Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΝΕΑ: 64 υποκαταστήματα τραπεζών των ΗΠΑ ανακοινώνουν συγκλονιστικό κλείσιμο σε μια εβδομάδα – JPMorgan, Wells Fargo και Goldman Sachs κλείνουν εκατοντάδες υποκαταστήματα

Σε ένα εκπληκτικό κύμα χρηματοοικονομικών αναταραχών, 64 υποκαταστήματα τραπεζών στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων κολοσσών όπως η PNC Bank και η JPMorgan Chase , υπέβαλαν συγκλονιστικά αίτηση για κλείσιμο μέσα σε μόλις επτά ημέρες. Αυτή η άνευ προηγουμένου κίνηση έχει προκαλέσει σοκ στον τραπεζικό τομέα, αφήνοντας τους πελάτες να αναζητούν απαντήσεις και να αναρωτιούνται εάν τα αξιόπιστα χρηματοπιστωτικά ιδρύματά τους γίνονται θύματα μιας απαίσιας τάσης. Προετοιμαστείτε για μια έκθεση σχετικά με το δυσοίωνο κύμα κλεισίματος καταστημάτων που αναδιαμορφώνει το τοπίο των αμερικανικών τραπεζών.

Εν ριπή οφθαλμού, το έθνος είδε μια εκπληκτική αύξηση στα κλεισίματα τραπεζικών καταστημάτων, με σημαντικούς παίκτες όπως η PNC Bank να πρωτοστατούν. Μεταξύ 12 και 18 Δεκεμβρίου, ένας ανησυχητικός αριθμός χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων υπέβαλε δηλώσεις κλεισίματος, δίνοντας μια ζοφερή εικόνα της υγείας του τραπεζικού κλάδου. Η JPMorgan Chase, ένας άλλος τιτάνας στον χρηματοοικονομικό τομέα, προσχώρησε στην ανησυχητική τάση, προκαλώντας ανησυχίες και ανησυχίες στην τεράστια πελατειακή της βάση. Καθώς η σκόνη πέφτει αυτήν την ανησυχητική εβδομάδα, είναι επιτακτική ανάγκη να αναλύσουμε τους λόγους πίσω από αυτή την απότομη έξοδο των τραπεζικών υποκαταστημάτων και να διερευνήσουμε τις πιθανές επιπτώσεις της στους καθημερινούς καταναλωτές.

Η ανησυχητική τάση

Οι καταθέσεις κλεισίματος, όπως αναφέρθηκε από το Γραφείο Ελεγκτή του Νομίσματος των ΗΠΑ, αποκαλύπτουν ένα ανησυχητικό μοτίβο που ξεπερνά την απλή σύμπτωση. Το χρηματοπιστωτικό μεγαθήριο, η PNC Bank, κυριάρχησε στη λίστα με τα κλεισίματα, εγείροντας υποψίες για τα κίνητρα πίσω από μια τέτοια μαζική απόσυρση φυσικών τραπεζικών ιδρυμάτων. Αυτή η ανησυχητική τάση μας ωθεί να αμφισβητήσουμε τη σταθερότητα των χρηματοπιστωτικών μας ιδρυμάτων και, το πιο σημαντικό, πώς θα επηρεάσει τον μέσο Αμερικανό.

Καθώς ξεφλουδίζουμε τα στρώματα αυτής της χρηματοπιστωτικής κρίσης, το διαφαινόμενο ερώτημα είναι εάν αυτή είναι η αρχή ενός φαινομένου ντόμινο στον τραπεζικό τομέα. Το κλείσιμο εκτείνεται πέρα ​​από τις κρατικές γραμμές, δημιουργώντας ένα φαινόμενο κυματισμού σε εθνικό επίπεδο που απειλεί να αναδιαμορφώσει την προσβασιμότητα και την ευκολία των παραδοσιακών τραπεζικών υπηρεσιών. Η συμμετοχή της JPMorgan Chase σε αυτό το αινιγματικό κίνημα χρησιμεύει μόνο για να εντείνει τις ανησυχίες, αφήνοντας τους καταναλωτές να αναρωτιούνται αν βλέπουν απλώς την κορυφή του παγόβουνου.

Πίσω από την ψυχρή, γραφειοκρατική γλώσσα των φακέλων κλεισίματος κρύβονται οι ιστορίες αμέτρητων ατόμων που βασίστηκαν σε αυτά τα υποκαταστήματα για τις καθημερινές οικονομικές τους ανάγκες. Οι ξαφνικές διακοπές λειτουργίας αφήνουν τους εργαζόμενους χωρίς δουλειά, τις κοινότητες χωρίς οικονομικό κέντρο και τους πελάτες χωρίς φυσικό χώρο για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες τους. Δεν πρόκειται μόνο για αριθμούς σε έναν ισολογισμό. Πρόκειται για τους ανθρώπους που εμπιστεύτηκαν αυτά τα ιδρύματα με τα χρήματα που κέρδισαν με κόπο.

Το κλείσιμο 64 τραπεζικών υποκαταστημάτων των ΗΠΑ σε μια εβδομάδα δεν είναι απλώς μια στατιστική ανωμαλία. είναι προάγγελος μιας νέας εποχής στον τραπεζικό τομέα. Η PNC Bank και η JPMorgan Chase μπορεί να πρωτοστάτησαν σε αυτό το κύμα, αλλά οι επιπτώσεις εκτείνονται πολύ πέρα ​​από τις αίθουσες συνεδριάσεων τους. Καθώς παλεύουμε με τον απόηχο αυτής της σεισμικής αλλαγής, είναι επιτακτική ανάγκη να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση, να θέσουμε σκληρές ερωτήσεις και να απαιτήσουμε λογοδοσία από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που κρατούν τα κλειδιά για την οικονομική μας ευημερία. Το μέλλον της παραδοσιακής τραπεζικής κρέμεται στην ισορροπία και εναπόκειται σε εμάς, τους καταναλωτές, να το διαμορφώσουμε.

Η JPMorgan, η Wells Fargo και η Goldman Sachs κλείνουν εκατοντάδες υποκαταστήματα και απολύουν χιλιάδες καθώς προετοιμάζονται για οικονομική κατάρρευση

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση που αποτελεί καταστροφή για τον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ, η JPMorgan, η Wells Fargo και η Goldman Sachs έχουν ξεκινήσει μια σειρά από δραστικά μέτρα. Οι χρηματοοικονομικοί τιτάνες κλείνουν εκατοντάδες υποκαταστήματα και ροζ-ολισθαίνουν χιλιάδες εργαζόμενοι, όλα εν αναμονή μιας οικονομικής κατάρρευσης που θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει το οικονομικό τοπίο της χώρας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στον γκρεμό μιας οικονομικής καταστροφής και τα σημάδια είναι δυσοίωνα. Οι άλλοτε ακλόνητοι πυλώνες του τραπεζικού κλάδου, η JPMorgan, η Wells Fargo και η Goldman Sachs, βρίσκονται τώρα σε κατάσταση κρίσης, λαμβάνοντας δραστικά μέτρα για να προετοιμαστούν για την επικείμενη οικονομική κατάρρευση για την οποία οι ειδικοί προειδοποιούν εδώ και καιρό. Αυτό το άρθρο δεν είναι μόνο μια σκληρή ανάλυση των ανησυχητικών στατιστικών, αλλά και ένας σκοτεινός προβληματισμός για τον ανθρώπινο φόρο που θα φέρουν οι ενέργειες αυτών των ιδρυμάτων.

Τα υψηλά επιτόκια ρεκόρ, σε συνδυασμό με την αναταραχή στον κλάδο των ακινήτων, έχουν ρίξει μια διαφαινόμενη σκιά στα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας. Η JPMorgan, η Wells Fargo και η Goldman Sachs έχουν αναφέρει εκπληκτικές απώλειες τους τελευταίους μήνες και γνωρίζουν πολύ καλά ότι μια πολύ μεγαλύτερη κρίση παραμονεύει προ των πυλών. Ως αποτέλεσμα, αυτοί οι τραπεζικοί γίγαντες σφίγγουν το πορτοφόλι τους, περιορίζουν τη φυσική τους παρουσία και περικόπτουν ανελέητα το εργατικό τους δυναμικό. Γιατί; Γιατί φοβούνται τις μαζικές αποσύρσεις και μια χιονοστιβάδα αποτυχιών καθώς πλησιάζει ο πικρός χειμώνας.

Οι εμπειρογνώμονες είναι ξεκάθαροι – αυτοί είναι απλώς οι εναρκτήριοι σάλβοι αυτού που διαμορφώνεται σε μια άλλη παγκόσμια οικονομική κρίση και οι συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν περαιτέρω.

Τον Οκτώβριο, ένα εκπληκτικό 54 υποκαταστήματα έκλεισαν οριστικά, αφήνοντας αμέτρητους Αμερικανούς αποκλεισμένους χωρίς πρόσβαση σε βασικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Το δελτίο του Office of the Controller of the Currency (OCC) που δημοσιεύτηκε μια μοιραία Παρασκευή αποκάλυψε τη σκληρή πραγματικότητα. Η Bank of America ηγήθηκε της επιβάρυνσης κλείνοντας 21 υποκαταστήματα την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, ενώ η Wells Fargo δεν έμεινε πολύ πίσω με 15 υποκαταστήματα που αντιμετώπισαν το τέλος τους. Η US Bank και η JPMorgan Chase συμμετείχαν επίσης στη ζοφερή πορεία, κλείνοντας εννέα και τρία υποκαταστήματα αντίστοιχα.

Όμως η καταιγίδα δεν σταμάτησε εκεί. Η Santander και η City Bank προστέθηκαν πρόσφατα στη μιζέρια κλείνοντας σχεδόν 20 υποκαταστήματα το καθένα. Τους τελευταίους δώδεκα μήνες, οι τράπεζες των ΗΠΑ έκλεισαν αδίστακτα περισσότερες από 3.100 τοποθεσίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της S&P Global. Η περίοδος από το 2021 έως το 2022 σημείωσε μια εκπληκτική αύξηση 38% στο κλείσιμο καταστημάτων σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Και δεν είναι μόνο τα κλαδιά που εξαφανίζονται. Τα επίπεδα στελέχωσης των τραπεζών επίσης μειώνονται. Η έκθεση του CNBC αποκάλυψε ότι ακόμη και οι πιο εξέχουσες τράπεζες στην Αμερική δεν έχουν ανοσία σε αυτές τις αδίστακτες περικοπές.

Ο απολογισμός σε ανθρώπινες ζωές είναι συγκλονιστικός. Οι έξι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ απέκλεισαν συλλογικά 20.000 θέσεις κατά τη διάρκεια του 2023, γεγονός που αποκαλύφθηκε από τις δηλώσεις της εταιρείας τους. Η περικοπή των θέσεων εργασίας δεν είναι μια απλή δημοσιονομική απόφαση. είναι ένα ένστικτο επιβίωσης καθώς το αβέβαιο μέλλον ρίχνει μια δυσοίωνη σκιά. «Οι τράπεζες μειώνουν το κόστος όπου μπορούν, επειδή τα πράγματα είναι πραγματικά αβέβαια το επόμενο έτος», σημείωσε ο Chris Marinac, διευθυντής έρευνας στην Janney Montgomery Scott.

Η Wells Fargo και η Goldman Sachs βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της ζοφερής τάσης. Και τα δύο ιδρύματα έχουν απολύσει περίπου το 5% του εργατικού δυναμικού τους τους τελευταίους δέκα μήνες. Στη Wells Fargo, οι περικοπές θέσεων εργασίας άρχισαν να αυξάνονται αφού η τράπεζα ανακοίνωσε μια στρατηγική μετατόπιση από τον κλάδο των στεγαστικών δανείων. Ο CFO, Mike Santomassimo, εξέδωσε μια ανατριχιαστική δήλωση που προκάλεσε ρίγη στους εργαζομένους: «Υπάρχουν πολύ λίγα τμήματα της εταιρείας που θα γλιτώσουν από περικοπές».

Αυτές οι εξελίξεις δίνουν μια ζοφερή εικόνα της υγείας του τραπεζικού κλάδου των ΗΠΑ. Καθώς οι οικονομικές αναταράξεις διαφαίνονται μεγάλες, οι τελευταίοι μήνες του έτους απειλούν να επιδεινώσουν τα δεινά στον χρηματοπιστωτικό κόσμο. Είναι μια εποχή που οι τράπεζες των ΗΠΑ θα πρέπει να βρίσκονται σε σταθερό έδαφος, αλλά αντίθετα, βρίσκονται σε ένα τέλμα αβεβαιότητας. Η σταθερότητα που μέχρι στιγμής έχει αποτρέψει την κατάρρευση των αγορών και των ιδρυμάτων πλησιάζει στο χείλος του γκρεμού.

Η αλήθεια είναι ότι οι τρέχουσες συνθήκες δεν είναι τίποτα λιγότερο από μη βιώσιμες και το χάος θα πέσει πολύ νωρίτερα από ό,τι οι περισσότεροι άνθρωποι τολμούν να φανταστούν.

Η αναπόφευκτη κρίση

Εν μέσω αυτής της εξελισσόμενης κρίσης, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι ο οικονομικός κόσμος πρόκειται να βυθιστεί στο χάος. Οι ενέργειες της JPMorgan, της Wells Fargo και της Goldman Sachs δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά αλλά μάλλον προάγγελοι μιας οικονομικής κατάρρευσης που χτίζεται εδώ και χρόνια. Τα σύννεφα της καταιγίδας έχουν μαζευτεί και τώρα, πρόκειται να εξαπολύσουν μια καταιγίδα απαράμιλλου μεγέθους.

Καθώς αυτοί οι τραπεζικοί γίγαντες κλείνουν τις πόρτες τους και απολύουν το εργατικό δυναμικό τους, οι απλοί Αμερικανοί θα φέρουν το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης. Η πρόσβαση σε βασικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μειώνεται και η ασφάλεια της εργασίας εξατμίζεται. Είναι μια ζοφερή πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο.

Συμπερασματικά, ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται σε γκρεμό και η άβυσσος πλησιάζει γρήγορα. Τα βήματα που έλαβαν οι JPMorgan, Wells Fargo και Goldman Sachs δεν είναι απλώς προληπτικά μέτρα. Είναι απελπισμένες ενέργειες θεσμών που γνωρίζουν ότι βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Τα στατιστικά στοιχεία είναι ανησυχητικά, ο ανθρώπινος απολογισμός είναι αποκαρδιωτικός και η προοπτική είναι τρομερή. Η οικονομική κατάρρευση δεν είναι πλέον μια διαφαινόμενη απειλή. συμβαίνει τώρα, ακριβώς μπροστά στα μάτια μας. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το χάος που βρίσκεται μπροστά μας και να ελπίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον πέρα ​​από την καταιγίδα.

 

 ΠΗΓΗ: https://amg-news.com/

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters