Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Λαϊκή Τράπεζα: Κλείνει... δια της «αναδιαρθρώσεως»

Θα εφαρμοστούν μέτρα εξυγίανσης στη Λαϊκή Τράπεζα ανακοίνωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Π. Δημητριάδης  
Κλείνει η Λαϊκή Τράπεζα και προκρίνεται σχέδιο δημιουργίας «καλής» και «κακής» τράπεζας με απόλυση 500 υπαλλήλων μετέδιδε νωρίτερα το ΡΙΚ στηριγμένο σε πληροφορίες των συνδικάτων των τραπεζοϋπαλλήλων.

Την πληροφορία διέψευσε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου λέγοντας πως «αναδιάρθρωση δεν σημαίνει κλείσιμο».

Έμειναν τα ΑΤΜ από μετρητά. Συγκέντρωση...
υπαλλήλων της Λαϊκής έξω από τη Βουλή.
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου, η οποία πλήττεται από σοβαρή κρίση, ανακοίνωσε απόψε ότι επιβάλει όριο 260 ευρώ ημερησίως στις αναλήψεις από τα αυτόματα τραπεζικά μηχανήματά της (ATM) ανά πελάτη, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην ζήτηση.
Χιλιάδες πελάτες της τράπεζας σχημάτισαν ουρές στα ATM της σήμερα για να αποσύρουν χρήματα από τους λογαριασμούς τους λόγω της εκτεταμένης φημολογίας περί του ότι το πιστωτικό αυτό ίδρυμα επρόκειτο να κλείσει—κάτι το οποίο διέψευσε η κεντρική τράπεζα της Κύπρου.
"Καλή" και "κακή" τράπεζα
Το σχέδιο που κουβεντιάζεται στα κλειστά γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου είναι να επιδιωχθεί η συντεταγμένη μετεξέλιξη της Λαϊκής Τράπεζας.
Θα υπάρξει μια "good bank" (καλή  τράπεζα) με μεταφορά λογαριασμών της Λαϊκής Τράπεζας κάτω των 100.000 ευρώ και κανονικώς εξυπηρετούμενων δανείων στη Τράπεζα Κύπρου.
Οι υπόλοιποι πελάτες και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα παραμείνουν στη Λαϊκή Τράπεζα, ως bad bank (καλή τράπεζα).
Το τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για παραχώρηση ρευστότητας μέχρι την Δευτέρα στις κυπριακές τράπεζες δεν αφήνει πολλά περιθώρια για άλλες σκέψεις. Το ενδεχόμενο πώλησης της Λαϊκής Τράπεζας σε Ρώσους επιχειρηματίες είναι πολύ απομακρυσμένο καθώς δεν έχει διευθετηθεί η εκκρεμότητα με το δίκτυο στην Ελλάδα και ουδείς είναι διατεθειμένος να αναλάβει ένα τέτοιο βάρος.
Διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν υπάλληλοι της Λαϊκής Τράπεζας και σημειώθηκαν επεισόδια μικρής κλίμακας, όταν 3-4 άτομα έσπασαν τον κλοιό της Αστυνομίας και προσπάθησαν να εισέλθουν από την κύρια είσοδο της Βουλής. Επενέβη η Αστυνομία και αποτράπηκε η είσοδος.
Οι υπάλληλοι της Λαϊκής Τράπεζας διαμαρτύρονται, γιατί όπως λένε, θα θυσιαστούν αντί του «κουρέματος» των καταθέσεων.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ), Λοΐζος Χατζηκωστής, ο οποίος είναι επικεφαλής της εκδήλωσης διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη Λαϊκή, επέκρινε την κυβέρνηση και τη Βουλή για το ότι μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι δεν είχαν τύχει οποιασδήποτε ενημέρωσης, παρά τις έντονες φήμες και πληροφορίες για το μέλλον της τράπεζας.
Παράλληλα, η Τράπεζα Κύπρου απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις να υιοθετήσουν άμεσα ένα σχέδιο που θα οδηγήσει σε μια συμφωνία με το Eurogroup, το οποίο θα σώζει την κυπριακή οικονομία, προειδοποιώντας ότι η διάλυση κυπριακών τραπεζών θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για την οικονομία του τόπου.
Από enet
 
http://greki-gr.blogspot.gr/2013/03/blog-post_8157.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters