Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

«Λαθροχειρία» από την Τράπεζα Ελλάδος και στα λεφτά του ΤΕΕ!


ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΒΕΔ…

Αρνείται να δώσει εξηγήσεις για το τί έγινε, ποιοί πληρώθηκαν και πού αποσκοπεί το κόλπο
Ό,τι έγινε με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τα διαθέσιμά του στην Τράπεζα Ελλάδας, τα ίδια και χειρότερα έπαθε το ΤΕΕ –Τμήμα Δωδ/σου, επίσης στην Τράπεζα Ελλάδος. 

Ο πρόεδρός του κ. Ιάκωβος Γρύλλης με ανακοίνωσή του το βράδυ της Παρασκευής, καταγγέλλει λεηλάτηση των αποθεματικών του ΤΕΕ και του Ταμείου του, καθώς και άρνηση των αρμοδίων να εξηγήσουν γιατί πάγωσαν τα αποθεματικά του, ποιες πληρωμές έγιναν και σε ποιούς.

Ο κ. Γρύλλης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, επισκέφθηκε τον εισαγγελέα και ζήτησε την παρέμβασή του, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος για το πού πήγαν τα χρηματικά διαθέσιμά του και γιατί έγινε αυτή η (νέα) λαθροχειρία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στην ανακοίνωση του ΤΕΕ – τμήματος Δωδ/σου αναφέρονται τα εξής:
«Το ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία διατηρεί τα χρηματικά του διαθέσιμα σε δύο λογαριασμούς στην Τράπεζα της Ελλάδoς (Κατάστημα Ρόδου).
Σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια επίσκεψής μου στην Τράπεζα , με έκπληξη ενημερώθηκα για τα ακόλουθα:
Κατόπιν επείγουσας εντολής της Κεντρικής Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος απαγορεύεται η μεταφορά ποσών από τον λογαριασμό που κατατίθενται τα έσοδα του ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου  στο λογαριασμό κίνησης ο οποίος χρησιμοποιείται για την κάλυψη των τρεχουσών δαπανών. Επίσης, δόθηκε εντολή να επιστραφούν με αντιλογισμό όλες οι  μεταφορές ποσών που πραγματοποιήθηκαν στο συγκεκριμένο λογαριασμό κίνησης, από τις 12 Μαρτίου και μετά.

Αυτό πρακτικώς σημαίνει ότι μέχρι νεωτέρας και χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση, ένα Ν.Π.Δ.Δ χωρίς να έχει πρόβλημα ρευστότητας αδυνατεί να κάνει οποιαδήποτε πληρωμή.

Το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι όταν ζήτησα να έχω αντίγραφο των extrait της κίνησης των λογαριασμών του ΤΕΕ προκειμένου να γνωρίζω ποιες επιταγές από αυτές που έχουμε δώσει τις τελευταίες μέρες έχουν πληρωθεί, ενημερώθηκα ότι αυτό δεν ήταν δυνατό διότι σύμφωνα με άλλο έγγραφο της Κεντρικής Διοίκησης της Τράπεζας Ελλάδας δόθηκε εντολή σε όλα τα καταστήματα για «αναστολή χορήγησης βεβαιώσεων υπολοίπου λογαριασμών και κινήσεων-extrait των λογαριασμών»!!!! Οι αποφάσεις αυτές σύμφωνα  με την ενημέρωση που δόθηκε  , σχετίζονται με την έκδοση των νέων PSI και παραμένει αδιευκρίνιστο από πλευράς Τραπέζης ο χρόνος ισχύος των δεδομένων αυτών.

Το μεσημέρι, ως πρώτη κίνηση αντίδρασης στα παραπάνω,   σε συνεργασία με τον νομικό σύμβουλο του ΤΕΕ , κατατέθηκε αίτημα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου  προκειμένου να δοθεί εισαγγελική παραγγελία για την χορήγηση  από την Τράπεζα Ελλάδος στο ΤΕΕ των κινήσεων των λογαριασμών του.


 Όλες οι ανωτέρω μεθοδεύσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος έρχονται σε συνέχεια της προσπάθειας να λεηλατήσει τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ (το ταμείο των μηχανικών). Να επισημάνουμε ότι το ΤΣΜΕΔΕ αποτελεί ένας υγιές ταμείο που οι εισφορές του , προέρχονται αποκλειστικά από τον ιδρώτα και το αίμα των συναδέλφων προκειμένου να έχουν στο μέλλον μια αξιοπρεπή σύνταξη και παροχή υπηρεσιών υγείας , χωρίς  επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού .


Υπενθυμίζουμε ότι :

Α. Με νομοθετική ρύθμιση υποχρεώθηκαν τα ταμεία να καταθέσουν το μεγαλύτερο ποσό της ρευστότητας τους στην Τράπεζα της Ελλάδας

Β. Με άλλη ρύθμιση, η Πολιτεία έδωσε το δικαίωμα στην Τράπεζα της Ελλάδoς να διαχειρίζεται τα ποσά αυτά «κατά το δοκούν». Η Τράπεζα της Ελλάδος επένδυσε τα αποθεματικά  του ΕΤΑΑ (το νέο ταμείο μετά από συγχώνευση του ΤΣΜΕΔΕ με τα ταμεία ιατρών και νομικών)  με ανεξέλεγκτη διαχείρισή τους  σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια αρκετών δις ευρώ και τούτο χωρίς την παραμικρή άδεια και ενημέρωση των διοικήσεων του Ε.Τ.Α.Α . 


Έχουμε λοιπόν την εξής απίστευτη λογική : όταν  τα πράγματα εξελίσσονται  ομαλά τα κέρδη είναι  «δικά μας» (διότι το επιτόκιο στα ομόλογα του Δημοσίου ήταν μεγαλύτερο από το επιτόκιο που έδινε η Τράπεζα της Ελλάδoς στο ΕΤΑΑ), ενώ όταν «κάτσει η στραβή», βλέπε κούρεμα ομολόγων, η ζημιά είναι «δική σας». Σε άλλες « επαγγελματικές δραστηριότητες» για αντίστοιχες πρακτικές χρησιμοποιείται ο όρος «νταβατζής»

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην διαδικασία του «κουρέματος» όταν οι διοικήσεις  του Ε.Τ.Α.Α , καθώς και άλλων Ταμείων, αρνήθηκαν να συναινέσουν στο κούρεμα, παρά τις απειλές και τους ωμούς εκβιασμούς από  Πρωθυπουργό και Υπουργό Οικονομικών , με νομοθετική ρύθμιση υποχρεώθηκαν τα ταμεία να μετάσχουν υποχρεωτικά. Το «εθελοντικό κούρεμα» μετατράπηκε τελικά σε «ετσιθελικό» !

Το ΤΕΕ τον Νοέμβριο του 2011 σε συνεργασία με άλλους Επιστημονικούς Φορείς  μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Χρήστου Σπίρτζη , κατέθεσε αίτημα για κατεπείγουσα ποινική διερεύνηση της διαχείρισης των αποθεμάτων του Ε.Τ.Α.Α από τον Διοικητή και το ΔΣ της Τράπεζας της Ελλάδας. Όπως, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αναφορά «η ευθύνη της Τράπεζας συνίσταται στο γεγονός ότι μόνη ενεργώντας ως διαχειριστής ξένης περιουσίας προβαίνει σε πράξεις διοίκησης και διαχείρισης ενεργώντας όχι ως σωστός διαχειριστής».

Η παραπάνω ενέργεια προφανώς σχετίζεται άμεσα  με το γεγονός ότι στο μνημόνιο 2 που ψηφίστηκε από τη Βουλή υπάρχει διάταξη που απαλλάσσει το ΔΣ της Τράπεζας της Ελλάδος για τις μελλοντικές πράξεις τους που αφορούν το «κούρεμα» των αποθεματικών των ταμείων.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινίσω ότι για όλα τα παραπάνω προφανώς  δεν καταλογίζονται  ευθύνες στο Διευθυντή και το προσωπικό του υποκαταστήματος  Ρόδου.

Μετά από όσα έχουν αναφερθεί  έχουμε  και συνέχεια. Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  σύμφωνα με αναλογιστικές μελέτες λόγω του ότι στο μέλλον εκτιμούν ότι  θα προκύψει πιθανά πρόβλημα στην ομαλή καταβολή των συντάξεων (αφού βέβαια  προηγουμένως πραγματοποιήθηκε κλοπή από το κράτος αρκετών δις ) προτείνει τεράστιες αυξήσεις στις  ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών , που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν το 90%, σε μία περίοδο τρομακτικά δύσκολη για όλους , όπου η ύφεση έχει οδηγήσει μεγάλο αριθμό συναδέλφων , ιδιαίτερα νέων, να μην μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσής τους.

Αν αναλογιστεί κανείς όλα τα παραπάνω , πολύ δύσκολα μπορεί να μην αισθάνεται μία τεράστια οργή  με όλα αυτά που διαδραματίζονται σε βάρος μας . Εύλογα δημιουργούνται σήμερα ερωτήματα για την πραγματική  διάσταση  των λέξεων  νομιμότητα , δημοκρατία , κοινή λογική , ηθική…..».


 http://rodosalarm.gr
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_4313.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters