Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Αποκλειστικό – Ο Τραμπ υποστηρίζει τη χρήση στρατού για τη συντριβή καρτέλ: «Θα το έκανα αυτό»

ΙΝΤΙΑΝΑΠΟΛΗ, Ιντιάνα — Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε αποκλειστικά στο Breitbart News ότι υποστηρίζει μια πρόταση από τους εκπροσώπους Michael Waltz (R-FL) και Dan Crenshaw (R-TX) που θα επέτρεπε τη χρήση στρατιωτικής βίας κατά των μεξικανικών καρτέλ ναρκωτικών για να στοχεύουν εγκληματικών επιχειρήσεων και να τις εξαρθρώσει.

«Θα το έκανα αυτό», είπε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη νομοθεσία του Κογκρέσου για την Εξουσιοδότηση για τη Χρήση Στρατιωτικής Δύναμης (AUMF) που πρότειναν πρόσφατα.

Ο εκπρόσωπος Dan Crenshaw, R-Texas, μιλάει κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου για την εισαγωγή του Κρίσιμου Νόμου για τη Διδασκαλία του Κομμουνισμού έξω από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ την Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021. Η νομοθεσία θα απαιτούσε από τα γυμνάσια να διδάσκουν την ιστορία του κομμουνισμού.  (Φωτογραφία Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc μέσω Getty Images)

Αντιπρόσωπος Dan Crenshaw (R-TX). (Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc μέσω Getty Images)

Ο Τραμπ είχε δημοσιεύσει νωρίτερα φέτος ένα βίντεο πολιτικής στο οποίο εξήγησε ότι υποστήριζε τη χρήση του στρατού για τη στόχευση των καρτέλ, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που εξετάζει τη συγκεκριμένη πρόταση ενώπιον του Κογκρέσου για να το κάνει. Σε απάντηση στο σχέδιο AUMF του Waltz, ο Μεξικανός πρόεδρος Andrés Manuel López Obrador είπε ότι αντιτίθεται σε αυτό και μάλιστα απείλησε να παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές για να βοηθήσει τους Δημοκρατικούς και να εναντιωθεί στους Ρεπουμπλικάνους ως απάντηση σε αυτό.




«Εκτός από το ότι είναι ανεύθυνο, είναι προσβολή για τον λαό του Μεξικού», δήλωσε ο Λόπες Ομπραδόρ τον Μάρτιο.


Ο Τραμπ, στην αποκλειστική του συνέντευξη εδώ στο Breitbart News την περασμένη εβδομάδα μετά την ομιλία του στην ετήσια συγκέντρωση του National Rifle Association (NRA), σημείωσε ότι στην πραγματικότητα έχει καλή σχέση με τον Λόπεζ Ομπραδόρ.

Ο Τραμπ αποκάλεσε τον Λόπες Ομπραδόρ «κύριο», παρόλο που είναι «σοσιαλιστής» και υποστήριξε ότι αν εκλεγεί ξανά στον Λευκό Οίκο, πιστεύει ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον Μεξικανό ηγέτη για να συντρίψει τα καρτέλ και να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά μέσα των ΗΠΑ για να βοηθήσει.
.


Ο Πρόεδρος του Μεξικού Andres Manuel Lopez Obrador κάνει χειρονομίες κατά τη διάρκεια της Προεδρικής Καθημερινής Πρωινής Ενημέρωσης στις 13 Νοεμβρίου 2019, στην Πόλη του Μεξικού του Μεξικού. (Hector Vivas/Getty Images)

«Έχω επίσης πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο του Μεξικού», είπε ο Τραμπ στο Breitbart News. «Είναι σοσιαλιστής, αλλά τυγχάνει να είναι και κύριος. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα, σωστά; Αλλά είναι σπουδαίος άνθρωπος. Σίγουρα θα ασχολούμουν μαζί του. Αυτή είναι μια εισβολή στη χώρα μας — δεν είναι μόνο άνθρωποι που περπατούν. Αυτό είναι εισβολή. Πολλοί από αυτούς είναι άνθρωποι που δεν θέλουμε στη χώρα μας. Είναι πολύ κακό για τη χώρα μας. Είναι πολύ κακοί και επικίνδυνοι. Αλλά αυτό είναι μια εισβολή στη χώρα μας. Όχι, θα το σταματήσουμε και θα το σταματήσουμε αμέσως».

Ο Τραμπ έχει δίκιο ότι αυτός και ο Λόπες Ομπραδόρ είχαν μια αξιοπρεπή εργασιακή σχέση όταν ήταν πρόεδρος. Στην πραγματικότητα, αυτή η σχέση ήταν το θεμέλιο για μια από τις πιο συνεπακόλουθες πολιτικές του Τραμπ, το σχέδιο Remain-in-Mexico, το οποίο όριζε τους αιτούντες άσυλο να μένουν στην άλλη πλευρά των συνόρων ενώ οι αιτήσεις τους επεξεργάζονταν αντί να απελευθερώνονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες ως Ο σημερινός Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν το κάνει κατά εκατομμύρια.

Ο Waltz, σε μια αποκλειστική συνέντευξη τον περασμένο μήνα στο συνέδριο του GOP House στο Ορλάντο, είπε στο Breitbart News ότι αυτό που θα ανοίξει το AUMF του είναι η χρήση στρατιωτικών πόρων, όπως το διάστημα και τα περιουσιακά στοιχεία στον κυβερνοχώρο.

«Εξουσιοδοτεί ουσιαστικά στρατιωτικούς πόρους», είπε ο Waltz. «Έτσι, διαστημικά στοιχεία για στόχευση. Η συνοριακή σας περιπολία — οι αρχές επιβολής του νόμου και οι συνοριακές μας οντότητες δεν έχουν τα δικά τους διαστημικά περιουσιακά στοιχεία. Ο στρατός κάνει. Προσβλητικός κυβερνοχώρος — σε αντίθεση με την απλή υπεράσπιση των δικτύων μας εδώ στο σπίτι, αλλά στην πραγματικότητα μπαίνουμε στα δίκτυα κάποιου άλλου και αρχίζουμε να διακόπτουμε τα χρήματά τους, την επιμελητεία τους, την ικανότητά τους να επικοινωνούν. Όλα αυτά βρίσκονται μέσα στο Υπουργείο Άμυνας. Έτσι, αυτό θα επέτρεπε τη χρήση — αυτό θα εξουσιοδοτούσε τη χρήση στρατιωτικής δύναμης, αλλά νομίζω ότι είναι πιο ακριβές να το ονομάσουμε πόρους».

Βάλς

Απ. Michael Waltz (R-FL). (AP Photo/Phelan M. Ebenhack)

Ο Waltz πρόσθεσε επίσης ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν κάποια περιορισμένα χτυπήματα των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ κατά της ηγεσίας των καρτέλ βάσει της πρότασης του AUMF, αλλά δεν θα ισοδυναμούσε με εισβολή στο Μεξικό.

«Δεν μιλάμε για εισβολή στο Μεξικό. Αυτό είναι απλώς ένα σωρό ανοησίες», είπε επίσης ο Waltz. «Θα μπορούσαμε να μιλάμε για πολύ επιλεκτικές ειδικές επιχειρήσεις που στοχεύουν βασικό προσωπικό ή σκοτώνουν/συλλαμβάνουν; Ναι απολύτως. Και πάλι, πρέπει να αρχίσουμε να τα σκεφτόμαστε διαφορετικά. Στη δεκαετία του '90 τρέχαμε σε όλο τον κόσμο προσπαθώντας να συλλάβουμε την Αλ Κάιντα. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, σκοτώναμε ή καταλαμβάναμε την Αλ Κάιντα. Αυτή είναι λοιπόν η νοοτροπία και αυτή είναι η πραγματική εξουσιοδότηση από το Κογκρέσο που προσπαθούμε να περάσουμε στη διοίκηση».

Ο Waltz κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης συνέκρινε την πρότασή του με κάτι που έκανε ο πρώην Δημοκρατικός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον με την κυβέρνηση της Κολομβίας τη δεκαετία του 1990 για να χρησιμοποιήσει τον αμερικανικό στρατό για να βοηθήσει στην εξάρθρωση δύο μεγάλων κολομβιανών καρτέλ. Αυτή η αποστολή, με τίτλο Plan Colombia, είδε τον αμερικανικό στρατό να συνεργάζεται με την κολομβιανή κυβέρνηση για να καταστρέψει επιτυχώς τα καρτέλ Κάλι και Μεντεγίν.

Ερωτηθείς σχετικά με τη σύγκριση που έκανε ο Waltz με το Plan Colombia κατά τη διάρκεια των ετών Κλίντον, ο Τραμπ είπε στο Breitbart News ότι «απολύτως» θα μπορούσε να δει κάτι τέτοιο με τον Λόπεζ Ομπραδόρ και το Μεξικό εάν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο. Ο Τραμπ σημείωσε επίσης ότι πολλοί άνθρωποι που διασχίζουν τα σύνορα είναι άρρωστοι ή επιρρεπείς στη διάδοση σοβαρών ασθενειών, κάτι που επιβεβαιώνουν τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία. Όπως ανέφερε αυτή την εβδομάδα το Breitbart News , για παράδειγμα, περισσότεροι από τους μισούς διαβάτες των συνόρων που μεταφέρθηκαν στη Νέα Υόρκη δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της πολιομυελίτιδας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι μετανάστες ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, ζητούν από τους φορολογούμενους να τους δώσουν «μόνιμα σπίτια»:

@datainput μέσω Storyful

0 δευτερόλεπτα από 1 λεπτό, 3 δευτερόλεπτα Ένταση 90%
 

«Δεχόμαστε εισβολή. Εισβάλλουν στη χώρα μας», είπε ο Τραμπ στο Breitbart News. «Σκοτώνουν ανθρώπους. Το έγκλημα έχει αυξηθεί λόγω των ανθρώπων που έρχονται. Όχι όλοι, αλλά πολλοί, και έρχονται από φυλακές και ψυχιατρικά ιδρύματα. Αυτές οι χώρες το κάνουν. Το είχα σταματήσει. Το είχα σταματήσει τελείως. Αν δεν το έκαναν άλλες χώρες, δεν θα τους δίναμε χρήματα. Δίνουμε πολλά χρήματα σε αυτές τις χώρες. Θα το σταματούσα αμέσως και θα βγάζαμε κόσμο έξω. Αλλά οπωσδήποτε, πρόκειται για εισβολή. Έχουμε στρατιώτες που έρχονται στη χώρα μας. Αρρωσταίνουν τους ανθρώπους. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους είναι άρρωστοι με πολύ μεταδοτική ασθένεια και το μεταδίδουν σε όλη τη χώρα μας. Πρόκειται για εισβολή στη χώρα μας. Πρέπει να σταματήσει. Επομένως, αν κάποιος μιλάει για στρατιωτικό, σίγουρα δεν θα το απέκλεια».


https://www.breitbart.com/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters