Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ- ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ή μήπως ΠΡΑΣΙΝΑ …ΑΛΟΓΑ ;

Η ΝΕΑ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΗ ΑΠΑΤΗ (;;) ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ !!

Μήπως αυτή η ιστορία με τα φωτοβολταϊκά, είναι μια νέα εξαπάτηση του κόσμου, που ακούει ότι...

βάζοντας 40.000 ευρώ (περίπου), εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκά στη στέγη του,θα έχει για 25 χρόνια 7 έως 7,5 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, χωρίς να κάνει τίποτα και μάλιστα αφορολόγητα !!!

«Καλή περίπτωση!!» σου λέει ο ανυποψίαστος. Ο ίδιος ανυποψίαστος, που το 1988 «έριχνε» τις οικονομίες του στο χρηματιστήριο, για το εύκολο κέρδος και στο τέλος διαπίστωνε, ότι αυτές είχαν …κάνει φτερά!!

Καλή περίπτωση για να είναι και αληθινή. “ So good to be true”, λένε οι …φίλοι μας Αγγλοαμερικάνοι.

Και εξηγούμαι. Κάνεις μια σύμβαση με τη Δ.Ε.Η για 25 χρόνια, να σου αγοράζει το ρεύμα που θα παράγουν τα φωτοβολταϊκά στη στέγη σου, με καθορισμένη τιμή 0,55 ευρώ ανα κιλοβατώρα. Μέχρις εδώ όλα καλά!

Πάμε παρακάτω.

Η πιο πάνω τιμή, έχει καθοριστεί σύμφωνα με την σημερινή τιμή πώλησης της Δ.Ε.Η.

Κι εδώ αρχίζουν τα …πονηρά !!! Ποια είναι αυτά; Εξηγώ: Για 25 χρόνια, εσύ θα πληρώ-νεσαι με 0,55 ευρώ την κιλοβατώρα, ούτε σέντς παραπάνω! Όμως η Δ.Ε.Η. ή ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ, (διότι θα αγοραστεί σίγουρα), θα μπορεί να αυξήσει όσο θέλει την τιμή πώλησης της κιλοβατώρας! (Βλέπε τιμές διοδίων)

Άλλωστε η σύμβαση που υπογράφετε με τη Δ.Ε.Η. γράφει:

«ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ».

Μ΄ άλλα λόγια «σου δίνω & μου δίνεις». Και το πονηρό; Αυτό που μου δίνεις, είναι συγκεκριμένο (0,55 ευρώ/KWH για 25 χρόνια ), αλλά αυτό που θα πληρώνω εγώ στη Δ.Ε.Η. (μετά από 3, 5,ή 10, χρόνια δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ !

Για να γίνει πιο κατανοητό, ακολουθεί ένα παράδειγμα.

¨Εχω ένα χωράφι που βγάζει π.χ. πατάτες. Έρχεται ο έμπορας και μου λέει: «Θέλω όλη την παραγωγή της πατάτας σου, για 25 χρόνια και θα σου δίνω 0,55 ευρώ/κιλό.»

Σκέπτεσαι: Αφού η πατάτα σήμερα πουλιέται 0,80 ευρω.κιλό, έ, είναι συμφέρουσα η πρόταση. Και υπογράφεις. Μετά από λίγο καιρό όμως ο κ. έμπορας, θα πουλάει την ΠΑΤΑΤΑ ΣΟΥ π.χ.…1,5 ευρώ/κιλό, αλλά εσύ θα παίρνεις –σταθερά (!!)- 0,55 ευρώ/κιλό.

ΠΟΝΗΡΟΣ Ο ΕΜΠΟΡΑΣ Ε!!! Τυχαίο; Δε νομίζω!

Και τώρα κάτι πιο συγκεκριμένο.

Αν π.χ.1000 Έλληνες, βάλουν στις στέγες τους φωτοβολταϊκά με την ισχύ των 10 KW (όπως προβλέπει ο νόμος), θα έχουν μια ετήσια παραγωγή ρεύματος περίπου 10 MWH (ΜΕΓΑ ΒΑΤΤΩΡΕΣ ), δηλαδή όλοι αυτοί θα είναι «ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΟΙ» ρεύματος με τη Δ.Ε.Η. Και γιατί όχι και …«ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ»!!

Στις σωστές όμως εταιρίες οι συνεταίροι μοιράζονται και τα κέρδη. Έτσι δε γίνεται;

Εδώ τι γίνεται; Οι αφελείς δουλεύουν και οι πονηροί …κονομάνε !!

Και ποιοι είναι αυτοί που κονομάνε: Απλό !!

1ον. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ που δανείζουν με σχεδόν 7%, (σχεδόν 15-18 χρόνια, παίρνουν τα μισά)

2ον. ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ των φωτοβολταϊκών. (Γερμανοί, Κινέζοι, και λοιποί.)

Και 3ον. ΑΥΤΟΣ ή ΑΥΤΟΙ που θα πάρουν τη Δ.Ε.Η. (Ξέρετε ποιοι…)

Επίλογος: Αν κόπτεται τόσο πολύ η κυβέρνηση για την «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», γιατί δεν την επιδοτεί με 25 , 30, ή 40%, όπως γίνεται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ;;;

ΤΥΧΑΙΟ ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ !!!!

Ηρακλής Σκορδαλός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters