική. Μια προσπάθεια της ρωσικής κυβέρνησης να επεκτείνει την κυριαρχία της σε μία περιοχή που βρίσκεται η ρωσική εξέδρα άντλησης πετρελαίου Πριραζλόμναγια. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η εντολή δόθηκε την επομένη της έναρξης μίας αντίστοιχης διαδικασίας από την πλευρά του Καναδά. 

Στις αρχές του έτους, η Ρωσία ολοκλήρωσε την ανακαίνιση ενός εγκαταλελειμμένου αεροδρομίου στα Νησιά της Νέας Σιβηρίας και έστειλε 10 πολεμικά πλοία και τέσσερα παγοθραυστικά για να ενισχύσουν την ασφάλεια εκεί. Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα αναδιοργανώσει και άλλες στρατιωτικές βάσεις της Αρκτικής που είχαν παρακμάσει μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Ένα περιστατικό που συνέβη το Σεπτέμβριο εξέθεσε τη ρωσική ευαισθησία σχετικά με την Αρκτική, όταν η αστυνομία συνέλαβε 30 άτομα σε πλοίο αποστολής της Greenpeace, (της τόσο αμφιλεγόμενης ΜΚΟ) οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις γεωτρήσεις στην Αρκτική. Οι ακτιβιστές, τα μέλη του πληρώματος και οι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες που θα μπορούσαν να επισύρουν ποινές έως και επτά χρόνια στη φυλακή. Για ποιον όμως δουλεύει αυτή η ΜΚΟ...;

ΚΑΙ ο Καναδάς (εκτός από την Ελληνική φέτα) διεκδικεί μερτικό και στον Βόρειο Πόλο. 

Ο Καναδάς ανακοίνωσε τα σχέδιά του να διεκδικήσει την κυριαρχία του Βόρειου Πόλου, όταν ο Υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, John Baird, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους επιστήμονες να προετοιμάσουν ένα αίτημα στα Ηνωμένα Έθνη που θα επεκτείνει τα εδάφη του Καναδά στα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας της χώρας.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι Καναδοί θα επωφεληθούν από τους τεράστιους πόρους που βρίσκονται στον μακρινό βορρά του Καναδά», είπε ο Baird. Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ εκτιμά ότι στην Αρκτική βρίσκεται το  30 τοις εκατό των ανεκμετάλλευτων  πόρων φυσικού αερίου στον κόσμο και το 15 τοις εκατό του πετρελαίου.

Όμως ο Καναδάς θέλει να αποδείξει πως "η οροσειρά Λομονόσοφ" αποτελεί προέκταση της καναδικής ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας και να διεκδικήσει έτσι το Βόρειο Πόλο, σύμφωνα με το φάκελο που παρουσιάσθηκε τη Δευτέρα (9/12/13) από την κυβέρνηση και είχε κατατεθεί την Παρασκευή σε μια ειδική επιτροπή του ΟΗΕ.

Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το αίτημα του Καναδά προς το Βόρειο Πόλο είναι μάλλον ανεκπλήρωτο. Το ισχύον διεθνές δίκαιο χορηγεί στον Καναδά, τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες 200 ναυτικά μίλια στα ανοικτά της επικράτειας στις βόρειες ακτές τους. Η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Όρια της Υφαλοκρηπίδας είναι επιφορτισμένη με την αξιολόγηση όσων διεκδικήσεων, όπως αυτή του Καναδά, επεκτείνονται πέραν αυτών των ορίων. Το 2007, η Ρωσία έβαλε τη σημαία της στο Βόρειο Πόλο για να διεκδικήσει συμβολικά το βυθό της θάλασσας της Αρκτικής.
Ερωτήσεις - απαντήσεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή 
Είναι ανθρωπογενής η κλιματική αλλαγή;
Το κλίμα πάντα άλλαζε και θα αλλάζει, εις τους αιώνες των αιώνων. Εξαρτάται η σημασία της λέξης 'ανθρωπογενής'. Αν εννοεί ότι 'κάποιοι άνθρωποι' επεμβαίνουν σκόπιμα στο περιβάλλον για να το μετατρέψουν ή αδιαφορούν σκόπιμα και από όφελος για τη μόλυνση των μεγάλων βιομηχανικών μονάδων -ΝΑΙ είναι ανθρωπογενής. Αν όμως υπονοεί ότι έχει βλαφτεί επειδή ο άνθρωπος παράγει CO2 κατά την εκπνοή του και μεθάνιο αν φάει πολλά φασόλια, αυτό μάλλον θα πρέπει να το πουν σε κάποιους που δεν μάθανε να σκέφτονται, παρά μόνο να ακούν (ειδικά το Σκάι) και να επαναλαμβάνουν...
Σε τι και ποιους προσφέρει το σενάριο της κλιματικής αλλαγής;
Όλη η Ατζέντα 21 του ελεγχόμενου από την ελίτ και τα πολιτικά τσιράκια της ΟΗΕ, βασίζεται πάνω στην κλιματική αλλαγή: 
Στο δήθεν σώσιμο του πλανήτη και της αειφόρου ανάπτυξης, ενώ στην ουσία κάνει ακριβώς τα αντίθετα.
Στην δήθεν βοήθεια προς τις αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ στην ουσία στοχεύει στην καταδυνάστευσή τους μέσα από δάνεια και φτηνά εργατικά χέρια (κι εκεί ανάπτυξη το λένε το παραμύθι). 
Στην επιβολή μέτρων και πράσινων φόρων που θα κάνουν τους πολίτες να χάσουν κινητή και ακίνητη περιουσία και να αναγκαστούν να μαζευτούν στις πόλεις σε δήθεν πράσινα αλλά... 'έξυπνα' κτίρια. Κι όπου η λέξη 'smart' (έξυπνος) σημαίνει και έλεγχος.
Στα δραστικά μέτρα που σκοπεύουν να παρθούν για τη μείωση του πληθυσμού. Η κλιματική αλλαγή είναι ένα πολύ καλό άλλοθι για επιβολή πολιτικής των γεννήσεων -πρόγραμμα που θα τρέχει ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με τα διάφορα μυστικά τεχνάσματα: Στείρωση μέσω μεταλλαγμένων & εμβολίων, μέσω ηλεκτρομαγνητικής μόλυνσης, έλλειψη ιατρ/κής περίθαλψης, χαμήλωμα ή κόψιμο συντάξεων, ανεργία, χλωρίωση/φθορίωση του νερού, αντικίνητρα για οικογένεια, προώθηση ομοφυλοφιλικών σχέσεων κλπ

Εκτός από την Ατζέντα 21 προωθούνται -επιτέλους (γι' αυτούς) τα σχέδια- τους να μπει χέρι στον πλούτο του Βόριου Πόλου. 
Υπάρχει τρόπος να δημιουργήσουν την κλιματική αλλαγή και το λιώσιμο των πάγων;
Φυσικά και υπάρχει πλέον. Από την εποχή του Βερν μέχρι στις μέρες μας, η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν καταφέρει να περάσουν την κόκκινη εκείνη γραμμή της ισορροπίας και κανόνων της φύσης, σε πολλά θέματα. Δεν χρειάζεται ένα κανόνι - κέλυφος για να πας στη σελήνη, υπάρχουν πύραυλοι και δορυφόροι, είναι πλέον γνωστά, τα ξέρουμε. Δεν χρειάζεται να ρίξεις μια βόμβα υποθαλάσσια για να παράγεις τσουνάμι (έχει γίνει ως πολεμικό μέσο) υπάρχουν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα των οποίων η σημερινή εφαρμογή ξεπέρασε της προσδοκίες του Τέσλα κι έφτασε στους εφιάλτες του: Κι αυτός είχε φόβους κι ενδοιασμούς για το κατά πόσο η ανθρωπότητα είναι έτοιμη να κάνει σωστή χρήση της εφεύρεσης του. 
Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια των ερωτο-απαντήσεων στο ιστολόγιο της ομάδας SaveGeaGroup - Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις
Τα καλά και συμφέροντα, λοιπόν, είναι τα κακά και η δική μας απώλεια. Και μην ανησυχείτε, οι 'μεγάλοι΄αργά ή γρήγορα τα βρίσκουν μεταξύ τους, όπως πάντα. Η μασκαράτα κρατεί όσο τους συμφέρει να δείχνουν ότι υπάρχουν 'πόλοι' και να μπερδεύουν όλους εμάς. Όμως όπως ο εμφύλιος της Αμερικής χρηματοδοτήθηκε από ένα και μόνο σιωνιστικό τζάκι, αυτό των Ροθσταϊλντς κι έβαλε τους Νότιους με τους Βόριους να σφαχτούν μεταξύ τους, έτσι και οι παγκοσμιοποιητές κάνουν πως δεν τα βρίσκουν κι έχουν διαφορετικά συμφέροντα. Στην τελική όμως, παντού ψεκάζουν, παντού χααρπίζουν παντού βάζουν φόρους και παντού μειώνουν ζωές. 

Ο έρωτας, λένε, περνάει με έρωτα. Και η παγκοσμιοποίηση με υγιή παγκοσμιοποίηση: Λαοί όλου του κόσμου ενωθείτε ενάντια την ελίτ του μόλις 1%!!! 

Ελπίζουμε με αυτό το άρθρο να βοηθήσαμε όλους αυτούς που νιώθουν ενοχές γιατί αναπνέουν και δεν κάνουν παιδιά για να σώσουν τον πλανήτη...

allnewz.weebly.com
 
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2013/12/blog-post_1180.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters