Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Μετά το χτύπημα του Trump για την προώθηση της υδροξυχλωροκίνη, οι δημοσιογράφοι αναγνωρίζουν ότι μπορεί να θεραπεύσει τον κοροναϊό

Μετά από επανειλημμένα κοροϊδεύοντας τον Πρόεδρο Trump για να υποδείξει στις 19 Μαρτίου ότι η υδροξυχλωροκίνη μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματική θεραπεία για τον κοροναϊό, οι οργανώσεις των μέσων ενημέρωσης έχουν αρχίσει να αναγνωρίζουν ότι το φάρμακο - που έχει εγκριθεί τώρα για χρήση έκτακτης ανάγκης για τη θεραπεία του κοροναϊού από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων να είναι χρήσιμο μετά από όλα.

Οι δημοσιογράφοι και οι κορυφαίοι Δημοκρατικοί έχουν κτυπήσει μια παρόμοια βιαστική υποχώρηση από τους προηγούμενους ισχυρισμούς τους ότι η απαγόρευση του Τράμπ για ταξίδια από την Κίνα ήταν τόσο ξενοφοβική όσο και αναποτελεσματική. Ωστόσο, η παραπληροφόρηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με την υδροξυχλωροκίνη ήταν μοναδική, διότι δεν περιελάμβανε απλώς πολιτικές διαφωνίες αλλά και ενδεικτικές ιατρικές συμβουλές και οδηγίες που θα μπορούσαν να αποτρέψουν ορισμένους από την αναζήτηση ορισμένων θεραπειών.

«Το φάρμακο κατά της ελονοσίας βοηθά τους ασθενείς με ιούς να βελτιωθούν σε μικρές μελέτες», ανέφεραν οι New York Times αυτή την εβδομάδα, προσθέτοντας ότι «μια ομάδα ασθενών με μέτρια νόσο έλαβαν υδροξυχλωροκίνη, η οποία φαινόταν να διευκολύνει γρήγορα τα συμπτώματά τους, αλλά χρειάζεται περισσότερη έρευνα».

Ο κυβερνήτης του Μίτσιγκαν, Gretchen Whitmer, Δημοκρατικός, πήγε από τους απειλητικούς γιατρούς που έδωσαν το φάρμακο με «διοικητική δράση», ζητώντας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να στείλει το κράτος της . Άλλοι ηγέτες του κράτους ακολούθησαν το παράδειγμα, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη της Νεβάδας Steve Sisolak, επίσης δημοκράτης.

Και μια διεθνής δημοσκόπηση χιλιάδων γιατρών που αξιολόγησαν την υδροξυχλωροκίνη είναι η "πιο αποτελεσματική θεραπεία" για τον κοροναϊό.

Ωστόσο, δεν θεωρήθηκε πάντοτε αποδεκτό να χρησιμοποιούμε αυτό το είδος αισιόδοξης ρητορικής.

"Το Trump εμποδίζει αδικαιολόγητη ελπίδα σε σκοτεινούς καιρούς", διαβάσαμε μια ανάλυση 20 Μαρτίου " από τον Stephen Collinson του CNN . Ο κ. Collinson δήλωσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπερέβη τις άμεσες προοπτικές για το φάρμακο», επειδή ο FDA δεν είχε παράσχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την έγκριση του φαρμάκου για την αντιμετώπιση του κοροναϊού .

Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Λευκού Οίκου της 19ης Μαρτίου, ο Trump είχε παρατηρήσει : «Τώρα, ένα φάρμακο που ονομάζεται χλωροκίνη και μερικοί άνθρωποι θα προσέθεταν σε αυτό, υδροξυχλωροκίνη, έτσι ώστε η χλωροκίνη ή η υδροξυχλωροκίνη ... έχει δείξει πολύ ενθαρρυντικό, πολύ, πολύ ενθαρρύνοντας τα πρώτα αποτελέσματα. " Ο πρόεδρος αναγνώρισε ότι το φάρμακο μπορεί να μην «προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί» και ότι απαιτούνται περισσότερες δοκιμές, αλλά ότι «θα είμαστε σε θέση να διαθέσουμε το φάρμακο αυτό σχεδόν αμέσως».


Παρ 'όλα αυτά, η επίθεση των μέσων μαζικής ενημέρωσης συνεχίστηκε. "Το Trump δίνει στους ανθρώπους ψεύτικη ελπίδα για θεραπείες του κοροναϊού, είναι όλα τα λάδια φιδιού", διαβάστηκε ένας τίτλος της Washington Post . Προστέθηκε το συντακτικό συμβούλιο της Post : "Το Trump διαδίδει ψεύτικη ελπίδα για θεραπεία ιών - και αυτό δεν είναι η μόνη ζημιά".

"Η πιο ελπιδοφόρα απάντηση στην πανδημία θα είναι ένα εμβόλιο και οι ερευνητές αγωνίζονται να αναπτύξουν ένα", επισημαίνεται στην εφημερίδα, αν και δεν είναι στελεχωμένο με ιατρούς ειδικούς. "Η ακατάλληλη διαφημιστική εκστρατεία του κ. Trump έχει ήδη οδηγήσει σε συσσώρευση υδροξυχλωροκίνη και εκτρέπεται από ανθρώπους με άλλες ασθένειες που το χρειάζονται." Τα σχόλιά του αυξάνουν τις ψεύτικες ελπίδες. "Αντί να ρίξουμε τα ζάρια σε μια μη αποδεδειγμένη θεραπεία, ας καταθέσουμε την εμπιστοσύνη μας στους επιστήμονες. "

Το αμερικανικό συντακτικό συμβούλιο του σήμερα ήταν επίσης επιθετικό και κοροϊδευτικό, γράφοντας: "Η αγωγή με το Coronavirus: ο Δρ Donald Trump εμποδίζει το πετρέλαιο του φιδιού και την ψεύτικη ελπίδα".

ΨΑΡΙΑ: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΑΦΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ TRUMP ΠΟΤΕ ΕΔΑΦΗ TRUMP

"Δεν υπάρχουν εγκεκριμένες θεραπείες ή φάρμακα για να θεραπεύσουμε το COVID-19 ακόμα, αλλά οι πρόεδροι hypes προκαταρκτικές δοκιμές χλωροκίνη στις πληροφορίες του Λευκού Οίκου και μη αποδεδειγμένες θεραπείες στο Twitter", γράφει η εφημερίδα, λίγες μέρες πριν η FDA εγκρίνει το φάρμακο.

Ο στρατηγός επικοινωνίας Drew Holden επισήμανε αυτά και πολλά άλλα παραδείγματα παραπληροφόρησης των μέσων ενημέρωσης σχετικά με το θέμα σε ένα μακρύ νήμα Twitter.

Ο Salon, Holden, σημείωσε την ελπίδα του Trump για τη νέα θεραπεία του "πιο επικίνδυνου φλερτάρτου: ψεύτικη ελπίδα και συμβουλές".





Ο Πρόεδρος Donald Trump μιλάει για τον κοροναϊό στο Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου του James Brady του Λευκού Οίκου, την Τετάρτη 1 Απριλίου 2020, στην Ουάσινγκτον. (AP Photo / Alex Brandon)

Ο Νεοϋορκέζος μιλούσε για το «Το νόημα του κοραλοειδούς του κορονάϊου του Donald Trump», παρατηρώντας ότι οι δηλώσεις του Trump είναι μια υπενθύμιση, αν χρειαζόταν κάποιος, για την περιφρόνησή του για αυστηρή επιστήμη, ακόμη και εν μέσω της χειρότερης πανδημίας να χτυπήσει τις ΗΠΑ σε έναν αιώνα.

Ο Michael Cohen, ένας αρθρογράφος της Boston Globe, παρότρυνε τα δίκτυα να σταματήσουν να εκπέμπουν τις ενημερώσεις Τύπου του κοροναϊού του Trump, επειδή εξάπλωνε «παραπληροφόρηση» για πιθανή θεραπεία.

Και, το NBC News παραπονέθηκε , "Το Trump, προωθώντας μη-αποδεδειγμένες θεραπείες φαρμάκων, προσβάλλει τον ανταποκριτή του NBC σε ενημέρωση για το coronavirus".

Ο Kurt Eichenwald του περιοδικού New York Times ανέφερε ότι ένας "Λουιζιάνα MD" στις "πρώτες γραμμές του αγώνα COVID-19" του είχε πει ότι "η υδροξυχλωροκίνη δεν λειτουργεί" και ότι "οι ερασιτέχνες που δεν καταλαβαίνουν την έρευνα" αυξάνοντας τη ζήτηση για το φάρμακο. ("Με υπολογίστε σκεπτικώς από την πηγή σας εδώ, Kurt," έγραψε ο Holden.)


Ο Vox χλεύασε τη "νέα αγαπημένη θεραπεία" του Trump για το φάρμακο και είπε ότι τα στοιχεία είναι "λείπει" ότι λειτουργεί.

Εν τω μεταξύ, προέκυψε ότι η γυναίκα της Αριζόνα που είπε ότι μαζί με τον σύζυγό της έπιναν καθαριστικό δεξαμενών ψαριών για να αποτρέψουν τους κοροναϊούς, προσφέρθηκε έντονα στους Δημοκρατικούς και αναγνωρίζει ότι δεν είναι υποστηρικτής του Trump - παρά τις ειδήσεις ότι κατάλαβε το επικίνδυνο ναρκωτικό επειδή εμπιστεύτηκε αυτό που σκέφτηκε ήταν η συμβουλή του προέδρου.

Η 61χρονη γυναίκα, της οποίας το όνομα είναι η Wanda αλλά ζήτησε την παρακράτηση της πλήρους ταυτότητάς της, επέζησε της δοκιμασίας. Ο 68χρονος σύζυγός της, Γκάρυ, δεν το έκανε. Η Wanda είπε ότι αυτή και ο σύζυγός της πήραν το καθένα ένα "κουταλάκι του γλυκού" του καθαριστή δεξαμενών ψαριών. αποτελέσματα ιατρικής τοξικολογίας και εκκρεμούσα αστυνομική έρευνα.

"Το είδα να κάθεται στο πίσω ράφι και σκέφτηκε:" Hey, δεν είναι ότι τα πράγματα που μιλάνε για την τηλεόραση; "" Wanda είπε NBC News, αναφερόμενος στην φωσφορική χλωροκίνη στην καθαριστική δεξαμενή ψαριών της.

Η DEMS CALL CHINA TRAVEL BAN XENOPHOBIC, ΤΩΡΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΤΟΝΟΥ ΤΟΥΣ

Στις 19 Μαρτίου, ο Trump είχε αναγγείλει ανεκδοτικά στοιχεία ότι το ανθελονοσιακό φάρμακο χλωροκίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για το coronavirus κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης στο Λευκό Οίκο, καλώντας τον ως πιθανό "παίκτη αλλαγής". Στην πραγματικότητα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε το φάρμακο επειγόντως, παρόλο που διάφορες εκθέσεις των μέσων ενημέρωσης είχαν χλευάσει την πρόταση του Trump.




Ωστόσο, η γυναίκα και ο σύζυγός της κατάφεραν να προσθέσουν φωσφορικό χλωροκίνη, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί σε ενυδρεία για να σκοτώσει μικροσκοπικούς οργανισμούς που μπορεί να βλάψουν ψάρια και άλλα υδρόβια ζώα.

Αρκετές οργανώσεις μέσων ενημέρωσης που συγχέουν το φάρμακο χλωροκίνης με φωσφορική χλωροκίνη που χρησιμοποιείται στα ενυδρεία έχουν εκδώσει αργότερα διορθώσεις . Ωστόσο, ορισμένοι δεν συνέχισαν να ισχυρίζονται εσφαλμένα ότι η φωσφορική χλωροκίνη, όπως χρησιμοποιείται στα ενυδρεία, θα μπορούσε να θεραπεύσει κοροναϊό.

Παρ 'όλα αυτά, η Wanda επέστησε την εθνική προσοχή υποστηρίζοντας ότι η Trump είχε προτείνει ότι καταναλώνει τον καθαριστή δεξαμενών ψαριών με το σύζυγό της και ότι το έπραξε για να αποφύγει να «αρρωστήσει».

"Η συμβουλή μου είναι να μην πιστέψετε τίποτα που ο πρόεδρος λέει και ο λαός του επειδή δεν ξέρουν για τι μιλάνε", δήλωσε ο Wanda στον Vaughn Hillyard στο NBC News.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΛΩΡΟΚΙΝΗ;

Οι καταγραφές της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής (FEC) που εξετάστηκαν από το The Washington Free Beacon αποκάλυψαν πολλούς άλλους αποδέκτες των μετρητών της Wanda, όπως η Χίλαρι Κλίντον, η Επιτροπή Δημοκρατικής Διακυβερνητικής Εκστρατείας (DCCC) και η λίστα επιλογών EMILY.

Επιπλέον, η Fox News έχει αναθεωρήσει μια σελίδα στο Facebook που προφανώς ανήκει στο Wanda, το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τον χρήστη του Twitter Techno Fog.

"Το ψυχοσύνθεμά σας είναι στο δικό του, θα τον δεις;" Ο Wanda έγραψε στο Facebook στις 19 Φεβρουαρίου, για να ευχηθεί ένας φίλος χαρούμενα γενέθλια. Ο Trump βρισκόταν στην πόλη σε ένα ράλι στο Φοίνιξ της Αριζίας την ίδια ημέρα.

Η Wanda δεν απάντησε σε πολλαπλά αιτήματα για σχόλια από την Fox News. Διαγράφει τη σελίδα του στο Facebook, αφού η Fox News προσπάθησε να την επικοινωνήσει εκεί.


Ο Gregg Re είναι δικηγόρος και συντάκτης που εδρεύει στο Λος Άντζελες. Τον ακολουθήστε στο Twitter @gregg_re ή στείλτε το μήνυμα στο gregory.re@foxnews.com.



https://www.foxnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters