Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Νέα, θολά «σενάρια» για τον χρόνο αποπληρωμής του χρέους και το Μνημόνιο

Η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα μια ενδεχόμενης επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων ύψους 110 δισ. ευρώ προς την «τρόϊκα»...

Επειδή εύλογες ήταν οι αντιδράσεις ότι αυτό μπορεί να σημάνει και επιμήκυνση του χρόνου ισχύος του Μνημονίου, ή της αναδιάρθωσης του ελληνικού χρέους, ο μεν πρωθυπουργός άφησε να διαρρεύσει ότι μιλάμε για κάτι θετικό, ως επιβράβευση για τη συνέπεια της κυβέρνησης, ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ή παράτασης στην ισχύ του μνημονίου.

Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ συμπίπτοντας ουσιαστικά στην άποψη ότι εάν η παράταση αφορά μόνο στο χρόνο αποπληρωμής δεν συντρέχει λόγος αντίδρασης. Η μεν ΝΔ όμως ξεκαθαρίζει ότι εάν πίσω από την παράταση κρύβονται νέα μέτρα και ουσιαστικά ένα νέο μνημόνιο, λέει σαφώς "όχι". Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προσθέτει ότι πρέπει να πάμε ως χώρα οπωσδήποτε σε αναδιάρθρωση του χρέους. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας μιλά για «μουλωχτή» επιμήκυνση του Μνημονίου και επίσης για την αναγκαιότητα αναδιάρθωσης του χρέους. Η συζήτηση για το Μνημόνιο ξανάνοιξε ...

«Δεν υπάρχει θέμα παράτασης του μνημονίου, νέων μέτρων ή αναδιάρθρωσης του χρέους», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, τονίζοντας ότι «η όποια γενική συζήτηση γίνεται, αφορά την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου και όχι την επιμήκυνση του προγράμματος», φράση που επανέλαβε κατ΄επανάληψη στις πιεστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων.


Σύμφωνα με πληροφορίες που «διέρρευσαν» από την Ιπποκράτους, ο πρωθυπουργός τόνισε στους συνεργάτες του ότι οι αναφορές που γίνονται για το θέμα αυτό, γίνονται γιατί "κάνουμε καλά τη δουλειά μας" και γιατί "οι θυσίες των πολιτών, όπως έχουμε πει, πιάνουν τόπο".

«Πιστεύω πως δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε το δάνειο έως το 2012 ή 2013. Αυτό είναι εξωπραγματικό», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: «Προτείνω να πάμε σε ένα ομολογιακό δάνειο πέραν του 2020 με 2023 ώστε να έχουμε μπροστά μας ένα σοβαρό χρονικό διάστημα στο οποίο θα εφαρμόσουμε τις δικές μας πολιτικές, θα δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη και θα βγούμε από την δύσκολη θέση στην οποία βρισκόμαστε».
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην συζητούμενη αναδιάρθρωση του χρέους, δήλωσε: «Πρέπει να πάμε οπωσδήποτε σε μία αναδιάρθρωση του χρέους. Υπάρχουν διεφθαρμένοι υπουργοί που υπέγραφαν διπλάσια ποσά. Πληρώνουμε πολλά παραπάνω απ όσα αξίζουν όλα αυτά τα οποία μας προμήθευσαν κάποιοι».

«Όπως στα μουλωχτά μας οδήγησαν στο ΔΝΤ, έτσι τώρα στα κρυφά αποφασίζουν επιμήκυνση του μνημονίου, και, το χειρότερο επώδυνη αναδιάρθρωση του χρέους που θα οδηγήσει στη λεγόμενη ελεγχόμενη πτώχευση», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον «Real FM» και πρόσθεσε: «Η μόνη λύση για τη χώρα, ο άλλος δρόμος είναι η επιθετική αναδιαπραγμάτευση του χρέους με ταυτόχρονη πολιτική ανάπτυξης και αναδιανομής του πλούτου».

eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters