Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΦΙΤΙΛΙΑ ΗΓΕΜΟΝΙΑΣ ΑΝΑΒΕΙ Η ΚΡΙΣΗ - Κινέζικη σφήνα στην καρδιά των ΗΠΑ

Ο κόσμος να «αποαμερικανοποιηθεί», λέει το Πεκίνο

Οι Πρόεδροι ΗΠΑ και Κίνας (φωτ. Reuters)
Οι Πρόεδροι ΗΠΑ και Κίνας (φωτ. Reuters)  
Καιρός για... νέα υπερδύναμη, λέει το Πεκίνο, παρεμβαίνοντας με διπλωματικά πυρά στο αδιέξοδο στην Ουάσιγκτον και στους διεθνείς τριγμούς που προκαλεί.
Ο κόσμος πρέπει «αποαμερικανοποιηθεί», υποστηρίζει το πρακτορείο «Νέα Κίνα», με αφορμή την αντιπαράθεση Ρεπουμπλικάνων-Δημοκρατικών για το «δημοσιονομικό γκρεμό».

"Ενώ οι Αμερικανοί πολιτικοί" δεν καταφέρνουν "να βρουν μια βιώσιμη συμφωνία για να επαναλειτουργήσουν κανονικά οι πολιτικοί θεσμοί για τους οποίους υπερηφανεύονται τόσο, είναι ίσως η κατάλληλη στιγμή για τον κατάπληκτο πλανήτη να αρχίσει να εξετάζει την οικοδόμηση ενός αποαμερικανοποιημένου κόσμου" γράφει το πρακτορείο.

"Οι ανησυχητικές ημέρες στις οποίες η μοίρα άλλων χωρών βρίσκεται στα χέρια ενός υποκριτικού έθνους πρέπει να πάρουν τέλος και να εφαρμοστεί μια νέα παγκόσμια τάξη όπου όλα τα έθνη (...) θα δουν ότι τα συμφέροντά τους γίνονται σεβαστά και προστατεύονται επί ίσοις όροις" συνεχίζει το πρακτορείο στο σχόλιό του.
Λόγω των διαφωνιών μεταξύ των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ υπολειτουργούν εδώ και δέκα ημέρες ενώ στις 17 Οκτωβρίου η Ουάσινγκτον μπορεί να κηρύξει στάση πληρωμών εάν βουλευτές και γερουσιαστές δεν καταλήξουν σε μια συμφωνία για την αύξηση του ορίου του χρέους.
Το Πεκίνο πολλαπλασίασε τις τελευταίες ημέρες τις εκκλήσεις του για συμβιβασμό των δύο πλευρών, προβάλλοντας τις "αδιαχώριστες" σχέσεις που συνδέουν τις οικονομίες Κίνας και ΗΠΑ. "Η εμπλοκή που παραλύει κάθε δικομματική συμφωνία στην Ουάσινγκτον όσον αφορά τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και την αύξηση του ορίου του χρέους απειλή εκ νέου τα σημαντικά αποθέματα πολλών χωρών σε δολάρια και αγχώνει υπερβολικά τη διεθνή κοινότητα", τονίζει το Νέα Κίνα.
 
Οι εξελίξεις στην Ουάσινγκτον αφορούν άμεσα το Πεκίνο που είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος αμερικανικών χρεωστικών τίτλων καθώς κατέχει ομόλογα αξίας 1,277 τρισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.
"Αντί να τιμήσει με υπευθυνότητα τις υποχρεώσεις της ως παγκόσμιος ηγέτης, η Ουάσινγκτον, έχοντας κατά νου τα δικά της συμφέροντα, έκανε κατάχρηση της ιδιότητάς της ως υπερδύναμης και ενέτεινε το χάος στον κόσμο, μεταφέροντας στο εξωτερικό τους κινδύνους" του οικονομικού συστήματός της αλλά επίσης και "αναζωπύρωσε τις εντάσεις σε διάφορες περιοχές, διεξάγοντας άδικους πολέμους καλυπτόμενη από ψέματα", προσθέτει το κινεζικό πρακτορείο, κάνοντας προφανώς αναφορά στον πόλεμο του Ιράκ.
 
"Οι αναδυόμενες οικονομίες θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερο λόγο στους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς", σύμφωνα με το πρακτορείο το οποίο ζητά τη δημιουργία ενός "νέου αποθεματικού νομίσματος" στη θέση του δολαρίου και τη μεταρρύθμιση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όπου σήμερα το Πεκίνο έχει το ίδιο βάρος με την Ιταλία. 
Παγκόσμια Τράπεζα
Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Γιονγκ Κιμ προειδοποίησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες περνούν μια « πολύ επικίνδυνη» περίοδο μετά από την νέα αποτυχία των πολιτικών ηγετών των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων να συμφωνήσουν στον προϋπολογισμό και στο ανώτατο όριο του χρέους. «Είμαστε τώρα πέντε ημέρες πριν την πολύ επικίνδυνη στιγμή» δήλωσε ο Κιμ κατά το κλείσιμο της ετήσιας συνεδρίασης της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.
 
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει προφανής έλλειψη ρευστότητας για την κάλυψη όλων των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της χώρας από τις 17 Οκτωβρίου, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία για την κάλυψη του ανώτατου ορίου χρέους για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές σε όλο τον κόσμο και ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες θα πληγούν ιδιαιτέρως από τη διαφαινόμενη κρίση, σε περίπτωση αθέτησης των υποχρεώσεων της Ουάσιγκτον. 
«Όσο περισσότερο πλησιάζει η λήξη της προθεσμίας , τόσο μεγαλύτερη είναι η επίδραση στον αναπτυσσόμενο κόσμο», δήλωσε ο Κιμ. «Θα είναι ένα καταστροφικό γεγονός για τις αναπτυσσόμενες χώρες και θα μπορούσε επίσης να είναι πολύ επιζήμιο για τις ανεπτυγμένες οικονομίες », συμπλήρωσε.
Το αμερικανικό Κογκρέσο καλείται έως τις 17 Οκτωβρίου να συμφωνήσει στην αύξηση του ανώτατου ορίου για το αμερικανικό χρέος που είναι σήμερα 16.7 τρισεκατομμύρια δολάρια.

 http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=391895
 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/10/blog-post_8011.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters