Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης σε Σόιμπλε: Δεν μπορεί ο Χριστοφοράκος να βρίσκει καταφύγιο στη Γερμανία και να γλιτώνει από την Ελλάδα


Καταπέλτης υπήρξε ο Βαρουφάκης στο γερμανό ομόλογο του, Σόιμπλε, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου τους στο Βερολίνο.
«Δεν συμφωνήσαμε καν ότι διαφωνούμε» είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης, δίνοντας το στίγμα της πλήρους διάστασης απόψεων που επικράτησε στη συνάντηση.
Εκτός των οικονομικών ζητημάτων που τέθηκαν επί τάπητος, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν δίστασε να θέσει ζήτημα Χριστοφοράκου, όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το φαινόμενο της φοροδιαφυγής.
Κόντρα για Χριστοφοράκο
Όλα ξεκίνησαν, όταν Έλληνας δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Σόιμπλε πως μιλάει για διαφθορά, όταν γερμανική εταιρεία, όπως η Siemens με τον Χριστοφοράκο, εμπλέκεται σε σκάνδαλα διαφθοράς.
«Είπατε ότι χωρίς πρόγραμμα δεν υπάρχουν λεφτά. Μα, στο θέμα της διαφθοράς, στο 90% των περιπτώσεων είναι πίσω μια γερμανική εταιρεία. Για ποιο λόγο ο Χριστοφοράκος κυκλοφορεί ελεύθερος;» ήταν, συγκεκριμένα, η ερώτηση του Έλληνα δημοσιογράφου.
«Και στη Γερμανία υπάρχει διαφθορά και φοροδιαφυγή. Ο καθένας να κοιτάξει την πόρτα του. Εγώ ασχολούμαι με τη χώρα μου. Οι συμφωνίες όμως πρέπει να τηρούνται» απάντησε ο Σόιμπλε.
«Αυτό εννοούσα ότι θέλουμε τη βοήθειά σας, για να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά! Δεν μπορεί ο Χριστοφοράκος να βρίσκει καταφύγιο στη Γερμανία και να γλιτώνει από την Ελλάδα» σχολίασε με τη σειρά του ο Γιάννης Βαρουφάκης.
Παράλληλα, χαρακτήρισε το πρόβλημα «διασυνοριακό», το οποίο ωστόσο, όπως είπε, βρίσκεται εντός των ορίων της ΕΕ -σε μια έμμεση υπόδειξη ότι μέρος του προβλήματος είναι και η Γερμανία, η οποία επιμένει να κρατά στο έδαφός της τον κατηγορούμενο για την υπόθεση της Siemenes, παρά τα εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούν εις βάρος του.
Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Σόιμπλε να συνδράμει την Ελλάδα σε ζητήματα διαφθοράς και φοροδιαφυγής, «απαντώντας» με τον τρόπο αυτό στην προτροπή του Γερμανού ΥΠΟΙΚ ότι η κάθε χώρα θα πρέπει να κοιτάει να «καθαρίσει» τον οίκο της.
Η κυβέρνησή μας θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, υποσχέθηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης.
«Η ύφεση έφερε τη Χρυσή Αυγή»
Δεν δίστασε, παράλληλα, να θέσει ευθέως το ζήτημα του ναζισμού μέσα στην ίδια τη Γερμανία. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις συνέπειες της ύφεσης στη χώρα μας, ο κ. Βαρουφάκης μίλησε για τη επώαση του φιδιού στην Ελλάδα, καλώντας σε κοινή δράση και συναντίληψη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής.
«Σήμερα θα γυρίσω στη χώρα μου και θα πάω στο Κοινοβούλιο, στο οποίο το τρίτο κόμμα είναι ένα ναζιστικό κόμμα» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ορκωμοσία του, άφησε λουλούδια στο μνημείο των πεσόντων, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, προκειμένου να τιμήσει τα θύματα του ναζισμού.
Κάλεσε, δε, το γερμανικό λαό να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας, για να μην ξαναζήσουμε περιόδους ύφεσης και ναζισμού.
«Καλούμαι να αντιμετωπίσω από την αρχή την κρίση και νομίζω ότι μόνο ο γερμανικός λαός μπορεί να μας καταλάβει, καθώς αντιμετώπισε μια αντίστοιχη κρίση. Ο ναζισμός έχει ξεριζωθεί από τη Γερμανία. Χρειαζόμαστε τους Γερμανούς να μας βοηθήσουν να υπερασπιστούμε το ιερό οικοδόμημα της Ευρώπης» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.
«Σύγκρουση» μεταξύ των δύο ανδρών υπήρξε και για το αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς ο Γιάννης Βαρουφάκης ζήτησε από τον κ. Σόιμπλε «να σεβαστούμε τους Έλληνες ψηφοφόρους» και εκείνος απάντησε ότι αυτό ισχύει για τους ψηφοφόρους όλης της Ευρώπης.
Έχουμε κοινό νόμισμα, αλλά διαφορετικές πολιτικές, υπογράμμισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.
Η σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών, όπως όλα δείχνουν, κορυφώνεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters