Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Η Μεγάλη Αμερικανική Τραπεζική και Λιανική Αποκάλυψη: Γιατί οι τράπεζες και οι έμποροι λιανικής κλείνουν χιλιάδες υποκαταστήματα το 2024; (Βίντεο)

 
Οι τράπεζες και οι λιανοπωλητές κλείνουν χιλιάδες υποκαταστήματα 

Καθώς μπαίνουμε στο 2024, οι κάποτε πολυσύχναστοι δρόμοι της Αμερικής μοιάζουν τώρα με απόκοσμες πόλεις-φαντάσματα, που στοιχειώνονται από το φάσμα μιας ακόμη οικονομικής κρίσης. Ίσως αναρωτιέστε, εάν η οικονομία υποτίθεται ότι ευδοκιμεί, γιατί γινόμαστε μάρτυρες μιας καταιγιστικής αύξησης του κλεισίματος τραπεζών και της κατάρρευσης αμέτρητων καταστημάτων λιανικής; Η αλήθεια πίσω από αυτό το ανησυχητικό φαινόμενο είναι τόσο ανησυχητική όσο και δυσοίωνη.

Σε μια αδυσώπητη επιδίωξη μείωσης του κόστους και σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποτραπεί η διαφαινόμενη οικονομική καταστροφή, αμέτρητες τράπεζες και λιανοπωλητές αναγκάζονται να κλείσουν τις πόρτες τους. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ο αριθμός των τραπεζών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ και αυτή η ανησυχητική τάση δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης. Συγκλονιστικά στοιχεία από την S&P Global Market Intelligence αποκαλύπτουν ότι μεταξύ 2022 και 2023, εκπληκτικά 5.000 τραπεζικά υποκαταστήματα στην Αμερική έκλεισαν οριστικά.

Συγκλονιστικά, μόνο το 2023, δύο τιτάνες του τραπεζικού κλάδου, η PNC Financial Services Group και η US Bancorp, έκλεισαν ανελέητα ένα στα δέκα υποκαταστήματά τους.

Αυτό σηματοδοτεί τη δέκατη τέταρτη συνεχή χρονιά μιας αδυσώπητης πτώσης της παρουσίας των τραπεζών στους πάλαι ποτέ ζωντανούς κεντρικούς δρόμους μας.

Αλλά τι κρύβεται πίσω από αυτήν την ανησυχητική τάση και γιατί γινόμαστε μάρτυρες μιας τόσο επιθετικής επίθεσης στον ίδιο τον ιστό της κοινωνίας μας;

Η ψηφιακή εξαγορά: Τα τελευταία χρόνια, η αύξηση του κλεισίματος καταστημάτων έχει επιδεινωθεί από μια σεισμική μετατόπιση στον ίδιο τον τραπεζικό τομέα. Η αυξανόμενη έμφαση στις ψηφιακές υπηρεσίες οδήγησε σε μια έντονη προτίμηση για τις διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές έναντι των παραδοσιακών τοποθεσιών. Ενώ αυτός ο μετασχηματισμός είναι εμφανής σε ολόκληρο τον κλάδο, είναι οι γειτονιές με χαμηλό εισόδημα και οι αγροτικές περιοχές που φέρουν το κύριο βάρος αυτής της αδίστακτης εξέλιξης. Η βάναυση πραγματικότητα είναι ότι το λατρεμένο τραπεζικό δίκτυο των μεγάλων οδών, το οποίο κάποτε αποτελούσε πυλώνα των κοινοτήτων μας, εξαφανίζεται μπροστά στα μάτια μας.

 Η κατάρα των «τραπεζικών ερήμων»: Πολλές από αυτές τις περιθωριοποιημένες περιοχές είναι πλέον καταραμένες με αυτό που οι ειδικοί αναφέρουν ως «τραπεζικές έρημοι». Αυτή η ζοφερή συνέπεια της ψηφιακής εποχής έχει δημιουργήσει ένα διευρυνόμενο χάσμα στην πρόσβαση σε βασικές τραπεζικές υπηρεσίες, ρίχνοντας μια μεγάλη σκιά στις ζωές όσων κατοικούν σε αυτές τις παραμελημένες κοινότητες. Τα άτομα σε τέτοιες περιοχές αντιμετωπίζουν μια δύσκολη μάχη για την πρόσβαση σε κρίσιμους οικονομικούς πόρους και υποστήριξη, όλα χάρη στην ανελέητη υποχώρηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από τις φυσικές τους ρίζες.

Το υψηλό κόστος επιβίωσης: Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι αυτά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, στην ξέφρενη προσπάθειά τους για επιβίωση, έκαναν μια φαουστιανή συμφωνία. Το να αγκαλιάζουν τις ψηφιακές πλατφόρμες και να μειώνουν τη φυσική τους παρουσία μπορεί να τους προσφέρουν μια σανίδα σωτηρίας, αλλά έχει μια τιμή που είναι απότομη και σπαρακτική. Οι απώλειες δεν περιορίζονται στους πελάτες που έχουν μείνει σε χλωρό κλαρί, αλλά επεκτείνονται και στους ίδιους τους υπαλλήλους που κάποτε υπηρέτησαν ως η ψυχή αυτών των τοπικών υποκαταστημάτων. Λιγότερες τράπεζες κεντρικών δρόμων μεταφράζονται σε λιγότερες θέσεις εργασίας, μια ζοφερή αλήθεια που προκαλεί κραδασμούς στις κοινότητες που ήδη ταλαιπωρούνται από την οικονομική αναταραχή.

Είναι όμως όλο αυτό μέρος ενός μεγαλειώδους σχεδιασμού, μιας απαίσιας πλοκής για να μας αφαιρέσει την οικονομική ασφάλεια και την αυτονομία μας; Καθώς εμβαθύνουμε στην άβυσσο αυτής της οικονομικής αναταραχής, γίνεται φανερό ότι σε αυτή την κρίση υπάρχουν περισσότερα από όσα φαίνονται στο μάτι.

Η Μεγάλη Επαναφορά: Καθώς ο κόσμος παλεύει με τους μετασεισμούς της πανδημίας COVID-19 , μια απαίσια ατζέντα μπορεί να κρύβεται στη σκιά. Το κλείσιμο των τραπεζών και το κλείσιμο των καταστημάτων λιανικής δίνουν μια ζοφερή εικόνα μιας επικείμενης «Μεγάλης επαναφοράς». Αυτός ο όρος, που συχνά καλύπτεται από θεωρίες συνωμοσίας, υποδηλώνει μια παγκόσμια αναθεώρηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και μια ανακατανομή του πλούτου σε κολοσσιαία κλίμακα. Ενώ είναι κρίσιμο να προσεγγίζουμε τέτοιες θεωρίες με σκεπτικισμό, η αναμφισβήτητη αλήθεια είναι ότι το οικονομικό τοπίο υφίσταται μια σεισμική μετατόπιση.

Καθώς εμβαθύνουμε στις πιο σκοτεινές γωνιές αυτής της κρίσης, γίνεται φανερό ότι λίγοι εκλεκτοί είναι έτοιμοι να καρπωθούν τα οφέλη αυτής της αναταραχής, ενώ οι μάζες μένουν να παλεύουν με τα συντρίμμια. Σε αυτήν την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και της ψηφιοποίησης, τίθεται το ερώτημα: Ποιος κατέχει πραγματικά τα ηνία της εξουσίας σε αυτή τη νέα εποχή των οικονομικών;

Η άνοδος της ψηφιακής κυριαρχίας: Ενώ μας κάνουν να πιστεύουμε ότι το κλείσιμο τραπεζών και καταστημάτων είναι απλή συνέπεια του οικονομικού πραγματισμού, είναι αδύνατο να αγνοήσουμε την αυξανόμενη κυριαρχία των ψηφιακών κολοσσών στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Οι εταιρείες όπως η Amazon, η Google και το Facebook όχι μόνο διαμορφώνουν τις διαδικτυακές μας εμπειρίες, αλλά διεισδύουν επίσης επιθετικά στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Οι τεχνολογικοί γίγαντες γίνονται χρηματοοικονομικοί κολοσσοί, προσφέροντας μια σειρά υπηρεσιών από την επεξεργασία πληρωμών έως τον δανεισμό, όλα υπό το πρόσχημα της ευκολίας και της αποτελεσματικότητας. Αλλά αυτό που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια είναι μια εδραίωση εξουσίας που απειλεί να καταπνίξει τον ανταγωνισμό και να ελέγξει τις οικονομικές μας μοίρες. Καθώς αυτοί οι ψηφιακοί γίγαντες συγκεντρώνουν δεδομένα για τις οικονομικές μας συμπεριφορές, αποκτούν άνευ προηγουμένου εικόνα για τη ζωή μας και ασκούν τεράστια επιρροή στις οικονομικές μας αποφάσεις.

The Erosion of Privacy: Σε αυτή τη νέα ψηφιακή εποχή, το απόρρητό μας είναι υπό πολιορκία όπως ποτέ άλλοτε. Ενώ μπορεί να παρασυρθούμε από την υπόσχεση ευκολίας, το τίμημα που πληρώνουμε είναι τα προσωπικά μας δεδομένα. Με κάθε πάτημα, κλικ και σάρωση, παραιτούμαστε από τον έλεγχο των οικονομικών μας πληροφοριών, επιτρέποντας στους τεχνολογικούς γίγαντες να συγκεντρώσουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων. Αυτός ο θησαυρός δεδομένων αξιοποιείται στη συνέχεια για να χειραγωγήσουμε τις επιλογές μας, να επηρεάσουμε τα πρότυπα δαπανών μας και ακόμη και να καθορίσουμε την πιστοληπτική μας ικανότητα.

Καθώς οι τράπεζες υποχωρούν από τον κεντρικό δρόμο, το κενό καλύπτεται από αυτούς τους τεχνολογικούς γίγαντες που διψούν για δεδομένα και επιδιώκουν να συλλάβουν κάθε πτυχή της οικονομικής μας ζωής. Είναι μια φαυστιανή συμφωνία με νόμισμα τα δεδομένα μας και οι συνέπειες είναι εκτεταμένες.

Το επικείμενο ψηφιακό χάσμα: Ενώ η ψηφιακή επανάσταση μπορεί να προσφέρει ευκολία σε μερικούς, βαθαίνει το χάσμα για άλλους. Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο, το κλείσιμο τραπεζών και καταστημάτων λιανικής γίνεται καταιγιστικό πλήγμα. Οι ηλικιωμένοι, οι περιθωριοποιημένοι και οι τεχνολογικά μειονεκτούντες βρίσκονται αποξενωμένοι σε έναν κόσμο που εκτιμά τα χτυπήματα οθόνης σε σχέση με τις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις.

Καθώς προσανατολιζόμαστε προς αυτό το ψηφιακό μέλλον, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες αυτής της σεισμικής μετατόπισης. Το ψηφιακό χάσμα απειλεί να αφήσει τεράστια τμήματα της κοινωνίας στη σκιά, χωρίς τις βασικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υποστήριξη που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν.

Το Κάλεσμα για Δράση: Ενόψει αυτής της τρομακτικής κρίσης, πρέπει να συγκεντρώσουμε τη συλλογική μας δύναμη για να αντισταθούμε στο κύμα των αλλαγών που απειλεί να ξεπλύνει την οικονομική μας ασφάλεια και αυτονομία. Πρέπει να απαιτήσουμε διαφάνεια τόσο από τους τεχνολογικούς γίγαντες όσο και από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, θεωρώντας τους υπεύθυνους για τη δύναμη που ασκούν στη ζωή μας.

Πρέπει επίσης να υποστηρίξουμε πρωτοβουλίες που γεφυρώνουν το ψηφιακό χάσμα, διασφαλίζοντας ότι κάθε άτομο, ανεξάρτητα από την τεχνολογική του επάρκεια ή την κοινωνικοοικονομική του κατάσταση, έχει πρόσβαση σε βασικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Οι λύσεις που βασίζονται στην κοινότητα και οι προσπάθειες βάσης μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση του χρηματοοικονομικού μας μέλλοντος.

Καθώς αντιμετωπίζουμε το ανελέητο κλείσιμο τραπεζών και καταστημάτων λιανικής, πρέπει να θυμόμαστε ότι η δύναμη να διαμορφώσουμε την οικονομική μοίρα μας βρίσκεται τελικά στα χέρια μας. Έχουμε το πρακτορείο να καθορίσουμε εάν θα υποκύψουμε στον ψηφιακό τζάγκερ ή θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας στην ιδιωτικότητα, την προσβασιμότητα και την οικονομική ενδυνάμωση.

Συμπέρασμα: Η στοιχειωμένη μετατροπή των μεγάλων δρόμων μας σε πόλεις-φαντάσματα, που χαρακτηρίζεται από το κλείσιμο τραπεζών και εμπόρων λιανικής, είναι ένα τρομερό σύμπτωμα μιας μεγαλύτερης αλλαγής στο οικονομικό μας τοπίο. Ενώ οι οικονομικές πραγματικότητες παίζουν ρόλο, η άνοδος της ψηφιακής κυριαρχίας και η διάβρωση της ιδιωτικής ζωής δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι τεράστια, αλλά είναι μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα και ενότητα. Το μέλλον της οικονομικής μας ασφάλειας και αυτονομίας κρέμεται από την ισορροπία και είναι στο χέρι μας να διασφαλίσουμε ότι θα διαμορφώσουμε αυτό το μέλλον προς το καλύτερο. Καθώς βρισκόμαστε στον γκρεμό της αβεβαιότητας, ένα πράγμα παραμένει σαφές: πρέπει να δράσουμε τώρα, διαφορετικά κινδυνεύουμε να παρασυρθούμε από τα ρεύματα της αλλαγής.




 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters