Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αγία Έδρα: Η Εκκλησία δεν μπορεί να ευλογεί τα ομοφυλόφιλα σωματεία

Η Συνέλευση για το Δόγμα της Πίστης ανταποκρίνεται αρνητικά στη δυνατότητα παροχής ευλογίας σε συνδικάτα ζευγαριών του ίδιου φύλου, σημειώνοντας ότι «δεν συνεπάγεται κρίση για τα εμπλεκόμενα άτομα».

Από τα νέα του Βατικανού
Η Εκκλησία δεν έχει τη δύναμη να ευλογεί τις ομοφυλοφιλικές ενώσεις.

Τέτοιες ευλογίες, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να θεωρηθούν «νόμιμες», σύμφωνα με το Συνέδριο για το Δόγμα της Πίστης (CDF) που εξέδωσε τη Δευτέρα μια απάντηση σε ένα dubium που είχε παρουσιαστεί. Επομένως, δεν είναι νόμιμο για τους ιερείς να ευλογούν τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που ζητούν κάποιο είδος θρησκευτικής αναγνώρισης της ένωσής τους. Το CDF αναφέρει ότι ο Πάπας Φραγκίσκος ενημερώθηκε και «έδωσε τη συγκατάθεσή του» για τη δημοσίευση της απάντησης και μια συνοδευτική επεξηγηματική σημείωση που υπέγραψαν ο Νομάρχης, Καρδινάλιος Λουίς Λαδάρια, και ο Γραμματέας, Αρχιεπίσκοπος Τζιάκομο Μοράντι. Το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας δημοσίευσε επίσης ένα άρθρο Σχολιασμού για το Responsum ad dubium .

Η δήλωση βασίζεται σε συγκεκριμένους ισχυρισμούς και σε ορισμένες πραγματικές πρακτικές. Το έγγραφο τοποθετεί την απάντησή του στο πλαίσιο της «ειλικρινής επιθυμίας να καλωσορίσουμε και να συνοδεύσουμε τους ομοφυλόφιλους, στους οποίους προτείνονται δρόμοι ανάπτυξης στην πίστη», όπως εκφράζεται επίσης στην Αποστολική Εκτροπή Amoris laetitia, η οποία μιλά για «τη βοήθεια που [αυτοί] που εκδηλώνουν έναν ομοφυλοφιλικό προσανατολισμό] πρέπει να κατανοήσουν και να εκτελέσουν πλήρως τη θέληση του Θεού στη ζωή τους. " Επομένως, πρέπει να αξιολογηθούν τα ποιμενικά σχέδια και προτάσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν τις ευλογίες αυτών των συνδικάτων.

Θεμελιώδης για την απάντηση του CDF είναι η διάκριση που πρέπει να γίνει μεταξύ «προσώπων» και «ένωσης». Η αρνητική απάντηση που δίνεται στην ευλογία μιας ένωσης δεν σημαίνει, στην πραγματικότητα, μια απόφαση σχετικά με τα εμπλεκόμενα άτομα, τα οποία πρέπει να υποδεχτούν «με σεβασμό, συμπόνια και ευαισθησία», αποφεύγοντας «κάθε ένδειξη αδικαιολόγητης διάκρισης» όπως έχει ήδη γραφτεί στο Magisterial έγγραφα.

Αυτά είναι τα κίνητρα στη βάση της αρνητικής απόκρισης. Το πρώτο αφορά την αλήθεια και την αξία των ευλογιών, που είναι «μυστηριώδη», λειτουργικές ενέργειες της Εκκλησίας που απαιτούν ότι αυτό που ευλογείται να «διατάσσεται αντικειμενικά και θετικά να λάβει και να εκφράσει χάρη, σύμφωνα με τα σχέδια του Θεού που είναι εγγεγραμμένα στη δημιουργία». . Σχέσεις, ακόμη και αν είναι σταθερές, «που περιλαμβάνουν σεξουαλική δραστηριότητα εκτός γάμου» - που σημαίνει, έξω από την «αδιάλυτη ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας», ανοιχτές στη μετάδοση της ζωής - δεν ανταποκρίνονται στα «σχέδια του Θεού», ακόμη και εάν «θετικά στοιχεία» υπάρχουν σε αυτές τις σχέσεις. Αυτό το ζήτημα δεν αφορά μόνο ζευγάρια του ίδιου φύλου, αλλά και συνδικάτα που περιλαμβάνουν τη σεξουαλική δραστηριότητα εκτός γάμου.

Το CDF καταλήγει επισημαίνοντας ότι η απάντηση στο dubium δεν αποκλείει «τις ευλογίες που δίδονται σε μεμονωμένα άτομα με ομοφυλοφιλικές κλίσεις, τα οποία εκδηλώνουν τη βούληση να ζήσουν πιστά στα αποκαλυπτόμενα σχέδια του Θεού», ενώ δηλώνει απαράδεκτη «οποιαδήποτε μορφή ευλογίας που τείνει να αναγνωρίζει τα συνδικάτα τους ως τέτοια ».

https://www.vaticannews.va


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters