Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Κατσέλη: Προτάσεις για μειώσεις μισθών και όχι απολύσεις

Κατέληξαν στο υπουργείο Εργασίας στις αλλαγές σχετικά με την υπερίσχυση των επιχειρησιακών
συμβάσεων έναντι των κλαδικών- κατά περίπτωση- στον ιδιωτικό τομέα.

Σειρά έχουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα ώστε το σχετικό νομοσχέδιο να......
τεθεί προς έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο την επόμενη Πέμπτη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η υπουργός Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη -ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των άτυπων διαβουλεύσεων μεταξύ των κοινωνικών εταίρων - έχει έτοιμο το σχέδιο νόμου που θα τεθεί υπόψη της τρόικας, η οποία θα έχει και τον τελικό λόγο. Είναι οριστικό ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί εντός του μήνα. Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η νο?οθετική πρωτοβουλία της υπουργού Εργασίας κινείται στα εξής έξι σημεία:
- Στο 12% η μείωση μισθών
Σε περιπτώσεις υπερίσχυσης των επιχειρησιακών έναντι των κλαδικών συμβάσεων, η απόκλιση των αποδοχών των εργαζομένων - ανά επιχείρηση - θα είναι έως 12%.
- Έως δύο χρόνια
Η ισχύς των επιχειρησιακών συ?βάσεων ειδικών συνθηκών να διαρκούν έως 2 χρόνια.
- «Όχι» σε απολύσεις
Θα υπάρξει ειδική ρήτρα για την αποφυγή ομαδικών απολύσεων. Μάλιστα, όταν γίνεται κάποια απόλυση, θα καταβάλλεται αποζημίωση με βάση το μισθό που ίσχυε πριν από τη μείωση των αποδοχών. Πάντως, η πλευρά των εργαζομένων ζητεί να υπάρχει γενική απαγόρευση των απολύσεων στις επιχειρήσεις για όσο χρονικό διάστημα εφαρ?όζονται οι επιχειρησιακές συμβάσεις ειδικών συνθηκών, πλην ειδικών περιπτώσεων.
- Κοινοποίηση στις επιθεωρήσεις εργασίας
Οι συμφωνίες για τις μειώσεις των μισθών θα κοινοποιούνται στις επιθεωρήσεις εργασίας. Τονίζεται ότι για το θέμα αυτό η ΓΣΕΕ ζητεί να τίθενται υπό την έγκριση του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου του ΣΕΠΕ (Επιθεώρηση Εργασίας) τα στοιχεία που θα αποδεικνύουν την οικονομική δυσχέρεια της επιχείρησης και θα δικαιολογούν τις ?ειώσεις των μισθών.
- Επέκταση και στα μη μέλη
Θα υπάρξει κοινή επιστολή εργοδοτών - ΓΣΕΕ προς τον πρωθυπουργό και την τρόικα, ώστε να διατηρηθεί η επέκταση, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, των συλλογικών συ?βάσεων εργασίας που υπογράφουν φορείς οι οποίοι εκπροσωπούν το 51% κάθε κλάδου και στα μη μέλη των οργανώσεων (εργοδοτών και εργαζομένων).
- Συμφωνίες και στις μικρές επιχειρήσεις
Συμφωνίες για αποκλίσεις - μειώσεις μισθών θα μπορούν να υπογράφονται και στις μικρές επιχειρήσεις κάτω των 20 ατόμων, όπου δεν υπάρχει σωματείο.


NEWSN.WORDPRESS.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters