Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Στο "κυνήγι" τουρκικών υποβρυχίων σε Ρόδο-Καστελόριζο το Υ/Β "ΤΡΙΤΩΝ" (S-112) του ΠΝ

Πλοία και υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται σε ετοιμότητα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, καθώς από χθες τέθηκε σε ισχύ η τουρκική NAVTEX για την άσκηση υποβρυχίων σε μία περιοχή από τη Ρόδο και το Καστελόριζο έως την Κρήτη και τα όρια της Κυπριακής ΑΟΖ. Επισημαίνεται πώς την περιοχή αυτή οι Τούρκοι την έχουν δεσμεύσει για ένα μήνα, από 12 Ιανουαρίου έως 12 Φεβρουαρίου με  στόχο να διεξαχθούν γυμνάσια υποβρυχίων. Η άσκηση αυτή έρχεται ωστόσο τη στιγμή που η Άγκυρα επιδιώκει μία κλιμάκωση της έντασης τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Αυτό τουλάχιστόν μαρτυρούν οι προθέσεις τους, ιδίως με την συνέχιση της εισβολής του «Barbaros» στην Κυπριακή ΑΟΖ και για το λόγο αυτό έγινε προ ημερών και η σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών παρουσία και των τεσσάρων αρχηγών των Επιτελείων.
 Από το Πεντάγωνο εκτιμούν πως η Άγκυρα έχει στείλει ήδη στη δεσμευμένη περιοχή υποβρύχιο, ίσως και υποβρύχια και σπεύδει να λάβει τα μέτρα του για την αντιμετώπιση παν ενδεχόμενου. Στην περιοχή εστάλη το υποβρύχιο «ΤΡΙΤΩΝ» (S-112) κλάσης 209 (1100) τύπου «ΓΛΑΥΚΟΣ», το οποίο συμμετέχει στην επιχείρηση Active Endeavour του ΝΑΤΟ.
Η Συμμαχία έχει δεσμεύσει περιοχή που σχεδόν εφάπτεται με αυτή που έχουν δεσμεύσει οι Τούρκοι για την υποβρυχιακή τους άσκηση, οπότε το υποβρύχιο «ΤΡΙΤΩΝ» του Πολεμικού Ναυτικού μπορεί να έχει μία εικόνα για το που πλέουν τα τουρκικά, αλλά κυρίως αν προβαίνουν σε παραβίαση των εθνικών χωρικών υδάτων.
Στο «κυνήγι» των τουρκικών υποβρυχίων έχει μπει και η φρεγάτα τύπου «S» «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» (F-461), με τα ανθυποβρυχιακά συστήματα που διαθέτει, καθώς και άλλα δύο πλοία του Στόλου που βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να ανακόψουν μία πιθανή επιχείρηση της Τουρκίας να αμφισβητήσει με στρατιωτικά μέσα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην περιοχή του Καστελόριζου και της Στρογγύλης ή ακόμη και να προκαλέσει ένα «θερμό επεισόδιο» στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου.
Το γεγονός ότι η Τουρκία επιχείρησε παράνομα και προκλητικά να δεσμεύσει για έναν ολόκληρο χρόνο τεράστιες περιοχές στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο με δύο Navtex προκάλεσε μεγάλο προβληματισμό στους επιτελείς του Πενταγώνου.
Συγκεκριμένα οι Τούρκοι επιχείρησαν παραμονή Πρωτοχρονιάς με τις Navtex 1076/14 και 1077/14 να δεσμεύσουν για επικίνδυνες επιχειρήσεις τις περιοχές που περικλείουν Άθω, Θάσο, Σαμοθράκη, Λήμνο στο βόρειο Αιγαίο και Ικαρία, Φούρνους, Πάτμο, Κίναρο, Λεβίθα και Αμοργό στο κεντρικό Αιγαίο από 1 Ιανουαρίου του 2015 έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2015.
Παράλληλα, με δέσμευση περιοχών όπως αυτή που διεξάγεται από 12 Ιανουαρίου έως 12 Φεβρουαρίου με όρια από τη Ρόδο και το Καστελόριζο έως της Κρήτη και την ΑΟΖ της Κύπρου οι Τούρκοι επεδίωκαν τον έλεγχο ολόκληρου του Αιγαίου.
Η Αθήνα ως όφειλε κήρυξε άκυρες τις δύο Navtex, αφού επικάλυπταν περιοχές όπου η Ελλάδα έχει κυριαρχικά δικαιώματα αλλά η Άγκυρα απέδειξε πώς προκαλεί όσον την παίρνει ή μάλλον όσο της δίνουν δικαίωμα να πιστεύει πώς μπορεί να διεκδικήσει κάτι περισσότερο και παράλληλα έδειξε ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να στήσει ένα «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://greeknation.blogspot.gr/2015/01/s-112.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters