Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Νέα Σεισάχθεια, τώρα!


Γράφει ο Γιώργος Ζιμπίδης
Περισσότερα από 200.000 νοικοκυριά απειλούνται με κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων τους,  καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους, τις οφειλές τους στο δημόσιο, τα χαράτσια και τους έκτακτους φόρους.

Ήδη, μεγάλοι διεθνείς κολοσσοί, στον χώρο του real estate, έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με ελληνικές τράπεζες, για την αγορά των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων. Η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας είναι θέμα χρόνου, καθώς η Τρόϊκα θεωρεί ότι ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν δικό τους σπίτι είναι ιδιαίτερα μεγάλος και ξεπερνά κατά πολύ τον μέσο όρο των υπολοίπων ευρωπαίων!!

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες χιλιάδες μικρές, μεσαίες και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο, ενώ μερικές ακόμη χιλιάδες αναμένεται να κλείσουν έως το τέλος του 2013. Ένας τεράστιος παραγωγικός ιστός της χώρας εξαφανίζεται, κυριολεκτικά, βουλιάζοντας, παράλληλα, στα χρέη εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Οι αυτοκτονίες, η απόγνωση, η εξαθλίωση, η καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και περηφάνιας βρίσκονται μόνιμα στην ημερήσια διάταξη.

Η πολυπόθητη ανάπτυξη που μας υπόσχονται, είναι κοινό μυστικό ότι ποτέ δεν πρόκειται να έρθει, όσο η χώρα θα ακολουθεί την καταστροφική πολιτική του Μνημονίου και των επιταγών της Τρόικας και του Δ.Ν.Τ.

Αντίθετα βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στην ύφεση, στη φτώχεια και στην ανεργία.

Την τελευταία τριετία οι ελληνικές κυβερνήσεις χάρισαν 240 δις ευρώ στις εγχώριες τράπεζες, προκειμένου να στηρίξουν την ρευστότητά τους. Αστρονομικό ποσό, το οποίο καλούμαστε να πληρώσουμε και πάλι εμείς οι απλοί και εξαθλιωμένοι πολίτες.

Το «δωράκι» των 240 δις ευρώ, έρχεται να προστεθεί, ως κερασάκι στην τούρτα, στα εξωφρενικά κέρδη των τραπεζών τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και ως επιβράβευση της «μαφιόζικης» λειτουργίας τους.

Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση προαναγγέλλει ρυθμίσεις των χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των επιχειρήσεων οι οποίες περιλαμβάνουν επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και καταβολή μικρότερων δόσεων. 

Ρυθμίσεις, όμως, οι οποίες είναι καταδικασμένες σε πλήρη αποτυχία, καθώς  η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών έχει δει το εισόδημά της να συρρικνώνεται δραματικά, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες μέλη της έχουν χάσει την εργασία τους.

Καμία επιχείρηση, κανένα νοικοκυριό, όσες ρυθμίσεις και να γίνουν, δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτές, καθώς έχει φτάσει πια στα όρια της φτωχοποίησης.

Ο μοναδικός τρόπος για την αναθέρμανση της αγοράς, για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι η άμεση ΔΙΑΓΡΑΦΗ όλων των χρεών των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων προς τις Τράπεζες και το Δημόσιο. Μια σύγχρονη Σεισάχθεια αποτελεί μονόδρομο!

Μόνο έτσι, το κάθε ελληνικό νοικοκυριό, απαλλαγμένο από την «γκιλοτίνα» των δόσεων και των ληστρικών τόκων των στεγαστικών, των καταναλωτικών δανείων και των πιστωτικών καρτών θα μπορέσει να διοχετεύσει και πάλι «ζεστό» χρήμα στην αγορά.

Μόνο έτσι ο κάθε μικρός, μεσαίος και μεγάλος επιχειρηματίας, θα μπορέσει να ξανασηκώσει κεφάλι, να επανασχεδιάσει τη λειτουργία της επιχείρησής του, να προγραμματίσει επενδύσεις, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να παράγει ανάπτυξη.


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/blog-post_8745.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters