Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Η Κίνα θα ολοκληρώσει την κατασκευή ενός δεύτερου «τεχνητού ήλιου» φέτος στην προσπάθειά της να βρει σχεδόν απεριόριστη φθηνή πράσινη ενέργεια

  • Η κατασκευή του μηχανήματος, που ονομάζεται HL-2M Tokamak, πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2019
  • Είναι μέρος ενός έργου που αποσκοπεί στη μετατροπή του υδρογόνου σε οικονομικά αποδοτική καθαρή ισχύ
  • Η συσκευή αναμένεται να φτάσει θερμοκρασίες πάνω από 100 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου 
  • Η Κίνα έφτιαξε ήδη έναν «τεχνητό ήλιο» πέρυσι σε ένα ορόσημο επίτευγμα έργου
  • Τα έθνη αγωνίζονται για την κατασκευή του πρώτου επιχειρησιακού πυρηνικού αντιδραστήρα σύντηξης στον κόσμο

Οι Κινέζοι επιστήμονες λέγεται ότι χτίζουν έναν νέο «τεχνητό ήλιο» σε μια προσπάθεια εύρεσης φθηνής, σχεδόν απεριόριστης και ανανεώσιμης ενέργειας.

Η συσκευή αιχμής αναμένεται να φτάσει θερμοκρασίες άνω των 100 εκατομμυρίων βαθμών Κελσίου, ή περισσότερο από έξι φορές θερμότερες από τον πυρήνα του πλησιέστερου αστεριού μας, σύμφωνα με έναν αρχηγό του έργου.

Αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος, ο νέος εξοπλισμός έχει σχεδιαστεί για να αναπαράγει τις διαδικασίες πυρηνικής σύντηξης που συμβαίνουν φυσικά στον ήλιο. και η τεχνητή πορεία αναμένεται να μετατρέψει το υδρογόνο σε οικονομικά αποδοτική πράσινη ενέργεια. 

Η Κίνα έχει ήδη κατασκευάσει έναν «τεχνητό ήλιο» πέρυσι, που ονομάζεται Experimental Advanced Superconducting Tokamak (εικόνα), του οποίου η θερμοκρασία των ιόντων έφτασε σε ένα ορόσημο 100 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου


Το EAST (που απεικονίζεται) χτίστηκε από τα Ινστιτούτα Φυσικής Επιστήμης Hefei της Κίνας. Τώρα ερευνητές στο Νοτιοδυτικό Ινστιτούτο Φυσικής ελπίζουν να δημιουργήσουν μια ακόμη πιο ισχυρή συσκευή

Το μηχάνημα, που ονομάζεται HL-2M Tokamak, κατασκευάζεται στο Νοτιοδυτικό Ινστιτούτο Φυσικής, το οποίο συνδέεται με την Εθνική Πυρηνική Εταιρεία της Κίνας.

Τα νέα ανακοινώθηκαν από τον αναπληρωτή πρύτανη του ινστιτούτου την Κυριακή στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης πολιτικής συνάντησης στην Κίνα. 

Η Κίνα έχει ήδη κατασκευάσει έναν «τεχνητό ήλιο» πέρυσι, που ονομάζεται Experimental Advanced Superconducting Tokamak (EAST). 

Κατά τη διάρκεια ενός πειράματος τον περασμένο Νοέμβριο, η θερμοκρασία των ιόντων στην ΑΝΑΤΟΛΗ έφτασε σε ένα βασικό ορόσημο 100 εκατομμυρίων βαθμών Κελσίου, περισσότερο από έξι φορές από εκείνο του πυρήνα του ήλιου που κορυφώνεται περίπου στους 15 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου.


Και οι δύο συσκευές μπορούν να φτάσουν σε θερμοκρασίες πάνω από έξι φορές μεγαλύτερη από τον πυρήνα του πλησιέστερου αστέρι μας

Το επίτευγμα θεωρήθηκε ορόσημο στην αναζήτηση της χώρας για προσιτούς καθαρούς πόρους. 

Κατά τη διαδικασία της πυρηνικής σύντηξης, το αέριο θερμαίνεται και διαχωρίζεται στα συστατικά του ιόντα και ηλεκτρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Duan, για την παραγωγή ενέργειας από τη σύντηξη, η θερμοκρασία των ιόντων πρέπει να υπερβαίνει τους 100 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου, γι 'αυτό η ομάδα του εργάζεται για την ανάπτυξη μιας πιο ισχυρής και προηγμένης συσκευής από την ΑΝΑΤΟΛΗ.

Το EAST χτίστηκε από επιστήμονες στα Ινστιτούτα Φυσικής Επιστήμης Hefei της Κίνας. 

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η πυρηνική σύντηξη συμβαίνει στους 100 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου - προκαλώντας τα φορτισμένα σωματίδια δευτερίου και τριτίου να ενώνονται σε μια τεράστια έκρηξη ενέργειας. 

Αυτά τα σωματίδια συνήθως απωθούν το ένα το άλλο, και απαιτούνται τεράστιες θερμοκρασίες για να ξεπεραστούν οι αντίθετες δυνάμεις τους.


Το EAST έφτασε σε ένα βασικό ορόσημο όταν ο πυρήνας του έφτασε σε θερμοκρασία 100 εκατομμυρίων βαθμών Κελσίου για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο. Εικόνα αριστερά είναι μετρήσεις θερμοκρασίας από το πείραμα στα Ινστιτούτα Φυσικής Επιστήμης Hefei, ενώ η δεξιά εικόνα απεικονίζει τη θερμότητα

Ο στόχος της ομάδας πίσω από το EAST ήταν να κατανοήσει καλύτερα τη διαδικασία σύντηξης πριν από την κατασκευή ενός πλήρους αντιδραστήρα.

Το EAST κατέχει επί του παρόντος το παγκόσμιο ρεκόρ για τη διατήρηση μιας αντίδρασης σε ένα Tokamak - ένα ασήμαντο 101,2 δευτερόλεπτα το 2017.

Το Tokamak είναι το πιο ανεπτυγμένο σύστημα μαγνητικού περιορισμού στον κόσμο και αποτελεί τη βάση για το σχεδιασμό πολλών σύγχρονων αντιδραστήρων σύντηξης.

Περιλαμβάνει ελαφριά στοιχεία, όπως υδρογόνο, συντριβή μαζί για να σχηματίσουν βαρύτερα στοιχεία, όπως το ήλιο.

Για να συμβεί η σύντηξη, τα άτομα υδρογόνου τοποθετούνται υπό υψηλή θερμότητα και πίεση μέχρι να συντηχθούν μαζί.

Η Tokamak Energy, μια εταιρεία πυρηνικής σύντηξης με έδρα το Oxfordshire, ισχυρίζεται ότι θα κατασκευάσει έναν αντιδραστήρα σύντηξης για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2030.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ένας αντιδραστήρας σύντηξης

Η σύντηξη είναι η διαδικασία με την οποία ένα αέριο θερμαίνεται και διαχωρίζεται στα συστατικά του ιόντα και ηλεκτρόνια. 

Περιλαμβάνει ελαφριά στοιχεία, όπως υδρογόνο, συντριβή μαζί για να σχηματίσουν βαρύτερα στοιχεία, όπως το ήλιο. 

Για να συμβεί η σύντηξη, τα άτομα υδρογόνου τοποθετούνται υπό υψηλή θερμότητα και πίεση μέχρι να συντηχθούν μαζί.

Το tokamak (η εντύπωση του καλλιτέχνη) είναι το πιο ανεπτυγμένο σύστημα μαγνητικού περιορισμού και αποτελεί τη βάση για το σχεδιασμό πολλών σύγχρονων αντιδραστήρων σύντηξης. Το μωβ στο κέντρο του διαγράμματος δείχνει το πλάσμα μέσα 

Όταν οι πυρήνες δευτερίου και τριτίου - που μπορούν να βρεθούν σε υδρογόνο - συντήκονται, σχηματίζουν έναν πυρήνα ηλίου, ένα νετρόνιο και πολλή ενέργεια.

Αυτό γίνεται με θέρμανση του καυσίμου σε θερμοκρασίες άνω των 150 εκατομμυρίων ° C και σχηματίζοντας ένα ζεστό πλάσμα, μια αέρια σούπα υποατομικών σωματιδίων.

Ισχυρά μαγνητικά πεδία χρησιμοποιούνται για να κρατήσουν το πλάσμα μακριά από τα τοιχώματα του αντιδραστήρα, έτσι ώστε να μην κρυώσει και να χάσουν το ενεργειακό δυναμικό του.

Αυτά τα πεδία παράγονται από υπεραγωγούς πηνία που περιβάλλουν το δοχείο και από ένα ηλεκτρικό ρεύμα που οδηγείται μέσω του πλάσματος.

Απίστευτο βίντεο από μέσα σε έναν αντιδραστήρα σύντηξης
Φορτώθηκε : 0%
Πρόοδος : 0%
0:00
Προηγούμενος
Παίζω
Παραλείπω
Βουβός
Τρέχουσα ώρα0:00
/
Χρόνος διαρκείας1:01
ΠΛΗΡΗΣ ΟΘΟΝΗ
Χρειάζεστε κείμενο

Για την παραγωγή ενέργειας, το πλάσμα πρέπει να περιοριστεί για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να συμβεί η σύντηξη.

Όταν τα ιόντα ζεσταθούν αρκετά, μπορούν να ξεπεράσουν την αμοιβαία απώθηση και να συγκρουστούν, συγχωνεύονται μαζί. 

Όταν συμβεί αυτό, απελευθερώνουν περίπου ένα εκατομμύριο φορές περισσότερη ενέργεια από μια χημική αντίδραση και τρεις έως τέσσερις φορές περισσότερο από έναν συμβατικό αντιδραστήρα πυρηνικής σχάσης.


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ GOOGLE TRANSLATE

ΠΗΓΗ:  https://www.dailymail.co.uk






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters