Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Η CIA & τα ΜΜΕ: 50 γεγονότα που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος

Ο James F. Tracy είναι διδακτορικός από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα. Πρώην καθηγητής επικοινωνιών στο Boca Raton του Πανεπιστημίου Atlantic της Φλόριντα. Είναι ένας από τους πολλούς κριτικούς στοχαστές στον κόσμο της ακαδημαϊκής κοινότητας, και ως αποτέλεσμα της παρουσίασης των ακόλουθων πληροφοριών που μπορεί να προκαλέσουν κάποια γνωστική δυσαρέσκεια, έχει ξεχωρίσει λόγω των προσπαθειών του ακτιβισμού.

Για παράδειγμα, απολύθηκε από τη θητεία του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα του Ατλαντικού για αμφισβήτηση επίσημων αφηγήσεων τρομοκρατικών γεγονότων. Τώρα, το Blog του έχει καταργηθεί από το WordPress χωρίς σαφή εξήγηση.

Είναι καλά ερευνημένος και τώρα αναφέρει πολλά διαφορετικά θέματα κλιμακούμενης σημασίας. Παρακάτω είναι ένα άρθρο που έγραψε τον Αύγουστο του 2015 και είναι σχετικό σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις εκστρατείες «ψεύτικων ειδήσεων» που έχουν στραφεί εναντίον εναλλακτικών μέσων.

Από το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών υπήρξε σημαντική δύναμη στα αμερικανικά και ξένα μέσα ενημέρωσης, ασκώντας σημαντική επιρροή σε ό, τι βλέπει, ακούει και διαβάζει το κοινό σε τακτική βάση. Οι δημοσιογράφοι και οι δημοσιογράφοι της CIA θα υποστηρίξουν ότι έχουν λίγες, αν υπάρχουν, σχέσεις, αλλά η σπάνια αναγνωρισμένη ιστορία της στενής τους συνεργασίας δείχνει μια πολύ διαφορετική ιστορία - πράγματι, που οι ιστορικοί των μέσων ενημέρωσης διστάζουν να εξετάσουν.

Όταν ασκείται σοβαρά, το δημοσιογραφικό επάγγελμα περιλαμβάνει τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με άτομα, τοποθεσίες, εκδηλώσεις και θέματα. Θεωρητικά, τέτοιες πληροφορίες ενημερώνουν τους ανθρώπους για τον κόσμο τους, ενισχύοντας έτσι τη «δημοκρατία». Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί και οι μεμονωμένοι δημοσιογράφοι αξιοποιούνται ως περιουσιακά στοιχεία από υπηρεσίες πληροφοριών και, όπως δείχνουν οι εμπειρίες του Γερμανού δημοσιογράφου Udo Ulfkotte (καταχώριση 47 παρακάτω), αυτή η πρακτική είναι τουλάχιστον τόσο διαδεδομένη σήμερα όσο ήταν στο αποκορύφωμα ο ψυχρός πόλεμος.

Εξετάστε την κάλυψη της εκλογικής απάτης το 2000 και το 2004, τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, τις εισβολές στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, την αποσταθεροποίηση της Συρίας και τη δημιουργία του «ISIS». Αυτά είναι από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην πρόσφατη παγκόσμια ιστορία, και όμως είναι επίσης εκείνα που το αμερικανικό κοινό αγνοεί εντελώς. Σε μια εποχή όπου οι τεχνολογίες της πληροφορίας και των επικοινωνιών είναι πανταχού παρούσες, προκαλώντας πολλούς να διατηρούν την ψευδαίσθηση ότι είναι καλά ενημερωμένοι, πρέπει κανείς να ρωτήσει γιατί αυτή η κατάσταση παραμένει.

Επιπλέον, γιατί οι εξέχοντες Αμερικανοί δημοσιογράφοι συνήθως δεν αμφισβητούν άλλα βαθιά γεγονότα που διαμορφώνουν την τραγική ιστορία της Αμερικής τον τελευταίο μισό αιώνα, όπως οι πολιτικές δολοφονίες της δεκαετίας του 1960 ή ο κεντρικός ρόλος που διαδραμάτισε ο κύριος ρόλος της CIA στη διεθνή διακίνηση ναρκωτικών;

Δημοφιλείς και ακαδημαϊκοί σχολιαστές έχουν προτείνει διάφορους λόγους για την σχεδόν καθολική αποτυχία της γενικής δημοσιογραφίας σε αυτούς τους τομείς, όπως η κοινωνιολογία των ειδησεογραφικών ειδών, η διαφημιστική πίεση, η ιδιοκτησία του μονοπωλίου, η μεγάλη εξάρτηση των ειδησεογραφικών οργανισμών σε «επίσημες» πηγές και η απλή αναζήτηση δημοσιογράφων για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας. Υπάρχει επίσης, χωρίς αμφιβολία, η επιρροή των επαγγελματικών ελιγμών δημοσίων σχέσεων. Ωστόσο, μια τόσο μεγάλη συνωμοσία σιωπής υποδηλώνει ότι μια άλλη επαρχία εξαπάτησης εξετάζεται πάρα πολύ σπάνια - συγκεκριμένα η συνεχιζόμενη εμπλοκή της CIA και παρόμοιων υπηρεσιών πληροφοριών στα μέσα ενημέρωσης για να διαμορφώσει τη σκέψη και τη γνώμη με τρόπους που μόλις φαντάζεται το λαό.

Τα ακόλουθα ιστορικά και σύγχρονα γεγονότα –εντελώς εξαντλητικά– παρέχουν μια ματιά στο πώς η δύναμη που διαθέτουν αυτές οι οντότητες να επηρεάσει αν δεν καθορίζει τη δημοφιλή μνήμη και ποια αξιοσέβαστα ιδρύματα θεωρούν το ιστορικό αρχείο.

1. Η επιχείρηση MOCKINGBIRD της CIA είναι ένας από καιρό αναγνωρισμένος θεμέλιος λίθος μεταξύ των ερευνητών που επισημαίνουν το σαφές ενδιαφέρον και τη σχέση του Οργανισμού με τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ. Ο MOCKINGBIRD αναπτύχθηκε από τον πρόδρομο της CIA, το Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών (OSS, 1942-47), το οποίο κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου είχε δημιουργήσει ένα δίκτυο δημοσιογράφων και εμπειρογνωμόνων ψυχολογικών πολέμων που λειτουργούσαν κυρίως στο ευρωπαϊκό θέατρο.

2. Πολλές από τις σχέσεις που σφυρηλατήθηκαν υπό την αιγίδα του OSS μεταφέρθηκαν στην μεταπολεμική εποχή μέσω ενός οργανισμού που διοικείται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο ονομάζεται Γραφείο Συντονισμού Πολιτικής (OPC), υπό την εποπτεία του υπαλλήλου του OSS Frank Wisner.

3. Το OPC «έγινε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μονάδα εντός της νεοσύστατης CIA», παρατηρεί η ιστορικός Lisa Pease, «αύξηση του προσωπικού από 302 το 1949 σε 2.812 το 1952, μαζί με 3.142 συμβασιούχους υπαλλήλους στο εξωτερικό. Την ίδια περίοδο, ο προϋπολογισμός αυξήθηκε από 4,7 εκατομμύρια $ σε 82 εκατομμύρια $. " Lisa Pease, "The Media and the Assassination," στους James DiEugenio και Lisa Pease, The Assassitions : Probe Magazine on JFK, MLK, RFK and Malcolm X , Port Townsend, WA, 2003, 300.

4. Όπως πολλοί αξιωματικοί της CIA σταδιοδρομίας, ο τελικός διευθυντής της CIA / Διευθυντής της Κεντρικής Νοημοσύνης (DCI) Richard Helms προσλήφθηκε από το σώμα του Τύπου από τον δικό του επιβλέποντα στο Γραφείο της United Press International στο Βερολίνο για να συμμετάσχει στο πρωτοποριακό πρόγραμμα «μαύρης προπαγάνδας» του OSS. . «« [Υ] είσαι φυσικός », σχολίασε το αφεντικό της Helms. Richard Helms, A Look Over My Shoulder: A Life in the Central Intelligence Agency , Νέα Υόρκη: Random House, 2003, 30-31.

5. Ο Wisner αξιοποίησε τα κεφάλαια του Marshall Plan για να πληρώσει για τις πρώτες εκμεταλλεύσεις του τμήματος, χρήματα που το υποκατάστημα του αναφέρεται ως «καραμέλα». «Δεν μπορούσαμε να τα ξοδέψουμε όλα», θυμάται ο πράκτορας της CIA Gilbert Greenway. «Θυμάμαι μια φορά τη συνάντησή μου με τον Wisner και τον ελεγκτή. Θεέ μου, είπα, πώς μπορούμε να το ξοδέψουμε; Δεν υπήρχαν όρια και κανείς δεν έπρεπε να το λογοδοτήσει. Ήταν καταπληκτικό." Frances Stonor Saunders, The Cultural Cold War: The CIA and the World of Arts and Letters , Νέα Υόρκη: The New Press, 2000, 105.

6. Όταν το OPC συγχωνεύτηκε με το Γραφείο Ειδικών Επιχειρήσεων το 1948 για τη δημιουργία της CIA, τα περιουσιακά στοιχεία της OPC απορροφήθηκαν επίσης.

7. Ο Wisner διατήρησε το κορυφαίο μυστικό «Propaganda Assets Inventory», γνωστότερο ως «Wisner's Wurlitzer» - ένα εικονικό ρολόδα πάνω από 800 ειδησεογραφικών και ενημερωτικών οντοτήτων που ήταν έτοιμοι να παίξουν ό, τι μελωδία επέλεξε ο Wisner. «Το δίκτυο περιελάμβανε δημοσιογράφους, αρθρογράφους, εκδότες βιβλίων, εκδότες, ολόκληρους οργανισμούς όπως το Radio Free Europe και έγχορδα σε πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς». Pease, «Τα ΜΜΕ και η Δολοφονία» 300.

8. Λίγα χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του Wisner «« ανήκε »σεβαστά μέλη των New York Times , Newsweek , CBS και άλλων οχημάτων επικοινωνίας, καθώς και χορδές, συνολικά τέσσερις έως εξακόσιες, σύμφωνα με μια CIA αναλυτής. Ο καθένας ήταν μια ξεχωριστή «επιχείρηση», σημειώνει η ερευνητική δημοσιογράφος Ντέμπορα Ντέιβις, «που απαιτεί ένα κωδικό όνομα, έναν επιτηρητή πεδίου και ένα γραφείο, με ετήσιο κόστος δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων - δεν υπήρξε ποτέ ακριβής λογιστική." Deborah Davis, Katharine the Great: Katharine Graham and the Washington Post, Second Edition, Bethesda MD: National Press Inc, 1987, 139.

9. Οι ψυχολογικές πράξεις με τη μορφή δημοσιογραφίας θεωρήθηκαν απαραίτητες για να επηρεάσουν και να κατευθύνουν τη μαζική γνώμη, καθώς και τις προοπτικές της ελίτ. «[Ο] Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Υπουργός Εξωτερικών, οι Κογκρέσοι, ακόμη και ο ίδιος ο Διευθυντής της CIA, θα διαβάσουν, πιστεύουν και θα εντυπωσιαστούν από μια έκθεση των Cy Sulzberger, Arnaud de Borchgrave ή Stewart Alsop όταν δεν το κάνουν. Δεν χρειάζεται καν να διαβάσεις μια έκθεση της CIA για το ίδιο θέμα », σημείωσε ο πράκτορας της CIA Miles Copeland Αναφέρεται στο Pease, «Τα ΜΜΕ και η Δολοφονία», 301.

10. Μέχρι τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 1950, ο Darrell Garwood επισημαίνει ότι ο Οργανισμός προσπάθησε να περιορίσει την κριτική κατά της μυστικής δραστηριότητας και να παρακάμψει την εποπτεία του Κογκρέσου ή την ενδεχόμενη δικαστική παρέμβαση «διείσδυσης» στους κήπους της ακαδημαϊκής κοινότητας, του ιεραποστολικού σώματος, συντακτικά συμβούλια με επιρροή εκδοτών περιοδικών και βιβλίων, καθώς και οποιωνδήποτε άλλων περιοχών όπου οι δημόσιες συμπεριφορές θα μπορούσαν να επηρεαστούν αποτελεσματικά. " Darrell Garwood, Under Cover: Thirty-Five Years of CIA Deception , Νέα Υόρκη: Grove Press, 1985, 250.

11. Η CIA μεσολαβεί συχνά στη συντακτική λήψη αποφάσεων. Για παράδειγμα, όταν ο Οργανισμός προχώρησε σε ανατροπή του καθεστώτος Arbenz στη Γουατεμάλα το 1954, ο Allen και ο John Foster Dulles, υπουργός Εξωτερικών του Προέδρου Eisenhower και διευθυντής της CIA, κάλεσαν τον εκδότη της New York Times, Arthur Hays Sulzberger να αναθέσει εκ νέου τον δημοσιογράφο Sydney Gruson από τη Γουατεμάλα στην Πόλη του Μεξικού. Ο Sulzberger έβαλε έτσι τον Gruson στην Πόλη του Μεξικού με το σκεπτικό ότι ορισμένες επιπτώσεις από την επανάσταση θα μπορούσαν να γίνουν αισθητές στο Μεξικό. Pease, «Τα ΜΜΕ και η Δολοφονία», 302.

12. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, η CIA "έχει κρυφά χρηματοδοτήσει πολλές ξένες υπηρεσίες τύπου, περιοδικά και εφημερίδες - τόσο αγγλική όσο και ξένη γλώσσα - οι οποίες παρείχαν εξαιρετική κάλυψη για τους πράκτορες της CIA", ανέφερε ο Carl Bernstein το 1977. "Μία τέτοια δημοσίευση ήταν η Rome Daily Αμερικανός, το σαράντα τοις εκατό των οποίων ανήκε στη CIA μέχρι τη δεκαετία του 1970. Carl Bernstein, « Η CIA και τα ΜΜΕ », Rolling Stone , 20 Οκτωβρίου 1977.

13. Η CIA πραγματοποίησε άτυπες επαφές με στελέχη των ειδησεογραφικών μέσων, σε αντίθεση με τις σχέσεις της με μισθωτούς δημοσιογράφους και έγχορδα, «που υπόκεινταν πολύ περισσότερο σε οδηγίες από τον Οργανισμό» σύμφωνα με τον Bernstein. «Λίγα στελέχη - ο Arthur Hays Sulzberger των New York Timesανάμεσά τους - υπογεγραμμένες συμφωνίες απορρήτου. Αλλά τέτοιες επίσημες αντιλήψεις ήταν σπάνιες: οι σχέσεις μεταξύ αξιωματούχων του Οργανισμού και στελεχών των μέσων ενημέρωσης ήταν συνήθως κοινωνικές - «Ο άξονας P και Q Street στη Georgetown», είπε μια πηγή. «Δεν λέτε στον William Paley να υπογράψει ένα κομμάτι χαρτί λέγοντας ότι δεν θα στρίβει». »Η προσωπική« φιλία του διευθυντή της CBS William Paley με τον διευθυντή της CIA Dulles είναι τώρα γνωστό ότι ήταν μια από τις πιο σημαντικές και σημαντικές στην βιομηχανία επικοινωνιών », εξηγεί η συγγραφέας Debora Davis. «Παρείχε κάλυψη για πράκτορες της CIA, προμηθεύτηκε εκθέσεις ειδησεογραφικών ταινιών, επέτρεψε την ενημέρωση των δημοσιογράφων και με πολλούς τρόπους έθεσε το πρότυπο για τη συνεργασία μεταξύ της CIA και των μεγάλων ραδιοτηλεοπτικών εταιρειών που διήρκεσε μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1970». Deborah Davis, Katharine the Great: Katharine Graham and the Washington Post, Second Edition, Bethesda MD: National Press Inc, 1987, 175.

14. «Η σχέση του Οργανισμού με τους Times ήταν μακράν η πιο πολύτιμη μεταξύ των εφημερίδων, σύμφωνα με αξιωματούχους της CIA», επισημαίνει ο Bernstein στο βασικό του άρθρο του 1977. «Από το 1950 έως το 1966, περίπου δέκα υπάλληλοι της CIA έλαβαν κάλυψη Times σύμφωνα με ρυθμίσεις που εγκρίθηκαν από τον εκλιπόντα εκδότη της εφημερίδας, Arthur Hays Sulzberger. Οι διασκευές κάλυψης ήταν μέρος των γενικών Timesπολιτική - που καθορίστηκε από την Sulzberger - για να παρέχει βοήθεια στη CIA όποτε είναι δυνατόν. " Επιπλέον, ο Sulzberger ήταν στενός φίλος του διευθυντή της CIA Allen Dulles. «« Σε αυτό το επίπεδο επαφής ήταν η ισχυρή συνομιλία με τους ισχυρούς », είπε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της CIA που ήταν παρών σε μερικές από τις συζητήσεις. Υπήρχε κατ 'αρχήν μια συμφωνία ότι, ναι, πράγματι, θα βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον. Το ζήτημα της κάλυψης τέθηκε πολλές φορές. Συμφωνήθηκε ότι οι πραγματικές ρυθμίσεις θα χειριστούν οι υφιστάμενοι…. Οι ισχυροί δεν ήθελαν να μάθουν τις λεπτομέρειες. Ήθελαν εύλογη ευθύνη. »» Bernstein, « Η CIA και τα ΜΜΕ ».

15. Το Paley της CBS συνεργάστηκε αμοιβαία με τη CIA, επιτρέποντας στον Οργανισμό να χρησιμοποιεί πόρους και προσωπικό δικτύου. «Ήταν μια μορφή βοήθειας που ορισμένοι πλούσιοι σήμερα είναι γενικά γνωστοί ότι έδωσαν στη CIA μέσω των ιδιωτικών τους συμφερόντων», έγραψε ο βετεράνος δημοσιογράφος Daniel Schorr το 1977. «Μου πρότεινε, ωστόσο, ότι μια σχέση εμπιστοσύνης και υπήρχε εμπιστοσύνη μεταξύ αυτού και του πρακτορείου. " Ο Schorr επισημαίνει «ενδείξεις που δείχνουν ότι η CBS είχε διεισδύσει». Για παράδειγμα, «Ένας συντάκτης ειδήσεων θυμήθηκε τον αξιωματικό της CIA που συνήθιζε να έρχεται στο δωμάτιο ελέγχου ραδιοφώνου στη Νέα Υόρκη νωρίς το πρωί και, με την άδεια άγνωστων ατόμων, άκουσε τους ανταποκριτές του CBS σε όλο τον κόσμο να καταγράφουν τα« σημεία »τους για το «World News Roundup» και συζητώντας εκδηλώσεις με τον συντάκτη που είναι εν ενεργεία. Ο Sam Jaffe ισχυρίστηκε ότι όταν υπέβαλε αίτηση το 1955 για δουλειά στην CBS, ένας αξιωματικός της CIA του είπε ότι θα προσληφθεί - που στη συνέχεια ήταν. Του είπαν ότι θα σταλεί στη Μόσχα –που ήταν στη συνέχεια. ορίστηκε το 1960 για να καλύψει τη δίκη του πιλότου U-2 Francis Gary Powers. [Ο Richard] Ο Salant μου είπε, "συνεχίζει ο Schorr," ότι όταν έγινε πρώτος πρόεδρος της CBS News το 1961, ένας αξιωματικός της υπόθεσης της CIA κάλεσε λέγοντας ότι ήθελε να συνεχίσει τη μακροχρόνια σχέση που ήταν γνωστή στον Paley και τον [πρόεδρο της CBS Frank] Stanton, αλλά ο Σάνταντ είπε στον Στάντον ότι δεν υπήρχε καμία υποχρέωση που γνώριζε »(276). Schorr, Ντάνιελ. ορίστηκε το 1960 για να καλύψει τη δίκη του πιλότου U-2 Francis Gary Powers. [Ο Richard] Ο Salant μου είπε, "συνεχίζει ο Schorr," ότι όταν έγινε πρώτος πρόεδρος της CBS News το 1961, ένας αξιωματικός της υπόθεσης της CIA κάλεσε λέγοντας ότι ήθελε να συνεχίσει τη μακροχρόνια σχέση που ήταν γνωστή στον Paley και τον [πρόεδρο της CBS Frank] Stanton, αλλά ο Σάνταντ είπε στον Στάντον ότι δεν υπήρχε καμία υποχρέωση που γνώριζε »(276). Schorr, Ντάνιελ. ορίστηκε το 1960 για να καλύψει τη δίκη του πιλότου U-2 Francis Gary Powers. [Ο Richard] Ο Salant μου είπε, "συνεχίζει ο Schorr," ότι όταν έγινε πρώτος πρόεδρος της CBS News το 1961, ένας αξιωματικός της υπόθεσης της CIA κάλεσε λέγοντας ότι ήθελε να συνεχίσει τη μακροχρόνια σχέση που ήταν γνωστή στον Paley και τον [πρόεδρο της CBS Frank] Stanton, αλλά ο Salant είπε στον Στάντον ότι δεν υπήρχε καμία υποχρέωση που γνώριζε »(276). Schorr, Ντάνιελ. Clearing the Air , Βοστόνη: Houghton Mifflin, 1977, 277, 276.

16. Ο εθνικός εκδότης Enquirer Gene Pope Jr. εργάστηκε σύντομα στο γραφείο της CIA στην Ιταλία στις αρχές της δεκαετίας του 1950 και διατηρούσε στενούς δεσμούς με τον Οργανισμό στη συνέχεια. Ο Πάπας απέφυγε να δημοσιεύσει δεκάδες ιστορίες με «λεπτομέρειες για απαγωγές και δολοφονίες της CIA, αρκετά πράγματα για πρωτοσέλιδα αξίας ενός έτους» για να «συλλέξει κομμάτια, IOUs», γράφει ο γιος του Πάπα. «Σκέφτηκε ότι δεν θα ξέρει πότε μπορεί να τα χρειαστεί, και αυτά τα IOUs θα ήταν χρήσιμα όταν κυκλοφόρησε 20 εκατομμύρια. Όταν συνέβη αυτό, θα είχε τη φωνή να είναι σχεδόν το δικό του κυβερνητικό υποκατάστημα και θα χρειαζόταν την κάλυψη. " Paul David Pope, The Deeds of My Fathers: Πώς ο παππούς και ο πατέρας μου έχτισαν τη Νέα Υόρκη και δημιούργησαν τον κόσμο των Ταμπλόιντ της Σήμερα , Νέα Υόρκη: Phillip Turner / Rowman & Littlefield, 2010, 309

17. Μια εκρηκτική ιστορία του Εθνικού Enquirer του ΠάπαΑπέφυγε από τη δημοσίευση στα τέλη της δεκαετίας του 1970 με επίκεντρο τα αποσπάσματα από ένα περιζήτητο ημερολόγιο της εραστής του Προέδρου Κένεντι, Mary Pinchot Meyer, η οποία δολοφονήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1964. «Οι δημοσιογράφοι που έγραψαν την ιστορία μπορούσαν να τοποθετήσουν τον Τζέιμς Ο Ιησούς Angleton, ο επικεφαλής των επιχειρήσεων αντι-νοημοσύνης της CIA, στη σκηνή. " Μια άλλη πιθανή ιστορία βασίστηκε σε «έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο [Χάουαρντ] Χιουζ και η CIA ήταν συνδεδεμένοι εδώ και χρόνια και ότι η CIA έδινε στον Hughes χρήματα για να χρηματοδοτήσει κρυφά, με δωρεές εκστρατείας, είκοσι επτά μέλη του Κογκρέσου και γερουσιαστές που συμμετείχαν σε υποεπιτροπές επικριτικές στον οργανισμό. Υπάρχουν επίσης πενήντα τρεις διεθνείς εταιρείες που ονομάζονται και προέρχονται ως μέτωπα της CIA .. και ακόμη και μια λίστα δημοσιογράφων για mainstream οργανισμούς μέσων που έπαιζαν μπάλα με την εταιρεία. Πάπας,Οι Πράξεις των Πατέρων μου , 309.

18. Ο Angleton, ο οποίος επέβλεψε το υποκατάστημα αντιπληροφορίας του Οργανισμού για 25 χρόνια, «διοικούσε μια εντελώς ανεξάρτητη ομάδα εντελώς ξεχωριστή στελέχη δημοσιογράφων που έκαναν ευαίσθητες και συχνά επικίνδυνες εργασίες. λίγα είναι γνωστά για αυτήν την ομάδα για τον απλό λόγο ότι ο Angleton σκόπιμα κρατούσε μόνο τα πιο ασαφή αρχεία. Bernstein, « Η CIA και τα ΜΜΕ ».

19. Η CIA διεξήγαγε ένα «επίσημο πρόγραμμα κατάρτισης» κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 με μοναδικό σκοπό να καθοδηγήσει τους πράκτορές της να λειτουργούν ως ειδησεογραφικοί. «Οι αξιωματικοί πληροφοριών« διδάχτηκαν να κάνουν θορύβους σαν δημοσιογράφους », εξήγησε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της CIA και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε μεγάλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς με τη βοήθεια της διοίκησης. Αυτά ήταν τα παιδιά που πέρασαν από τις τάξεις και τους είπαν: «Θα πας σε δημοσιογράφο» », είπε ο αξιωματούχος της CIA». Η προτίμηση του Οργανισμού, ωστόσο, ήταν να προσελκύσει δημοσιογράφους που ήταν ήδη εγκατεστημένοι στον κλάδο. Bernstein, « Η CIA και τα ΜΜΕ ».

20. Είναι γνωστό ότι αρθρογράφοι εφημερίδων και δημοσιογράφοι με ονόματα νοικοκυριών διατηρούν στενούς δεσμούς με την Υπηρεσία. «Ίσως υπάρχουν δώδεκα γνωστοί αρθρογράφοι και σχολιαστές εκπομπών των οποίων οι σχέσεις με τη CIA υπερβαίνουν κατά πολύ εκείνες που συνήθως διατηρούνται μεταξύ των δημοσιογράφων και των πηγών τους», υποστηρίζει ο Bernstein. «Αναφέρονται στον Οργανισμό ως« γνωστά περιουσιακά στοιχεία »και μπορούν να βασίζονται στην εκτέλεση διάφορων μυστικών εργασιών. Θεωρούνται δεκτικοί από την άποψη του Οργανισμού για διάφορα θέματα. " Bernstein, « Η CIA και τα ΜΜΕ ».

21. Ο Frank Wisner, ο Allen Dulles και ο εκδότης της Washington Post, Phillip Graham, ήταν στενοί συνεργάτες και η Post εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο σημαντικά όργανα ειδήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των δεσμών της με τη CIA. Οι «ατομικές σχέσεις των διευθυντών των ταχυδρομείων με τις πληροφορίες ήταν στην πραγματικότητα ο λόγος που η ταχυδρομική εταιρεία είχε αναπτυχθεί τόσο γρήγορα όσο και μετά τον πόλεμο», παρατηρεί ο Davis (172). «Τα μυστικά των κληρονόμων ήταν τα εταιρικά μυστικά της, ξεκινώντας από το MOCKINGBIRD. Η προσήλωση του Phillip Graham στην ευφυΐα είχε δώσει στους φίλους του Frank Wisner το ενδιαφέρον να βοηθήσουν να κάνουν το Washington Post το κυρίαρχο ειδησεογραφικό όχημα στην Ουάσιγκτον, το οποίο είχαν κάνει βοηθώντας τις δύο πιο σημαντικές εξαγορές του, τους Times-Heraldκαι WTOP ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. " Davis, Katharine the Great: Katharine Graham and the Washington Post, 172.

22. Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η διοίκηση του Woodrow Wilson έθεσε τον δημοσιογράφο και τον συγγραφέα Walter Lippmann υπεύθυνο για την πρόσληψη πρακτόρων για την έρευνα, έναν πρώτο-από το είδος του εξαιρετικά μυστικό μη στρατιωτικό οργανισμό πληροφοριών, του οποίου ο ρόλος περιλάμβανε την εξακρίβωση πληροφοριών για την προετοιμασία του Wilson για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, καθώς και τον εντοπισμό ξένων φυσικών πόρων για κερδοσκόπους της Wall Street και εταιρείες πετρελαίου. Οι δραστηριότητες αυτής της οργάνωσης χρησίμευαν ως πρωτότυπο για τη λειτουργία που τελικά εκτελέστηκε από τη CIA, δηλαδή «σχεδιασμός, συλλογή, χώνευση και επεξεργασία πρώτων δεδομένων», σημειώνει ο ιστορικός Servando Gonzalez. «Αυτό αντιστοιχεί περίπου στον κύκλο πληροφοριών της CIA: σχεδιασμός και κατεύθυνση, συλλογή, επεξεργασία, παραγωγή και ανάλυση και διάδοση». Τα περισσότερα μέλη της έρευνας θα γίνουν αργότερα μέλη του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων.Οι πιο γνωστοί αρθρογράφοι της Washington Post . Servando Gonzalez, Psychological Warfare and the New World Order: The Secret War Against the American People , Όκλαντ, Καλιφόρνια: Spooks Books, 2010, 50.

23. Οι δύο πιο σημαντικοί εφημερίδες των ΗΠΑ, το Time και το Newsweek , διατηρούσαν στενούς δεσμούς με τη CIA. «Τα αρχεία πρακτορείων περιέχουν γραπτές συμφωνίες με πρώην ξένους ανταποκριτές και συμβολοσειρές και για τα δύο εβδομαδιαία περιοδικά,» σύμφωνα με τον Carl Bernstein. «Ο Allen Dulles μεσολάβησε συχνά με τον καλό του φίλο, τον αείμνηστο Henry Luce, ιδρυτή των περιοδικών Time and Life, ο οποίος επέτρεψε εύκολα σε ορισμένα μέλη του προσωπικού του να εργαστούν για την Υπηρεσία και συμφώνησαν να παράσχουν θέσεις εργασίας και διαπιστευτήρια για άλλους πράκτορες της CIA που δεν είχαν δημοσιογραφική εμπειρία " Bernstein, « Η CIA και τα ΜΜΕ ».

24. Στην αυτοβιογραφία του, ο πρώην αξιωματικός της CIA, E. Howard Hunt, παραθέτει επί μακρόν το άρθρο του "The CIA and the Media" του Bernstein. «Δεν ξέρω τίποτα για να αντικρούσω αυτήν την έκθεση», δηλώνει ο Hunt, υποδηλώνοντας ότι ο ερευνητής δημοσιογράφος της φήμης του Watergate δεν πήγε αρκετά μακριά. «Ο Bernstein αναγνώρισε περαιτέρω μερικά από τα κορυφαία στελέχη των μέσων ενημέρωσης της χώρας ως πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία για τον οργανισμό… Αλλά ο κατάλογος των οργανισμών που συνεργάστηκαν με τον οργανισμό ήταν ένα πραγματικό« Who's Who »της βιομηχανίας των μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των ABC, NBC, του Associated Press, UPI, Reuters, Hearst Εφημερίδες, Scripps-Howard, περιοδικό Newsweek και άλλα. " E. Howard Hunt, American Spy: My Secret History in the CIA, Watergate and Beyond , Hoboken NJ: John Wiley & Sons, 2007, 150.

25. Όταν εμφανίστηκε η πρώτη μεγάλη έκθεση της CIA το 1964 με τη δημοσίευση της The Invisible Government από τους δημοσιογράφους David Wise και Thomas B. Ross, η CIA θεώρησε την αγορά ολόκληρης της εκτύπωσης για να κρατήσει το βιβλίο από το κοινό, αλλά στο τέλος κρίθηκε εναντίον του. «Σε μια έκταση που μόλις αρχίζει να γίνεται αντιληπτή, αυτή η σκιώδης κυβέρνηση διαμορφώνει τη ζωή 190.000.000 Αμερικανών» γράφουν οι συγγραφείς Wise και Ross στο προοίμιο του βιβλίου. «Σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την ειρήνη και τον πόλεμο λαμβάνουν χώρα από την κοινή γνώμη. Ένας ενημερωμένος πολίτης μπορεί να υποψιάζεται ότι η εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών λειτουργεί συχνά δημόσια προς μία κατεύθυνση και κρυφά μέσω της Αόρατης Κυβέρνησης με την αντίθετη κατεύθυνση. "Lisa Pease," When the CIA's Struck Back , "Consortiumnews.com , 6 Φεβρουαρίου 2014.

26. Η διείσδυση του πρακτορείου στα μέσα ενημέρωσης διαμόρφωσε την αντίληψη του κοινού για βαθιά γεγονότα και διέθετε τις επίσημες εξηγήσεις για τέτοια γεγονότα. Για παράδειγμα, η έκθεση της Επιτροπής του Γουόρεν για τη δολοφονία του Προέδρου Τζον Φ. Κένεντι έγινε σχεδόν ομόφωνη από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. «Δεν έχω δει ποτέ μια επίσημη έκθεση να χαιρετίζεται με τόσο καθολικό έπαινο, που να ανταποκρίνεται στα ευρήματα της Επιτροπής του Warren όταν δημοσιοποιήθηκαν στις 24 Σεπτεμβρίου 1964», θυμάται ο ερευνητής δημοσιογράφος Fred Cook. «Όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα αφιέρωσαν ειδικά προγράμματα και αναλύσεις στην έκθεση. την επόμενη μέρα οι εφημερίδες έκαναν μεγάλες στήλες με λεπτομέρειες για τα ευρήματά της, συνοδευόμενες από ειδικές αναλύσεις ειδήσεων και άρθρα. Η ετυμηγορία ήταν ομόφωνη. Η έκθεση απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, δεν άφησε περιθώρια αμφιβολίας. Lee Harvey Oswald, μόνος και χωρίς βοήθεια, δολοφόνησε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. " Fred J. Cook,Maverick: Πενήντα χρόνια ερευνητικής αναφοράς , GP Putnam's Sons, 1984, 276.

27. Στα τέλη του 1966 οι New York Times  ξεκίνησαν έρευνα σχετικά με τα πολυάριθμα ερωτήματα σχετικά με τη δολοφονία του Προέδρου Κένεντι, τα οποία δεν αντιμετωπίστηκαν ικανοποιητικά από την Επιτροπή του Γουόρεν. «Δεν ολοκληρώθηκε ποτέ», παρατηρεί ο συγγραφέας Jerry Policoff, «ούτε οι New York Times θα αμφισβητούσαν ξανά τα ευρήματα της Επιτροπής Warren». Όταν αναπτύχθηκε η ιστορία ο κύριος δημοσιογράφος στο γραφείο του Χιούστον των Times "είπε ότι αυτός και άλλοι βρήκαν" πολλές αναπάντητες ερωτήσεις "που οι Timesδεν ενοχλούσε να συνεχίσει. «Θα ήμουν σε καλό προβάδισμα και έπειτα κάποιος θα με καλούσε και θα με έστελνε στην Καλιφόρνια για μια άλλη ιστορία ή κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν αποσπάσαμε κανέναν για αυτό. Δεν ήμασταν πραγματικά σοβαροί. "" Jerry Policoff, "The Media and the Murder of John Kennedy", στους Peter Dale Scott, Paul L. Hoch και Russell Stetler, ed., The Assassitions: Dallas and Beyond , New York: Vintage , 1976, 265.

28. Όταν ο εισαγγελέας της Νέας Ορλεάνης Jim Garrison ξεκίνησε έρευνα για τη δολοφονία του JFK το 1966 με επίκεντρο την παρουσία του Lee Harvey Oswald στη Νέα Ορλεάνη τους μήνες που έληξαν μέχρι τις 22 Νοεμβρίου 1963, , ένα από την Ουάσιγκτον και ένα από τη Νέα Υόρκη », εξηγεί ο ιστορικός James DiEugenio. Το πρώτο, φυσικά, προήλθε από την κυβέρνηση, συγκεκριμένα από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, το FBI και, σε μικρότερο βαθμό, από τον Λευκό Οίκο. Η έκρηξη από τη Νέα Υόρκη ήταν από τα κύρια mainstream μέσα ενημέρωσης, π.χ. Time-Life και NBC. Αυτοί οι δύο γίγαντες επικοινωνίας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να καταστήσει τον Garrison σε μια ελαφριά ράβδο για γελοιοποίηση και κριτική. Αυτή η ενορχηστρωμένη εκστρατεία… κατάφερε να αποσπάσει την προσοχή από αυτό που αποκάλυψε ο Garrison δημιουργώντας αντιπαραθέσεις για τον ίδιο τον DA. " DiEugenio,Αφήστε τη δικαιοσύνη να γίνει: Νέο φως για την έρευνα του Jim Garrison , Reston VA: Jordan Publishing, 1999.

29. Η CIA και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να σαμποτάρουν την ανεξάρτητη έρευνα του Garrison 1966-69 για τη δολοφονία του Κένεντι. Ο Garrison προήδρευσε της μόνης υπηρεσίας επιβολής του νόμου με εξουσία κλήτευσης να ερευνήσει σοβαρά τις περίπλοκες λεπτομέρειες σχετικά με τη δολοφονία του JFK. Ένας από τους βασικούς μάρτυρες του Γκάρισον, ο Γκόρντον Νόβελ, έφυγε από τη Νέα Ορλεάνη για να αποφύγει να καταθέσει πριν από τη συγκέντρωση της Μεγάλης Κριτικής Επιτροπής από τον Γκάρισον. Σύμφωνα με τον DiEugenio, ο διευθυντής της CIA Allen «Dulles and the Agency θα άρχιζε να συνδέει τον φυγόδικο από τη Νέα Ορλεάνη με περισσότερους από δώδεκα φιλικούς δημοσιογράφους της CIA οι οποίοι - σε μια κατάφωρη προσπάθεια να καταστρέψουν τη φήμη του Garrison - θα προχωρούσαν να γράφουν τις πιο εξωφρενικές ιστορίες που μπορούσαν να φανταστούν το DA. " James DiEugenio, Destiny Betrayed: JFK, Cuba και The Garrison Case, Second Edition, New York: SkyHorse Publishing, 2012, 235.

30. Ο αξιωματικός της CIA, Victor Marchetti, διηγείται στον συγγραφέα William Davy ότι το 1967, ενώ παρευρέθηκε σε συναντήσεις προσωπικού ως βοηθός του τότε διευθυντή της CIA, Richard Helms, «η Helms εξέφρασε μεγάλες ανησυχίες για τον [πρώην αξιωματικό OSS, λειτουργό της CIA και πρωταρχικό ύποπτο στην έρευνα του Jim Garrison Clay ] Η δυσκολία του Shaw, ρωτώντας το προσωπικό του, «Τους δίνουμε όλη τη βοήθεια που μπορούμε εκεί;» »William Davy, Let Justice Be Done: New Light on the Jim Garrison Investigation , Reston VA: Jordan Publishing, 1999.

31. Οι εκφραστικές διαστάσεις του όρου «θεωρία συνωμοσίας» εισήχθησαν στο δυτικό λεξικό από τα «μέσα ενημέρωσης» της CIA, όπως αποδεικνύεται στο σχέδιο που διατυπώνεται στο  έγγραφο 1035-960 σχετικά με την κριτική της έκθεσης Warren , ένα ανακοινωθέν του Οργανισμού που εκδόθηκε στις αρχές Το 1967 στα γραφεία του Οργανισμού σε όλο τον κόσμο σε μια εποχή που το Rush to Judgment του πληρεξούσιου Mark Lane βρισκόταν στην κορυφή των λιστών μπεστ σέλερ και η έρευνα της Νέας Ορλεάνης DA Garrison για τη δολοφονία του Κένεντι άρχισε να προσελκύεται.

32. Ο χρόνος  είχε στενές σχέσεις με τη CIA που απορρέουν από τη φιλία του εκδότη του περιοδικού Henry Luce και του επικεφαλής της CIA Eisenhower, Allen Dulles. Όταν ο πρώην δημοσιογράφος Richard Helms διορίστηκε DCI το 1966 «άρχισε να καλλιεργεί τον τύπο», προτρέποντας τους δημοσιογράφους να καταλήξουν σε συμπεράσματα που έδωσαν τον Οργανισμό σε θετικό φως. Ως  ώραΟ ανταποκριτής της Ουάσιγκτον Hugh Sidney θυμάται, «« με τον [John] McCone και τον [Richard] Helms, είχαμε μια οργάνωση όταν το περιοδικό έκανε κάτι στη CIA, πήγαμε σε αυτούς και το έβαλα μπροστά τους… Ήμασταν ποτέ δεν παραπλανήθηκε. " Ομοίως, όταν το Newsweek αποφάσισε το φθινόπωρο του 1971 να κάνει μια διασκευή για τον Richard Helms και το «The New Espionage», το περιοδικό, σύμφωνα με έναν υπάλληλο του Newsweek, πήγε απευθείας στο πρακτορείο για πολλές από τις πληροφορίες. Και το άρθρο… αντικατοπτρίζει γενικά τη γραμμή που η Helms προσπαθούσε τόσο σκληρά να πουλήσει: ότι από τη δεκαετία του 1960… το επίκεντρο της προσοχής και του κύρους εντός της CIA »είχε αλλάξει από τις υπηρεσίες Clandestine στην ανάλυση της νοημοσύνης και ότι« η συντριπτική πλειοψηφία προσλήψεων δεσμεύονται για τη «Διεύθυνση Πληροφοριών». Victor Marchetti και John D. Marks,The CIA and the Cult of Intelligence , Νέα Υόρκη: Alfred A. Knopf, 1974, 362-363.

33. Το 1970 ο Jim Garrison έγραψε και δημοσίευσε το ημι-αυτοβιογραφικό A Heritage of Stone , ένα έργο που εξετάζει πώς η Νέα Ορλεάνη DA «ανακάλυψε ότι η CIA λειτουργούσε εντός των συνόρων των Ηνωμένων Πολιτειών και πώς χρειάστηκε η CIA έξι μήνες για να απάντηση στην ερώτηση της Επιτροπής του Warren για το αν ο Oswald και ο [Jack] Ruby ήταν με την Υπηρεσία, "παρατηρεί ο βιογράφος Garrison και ο καθηγητής ανθρωπιστικών σπουδών του Πανεπιστημίου Temple Joan Mellen «Σε απάντηση στην κληρονομιά της πέτρας , η CIA συγκέντρωσε τα περιουσιακά της μέσα» και το βιβλίο δέχτηκε κριτική από τους κριτικούς που γράφουν για τους New York Times , τους Los Angeles Times , την Washington Post , τους Chicago Sun Times και τη ζωή.περιοδικό. «Η κριτική του John Leonard New York Times πέρασε από μια μεταμόρφωση», εξηγεί η Mellen. «Η αρχική τελευταία παράγραφος αμφισβήτησε την έκθεση Warren:« Κάτι βρωμάει για όλη αυτή την υπόθεση », έγραψε ο Leonard. «Γιατί τα όργανα του λαιμού του Κένεντι δεν εξετάστηκαν στη Bethesda για απόδειξη μετωπικής βολής; Γιατί το σώμα του μεταφέρθηκε μακριά στην Ουάσινγκτον πριν από τη νομικά απαιτούμενη έρευνα του Τέξας; Γιατί?' Αυτή η παράγραφος εξατμίστηκε σε μεταγενέστερες εκδόσεις των Times . Το ένα τρίτο μιας στήλης έφυγε, η κριτική έληξε: «Ειλικρινά προτιμώ να πιστεύω ότι η Επιτροπή του Γουόρεν έκανε κακή δουλειά, παρά μια ανέντιμη. Μου αρέσει να πιστεύω ότι ο Γκάρισον εφευρίσκει τέρατα για να εξηγήσει την ανικανότητα. "" Joan Mellen,Αποχαιρετισμός στη δικαιοσύνη: Jim Garrison, δολοφονία του JFK και η υπόθεση που έπρεπε να έχει αλλάξει ιστορία , Washington DC: Potomac Books, 2005, 323, 324.

34. Ο αναπληρωτής διευθυντής της CIA Cord Meyer Jr. έκανε έκκληση στον ομότιμο πρόεδρο της Harper & Row, Cass Canfield Sr. για την εκκρεμούσα έκδοση του εκδότη του βιβλίου « The Politics of Heroin» στη Νοτιοανατολική Ασία , με βάση την εργασία του συγγραφέα και τη διατριβή του Yale PhD όπου εξέτασε τον ρητό ρόλο της CIA στο εμπόριο οπίου. «Ο ισχυρισμός του βιβλίου μου ήταν απειλή για την εθνική ασφάλεια», θυμάται ο McCoy, «ο αξιωματούχος της CIA ζήτησε από την Harper & Row να το καταστείλει. Προς τιμήν του, ο κ. Canfield είχε αρνηθεί. Αλλά είχε συμφωνήσει να αναθεωρήσει το χειρόγραφο πριν από τη δημοσίευση. " Alfred W. McCoy, Η πολιτική της ηρωίνης: Συμμετοχή της CIA στο παγκόσμιο εμπόριο ναρκωτικών , Chicago Review Press, 2003, xx.

35. Δημοσίευση του The Secret Team , ενός βιβλίου του Συνταγματάρχη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και του συνδέσμου του Πενταγώνου-CIA L. Fletcher Prouty που αφηγείται την πρώτη γνώση του συγγραφέα για τις μαύρες επιχειρήσεις και την κατασκοπεία της CIA, συναντήθηκε με μια εκστρατεία λογοκρισίας ευρείας κλίμακας το 1972. «Η εκστρατεία το να σκοτώσεις το βιβλίο ήταν σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο », σημειώνει ο Prouty. «Αφαιρέθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου και από τις βιβλιοθήκες του κολεγίου, καθώς οι επιστολές που έλαβα επιβεβαίωσαν πολύ συχνά… Ήμουν συγγραφέας του οποίου το βιβλίο είχε ακυρωθεί από έναν μεγάλο εκδότη [Prentice Hall] και έναν σημαντικό εκδότη χαρτονιού [Ballantine Books] υπό την πειστικό χέρι της CIA. " L. Fletcher Prouty, The Secret Team: Η CIA και οι σύμμαχοί της στον έλεγχο των Ηνωμένων Πολιτειών και του Κόσμου , Νέα Υόρκη: SkyHorse Publishing, 2008, xii, xv.

36. Κατά τη διάρκεια ακροάσεων της επιτροπής Pike το 1975, ο Κογκρέσος Otis Pike ρώτησε τον DCI William Colby: «Έχετε άτομα που πληρώθηκαν από τη CIA που εργάζονται για τηλεοπτικά δίκτυα;» Ο Colby απάντησε: «Αυτό, νομίζω, μπαίνει στο είδος των λεπτομερειών, κύριε Πρόεδρε, που θα ήθελα να μπω στην εκτελεστική σύνοδο» Μόλις εκκαθαρίστηκε η αίθουσα, ο Colby παραδέχτηκε ότι το 1975 συγκεκριμένα «η CIA χρησιμοποιούσε« κάλυψη μέσων »για έντεκα πράκτορες, πολύ λιγότερες από ό, τι στην ακμή των επιχειρήσεων με μανδύα και μολύβι, αλλά καμία ερώτηση δεν θα τον πείσει να μιλήσει για οι εκδότες και οι αρχηγοί του δικτύου που είχαν συνεργαστεί στην κορυφή. " Schorr, Clearing the Air , 275.

37. «Υπάρχει μια απίστευτη εξάπλωση σχέσεων», δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών της CIA, William Bader, μια Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ που ερευνά τη διείσδυση της CIA στα δημοσιογραφικά καταστήματα. «Δεν χρειάζεται να χειριστείς το περιοδικό Time , για παράδειγμα, επειδή υπάρχουν άτομα της εταιρείας σε επίπεδο διαχείρισης.» Bernstein, « Η CIA και τα ΜΜΕ ».

38. Το 1985, ο ιστορικός του κινηματογράφου και ο καθηγητής Joseph McBride συνάντησαν ένα υπόμνημα της 29ης Νοεμβρίου 1963 από τον J. Edgar Hoover, με τίτλο «Δολοφονία του Προέδρου John F. Kennedy», όπου ο διευθυντής του FBI δήλωσε ότι η υπηρεσία του παρείχε σε δύο άτομα ενημερώσεις, ένας εκ των οποίων ήταν «ο κ. Τζορτζ Μπους της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. " «Όταν ο McBride ζήτησε από τη CIA με το σημείωμα,« ένας άνθρωπος PR ήταν εντελώς τυπικός και αδιαφανής: «Δεν μπορώ ούτε να επιβεβαιώσω ούτε να αρνηθώ». Ήταν η τυπική απάντηση που έδωσε η υπηρεσία όταν ασχολήθηκε με τις πηγές και τις μεθόδους της », σημειώνει ο δημοσιογράφος Russ Baker. Όταν ο McBride δημοσίευσε μια ιστορία στο The Nation, «Ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί», Τζορτζ Μπους, «CIA Operative», η CIA παρουσίασε μια δήλωση που ο Τζορτζ Μπους ανέφερε στο ρεκόρ του FBI «προφανώς» αναφερόταν σε έναν Τζορτζ ΓουίλιαμΟ Μπους, ο οποίος συμπλήρωσε μια εκπληκτική θέση νυχτερινής βάρδιας στα κεντρικά γραφεία της CIA ότι «θα ήταν το κατάλληλο μέρος για να λάβει μια τέτοια έκθεση». Ο McBride εντοπίζει τον Τζορτζ Γουίλιαμ Μπους για να επιβεβαιώσει ότι εργάστηκε για λίγο ως «δοκιμαστικός δημόσιος υπάλληλος» που «δεν είχε λάβει ποτέ διαβουλεύσεις». Λίγο αργότερα, το The Nation  έδωσε μια δεύτερη ιστορία από τον McBride όπου «ο συγγραφέας παρείχε αποδείξεις ότι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε αντισταθεί σε ένα ψέμα για τον αμερικανικό λαό… Όπως και με την προηγούμενη ιστορία του McBride, αυτή η αποκάλυψη χαιρετίστηκε με το αντίστοιχο ενός συλλογικού χασμουρητού μέσων.» Από το επεισόδιο οι ερευνητές βρήκαν έγγραφα που συνδέουν τον George HW Bush με τη CIA ήδη από το 1953. Russ Baker,Οικογένεια μυστικών: Η δυναστεία του Μπους, η αόρατη κυβέρνηση της Αμερικής και η κρυφή ιστορία των τελευταίων πενήντα ετών , Νέα Υόρκη: Bloomsbury Press, 2009, 7-12.

39. Η επιχείρηση Gladio, η καλά τεκμηριωμένη συνεργασία μεταξύ δυτικών υπηρεσιών κατασκοπείας, συμπεριλαμβανομένης της CIA, και του ΝΑΤΟ που περιλαμβάνει συντονισμένους τρομοκρατικούς πυροβολισμούς και βομβαρδισμούς πολιτικών στόχων σε ολόκληρη την Ευρώπη από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 έως τη δεκαετία του 1980, έχει ουσιαστικά διαγραφεί από τα μεγάλα mainstream newslets Μια ακαδημαϊκή αναζήτηση του LexisNexis που πραγματοποιήθηκε το 2012 για το "Operation Gladio" ανακτά 31 άρθρα στα αγγλικά ειδησεογραφικά μέσα - τα περισσότερα εμφανίζονται σε βρετανικές εφημερίδες. Μόνο τέσσερα άρθρα που συζητούν το Gladio εμφανίστηκαν ποτέ σε δημοσιεύσεις των ΗΠΑ - τρία στους New York Times και ένα σύντομο μνεία στους Tampa Bay TimesΜε εξαίρεση ένα ντοκιμαντέρ του BBC του 2009, καμία τηλεοπτική ή καλωδιακή μετάδοση ειδήσεων δεν ανέφερε ποτέ την τρομοκρατική επιχείρηση που χρηματοδοτείται από το κράτος. Σχεδόν όλα τα άρθρα που αναφέρονται στο Gladio εμφανίστηκαν το 1990 όταν ο Ιταλός πρωθυπουργός Giulio Andreotti παραδέχτηκε δημόσια τη συμμετοχή της Ιταλίας στη διαδικασία. Οι New York Times υποβάθμισαν οποιαδήποτε εμπλοκή των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας παραπλανητικά τον Gladio «μια ιταλική δημιουργία» σε μια ιστορία που έθαψε στη σελίδα A16. Στην πραγματικότητα, ο πρώην διευθυντής της CIA, William Colby, αποκάλυψε στα απομνημονεύματά του ότι οι παραστρατιωτικοί ήταν μια σημαντική εταιρεία που ιδρύθηκε μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, συμπεριλαμβανομένης της «της μικρότερης δυνατής κοτέριας των πιο αξιόπιστων ανθρώπων, στην Ουάσιγκτον και στο ΝΑΤΟ» James F. Tracy, « Ψεύτικη σημαία τρόμου και συνωμοσίες της σιωπής », Παγκόσμια έρευνα, 10 Αυγούστου 2012.

40. Μέρες πριν από τον βομβαρδισμό του Ομοσπονδιακού Κτιρίου Alfred P. Murrah στην πόλη της Οκλαχόμα DC στις 19 Απριλίου 1995, ο William Colby εμπιστεύτηκε τον φίλο του, τον Γερουσιαστή της Νεμπράσκα, John DeCamp, τις προσωπικές του ανησυχίες σχετικά με το κίνημα των πολιτοφυλακών και των πατριωτών στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη δημοτικότητα λόγω της χρήσης των εναλλακτικών μέσων της εποχής αυτής - βιβλία, περιοδικά, κασέτες και ραδιοφωνικές εκπομπές. «Παρακολούθησα καθώς το αντιπολεμικό κίνημα κατέστησε αδύνατο για αυτήν τη χώρα να διεξαγάγει ή να κερδίσει τον πόλεμο του Βιετνάμ», παρατήρησε ο Colby. «Σας λέω, αγαπητέ φίλε, ότι το κίνημα των πολιτοφυλακών και των πατριωτών στο οποίο, ως δικηγόρος, έχετε γίνει ένα από τα κεντρικά τεμάχια, είναι πολύ πιο σημαντικό και πολύ πιο επικίνδυνο για τους Αμερικανούς από το αντιπολεμικό κίνημα που ήταν ποτέ, εάν δεν αντιμετωπίζεται έξυπνα. Και το εννοώ πραγματικά. " Ντέιβιντ Χόφμαν,Ο βομβαρδισμός της πόλης της Οκλαχόμα και η πολιτική του τρόμου , Βενετία CA: Feral House, 1998, 367.

41. Λίγο μετά την εμφάνιση της σειράς «Dark Alliance» του δημοσιογράφου Gary Webb στο San Jose Mercury NewsΧρονίζοντας τη συμμετοχή του Οργανισμού στο εμπόριο ναρκωτικών, το τμήμα δημοσίων υποθέσεων της CIA ξεκίνησε μια εκστρατεία για να αντιμετωπίσει αυτό που ονόμασε «μια πραγματική κρίση δημοσίων σχέσεων για τον Οργανισμό». Ο Webb απλώς ανέφερε σε μεγάλο ακροατήριο τι είχε ήδη τεκμηριωθεί από μελετητές όπως ο Alfred McCoy και ο Peter Dale Scott, και η έκθεση της Επιτροπής Kerry του 1989 για το Ιράν-Contra - ότι η CIA είχε από καιρό εμπλακεί στο παράνομο διακρατικό εμπόριο ναρκωτικών. Τέτοια ευρήματα επιβεβαιώθηκαν το 1999 σε μια μελέτη του γενικού επιθεωρητή της CIA. Ωστόσο, ξεκινώντας λίγο μετά την εκτέλεση της σειράς Webb, «οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης της CIA θα υπενθυμίζουν στους δημοσιογράφους που ζητούν σχόλιο ότι αυτή η σειρά δεν αντιπροσωπεύει πραγματικά νέα», σημείωσε ένα εσωτερικό όργανο της CIA, «ότι παρόμοιες κατηγορίες έγιναν τη δεκαετία του 1980 και διερευνήθηκαν από το Κογκρέσο και βρέθηκαν χωρίς ουσία. http://www.foia.cia.gov/sites/default/files/DOC_0001372115.pdf

42. Στις 10 Δεκεμβρίου 2004, ο ερευνητής δημοσιογράφος Gary Webb πέθανε από δύο τραγούδια πυροβολισμού διαμέτρου 0,38 στο κεφάλι. Ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι ο θάνατος ήταν αυτοκτονία. «Ο Gary Webb ήταν MURDERED», κατέληξε ο ανώτερος ειδικός πράκτορας του FBI Ted Gunderson το 2005. «Αυτός (Webb) αντιστάθηκε στην πρώτη βολή [στο κεφάλι που βγήκε μέσω γνάθου], οπότε πυροβολήθηκε ξανά με το δεύτερο πυροβολισμό να μπαίνει στο κεφάλι [εγκέφαλος ]. " Ο Gunderson θεωρεί τη θεωρία ότι ο Webb θα μπορούσε να καταφέρει να πυροβολήσει τον εαυτό του δύο φορές ως «αδύνατο!» Charlene Fassa, " Gary Webb: Περισσότερα κομμάτια στο παζλ αυτοκτονίας ", Rense.com , 11 Δεκεμβρίου 2005.

43. Οι πιο σεβαστοί δημοσιογράφοι που λαμβάνουν «αποκλειστικές» πληροφορίες και πρόσβαση στους διαδρόμους εξουσίας είναι συνήθως οι πιο υποτακτικοί στον επίσημο τομέα και συχνά έχουν δεσμούς πληροφοριών. Εκείνοι που έχουν τέτοια πρόσβαση κατανοούν ότι πρέπει επίσης να υποστηρίξουν αφηγήσεις που έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση. Για παράδειγμα, ο Tom Wicker των New York Times ανέφερε στις 22 Νοεμβρίου 1963 ότι ο Πρόεδρος Τζον Φ. Κένεντι «χτυπήθηκε από μια σφαίρα στο λαιμό, ακριβώς κάτω από το μήλο του Αδάμ». Ωστόσο, ο λογαριασμός του έφτασε στο Τύπο προτού τεκμηριωθεί η επίσημη ιστορία ενός και μοναδικού πυροβολισμού από πίσω. Ο Wicker τιμωρήθηκε μέσω «χαμένης πρόσβασης, καταγγελιών σε συντάκτες και εκδότες, κοινωνικές κυρώσεις, διαρροές σε ανταγωνιστές, μια ποικιλία απαντήσεων που κανείς δεν θέλει». Barrie Zwicker, Towers of Deception: The Media Coverup της 9/11, Gabrioloa Island, BC: New Society Publishers, 2006, 169-170.

44. Η CIA προωθεί ενεργά μια επιθυμητή δημόσια εικόνα της ιστορίας και της λειτουργίας της συμβουλεύοντας την παραγωγή οχημάτων του Χόλιγουντ, όπως το Argo και το Zero Dark ThirtyΟ Οργανισμός διατηρεί «υπαλλήλους συνδέσμους της βιομηχανίας ψυχαγωγίας» στο προσωπικό του που «φυτεύει θετικές εικόνες για τον εαυτό του (με άλλα λόγια, προπαγάνδα) μέσω των πιο δημοφιλών μορφών ψυχαγωγίας μας», εξηγεί ο Tom Hayden στο LA Review of Books. «Τόσο φυσικό έχει γίνει η σύνδεση CIA-ψυχαγωγίας που λίγοι αμφισβητούν τις νομικές ή ηθικές επιπτώσεις της. Αυτή είναι μια κρατική υπηρεσία όπως καμία άλλη. η αλήθεια της λειτουργίας της δεν υπόκειται σε δημόσια εξέταση. Όταν οι κρυφοί πειραστές της CIA επηρεάζουν μια ταινία του Χόλιγουντ, χρησιμοποιεί ένα δημοφιλές μέσο για να γυρίσει όσο το δυνατόν ευνοϊκότερη εικόνα του εαυτού του, ή τουλάχιστον, να αποτρέψει ένα δυσμενές να κρατήσει. Tom Hayden, « Επανεξέταση της CIA στο Χόλιγουντ: Πώς ο οργανισμός διαμορφώνει την ταινία και την τηλεόραση από την Tricia Jenkins », LA Review of Books, 24 Φεβρουαρίου 2013,

45. Ο πρώην αξιωματικός της υπόθεσης της CIA Robert David Steele δηλώνει ότι η χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης της CIA είναι «χειρότερη» τη δεκαετία του 2010 από ό, τι στα τέλη της δεκαετίας του 1970 όταν ο Bernstein έγραψε «Η CIA και τα ΜΜΕ» «Το λυπηρό είναι ότι η CIA είναι πολύ ικανή να χειραγωγήσει [τα μέσα ενημέρωσης] και έχει οικονομικές ρυθμίσεις με τα μέσα ενημέρωσης, με το Κογκρέσο, με όλα τα άλλα. Αλλά το άλλο μισό αυτού του νομίσματος είναι ότι τα μέσα είναι τεμπέληδες. " Συνέντευξη του James Tracy με τον Robert David Steele , 2 Αυγούστου 2014,

46. ​​Ένα γνωστό γεγονός είναι ότι ο δημοσιογράφος εκπομπής Anderson Cooper ασχολήθηκε με τη CIA ενώ φοιτούσε στο Yale ως προπτυχιακός στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Σύμφωνα με τον μεγάλο θείο της Wikipedia Cooper, ο William Henry Vanderbilt III, ήταν εκτελεστικός αξιωματούχος του τμήματος ειδικών επιχειρήσεων του OSS υπό τον ιδρυτή του οργανισμού κατασκοπείας William "Wild Bill" Donovan. Ενώ η Wikipedia είναι μια συχνά αμφίβολη πηγή, η συμμετοχή του Vanderbilt στο OSS θα ήταν σύμφωνη με τη φήμη του OSS / CIA για την πρόσληψη πολύ εύπορου προσωπικού στο εξωτερικό. William Henry Vanderbilt III , Wikipedia .

47. Ο βετεράνος Γερμανός δημοσιογράφος Udo Ulfkotte, συγγραφέας του βιβλίου του 2014, Gekaufte Journalisten (Bought Journalists) αποκάλυψε πως υπό την απειλή του τερματισμού της εργασίας αναγκάστηκε να δημοσιεύει άρθρα γραμμένα από πράκτορες μυστικών υπηρεσιών μέσω του byline του. «Κατέληξα να δημοσιεύω άρθρα με το όνομά μου γραμμένα από πράκτορες της CIA και άλλων υπηρεσιών πληροφοριών, ειδικά της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας», εξήγησε ο Ulfkotte σε πρόσφατη συνέντευξη με την Russia Today . « German Journo: European Media Writing Pro-US Stories Under CIA Pressure », RT , 18 Οκτωβρίου 2014.

48. Το 1999 η CIA ίδρυσε το In-Q-Tel, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επιδιώκει να «εντοπίσει και να επενδύσει σε εταιρείες που αναπτύσσουν τεχνολογίες πληροφοριών αιχμής που εξυπηρετούν τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών». Η εταιρεία έχει ασκήσει οικονομικές σχέσεις με διαδικτυακές πλατφόρμες που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί σε ρουτίνα βάση, συμπεριλαμβανομένων των Google και Facebook. «Αν θέλετε να συμβαδίσετε με τη Silicon Valley, πρέπει να γίνετε μέλος της Silicon Valley», λέει ο Jim Rickards, σύμβουλος της αμερικανικής κοινότητας πληροφοριών που είναι εξοικειωμένος με τις δραστηριότητες του In-Q-Tel. "Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να έχεις έναν προϋπολογισμό γιατί όταν έχεις ένα βιβλίο επιταγών, όλοι έρχονται σε εσένα." Σε ένα σημείο, το IQT «κάλυπτε σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες της CIA». Σήμερα, ωστόσο, «η εταιρεία υποστηρίζει πολλές από τις 17 υπηρεσίες της κοινότητας πληροφοριών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Υπηρεσίας Γεωχωρικών Πληροφοριών (NGA), της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας (DIA) και της Διεύθυνσης Επιστημών και Τεχνολογίας του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας. " Ματ Έγκαν, «In-Q-Tel: Μια ματιά στο εσωτερικό της VIA CIA , "FoxBusiness.com, 14 Ιουνίου 2013.

49. Σε μια διάσκεψη του 2012 που πραγματοποιήθηκε από τον Διευθυντή της CIA της In-Q-Tel, ο David Patraeus δήλωσε ότι το ταχέως αναπτυσσόμενο «Διαδίκτυο των πραγμάτων» και το «έξυπνο σπίτι» θα παράσχει στη CIA τη δυνατότητα να κατασκοπεύει οποιονδήποτε πολίτη των ΗΠΑ σε περίπτωση που γίνουν «Άτομο ενδιαφέροντος» για την κατασκοπευτική κοινότητα », Wiredαναφορές περιοδικών. «Το« Transformational »είναι μια υπερβολικά χρησιμοποιημένη λέξη, αλλά πιστεύω ότι ισχύει σωστά σε αυτές τις τεχνολογίες», ενθουσιάζει ο Patraeus, «ιδιαίτερα στην επίδρασή τους στο κρυφό εμπόρευμα» τεχνολογίες όπως η αναγνώριση ραδιοσυχνοτήτων, δίκτυα αισθητήρων, μικροσκοπικοί ενσωματωμένοι διακομιστές και συσκευές συλλογής ενέργειας - όλες συνδεδεμένες στο διαδίκτυο επόμενης γενιάς χρησιμοποιώντας άφθονο, χαμηλού κόστους και υψηλής ισχύος υπολογιστών ", δήλωσε ο Πάτρας," ο τελευταίος τώρα θα cloud computing, σε πολλές περιοχές μεγαλύτερη και μεγαλύτερη υπερυπολογιστική, και, τελικά, κατευθυνόμενη προς την κβαντική πληροφορική. " Spencer Ackerman, " Chief CIA: Θα σας κατασκοπεύσουμε μέσω του πλυντηρίου πιάτων σας ", Wired , 15 Μαρτίου 2012.

50. Το καλοκαίρι του 2014, ένα cloud computing 600 εκατομμυρίων δολαρίων που αναπτύχθηκε από την Amazon Web Services για τη CIA άρχισε να εξυπηρετεί και τις 17 ομοσπονδιακές υπηρεσίες που αποτελούσαν την κοινότητα πληροφοριών. «Εάν η τεχνολογία παιχτεί όπως οραματίζονται οι αξιωματούχοι», αναφέρει ο Ατλαντικός , «θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή συνεργασίας και συντονισμού, επιτρέποντας στους οργανισμούς να μοιράζονται πληροφορίες και υπηρεσίες πολύ πιο εύκολα και να αποφεύγουν το είδος των κενών πληροφοριών που προηγούνται του Σεπτεμβρίου. 11, 2001, τρομοκρατικές επιθέσεις. " « Οι λεπτομέρειες για τη συμφωνία της CIA με το Amazon », The Atlantic , 17 Ιουλίου 2014.

Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι το Memory Hole


https://www.collective-evolution.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters