Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Η Κίνα, εκπέμπει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα σε 2 εβδομάδες από ό,τι η Αυστραλία σε ένα έτος

Του Henry Jom

Η Κίνα εκπέμπει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα σε 16 ημέρες από ό,τι η Αυστραλία σε έναν χρόνο, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε από ένα think tank για την ελεύθερη αγορά.

Ως εκ τούτου, ο στόχος της Αυστραλίας για μηδενικές εκπομπές θα ακυρωθεί από την Κίνα σε μόλις δύο εβδομάδες, ανέφερε το Ινστιτούτο Δημοσίων Υποθέσεων (IPA) σε δελτίο τύπου την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Κίνα λειτουργεί 57 φορές περισσότερους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα από την Αυστραλία. Ο αριθμός αυτός πρόκειται να αυξηθεί με την Κίνα να κατασκευάζει επί του παρόντος 92 σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα.

Η έκθεση προσθέτει επίσης ότι, ενώ οι κατά κεφαλήν εκπομπές δοξειδίου του άνθρακα της Αυστραλίας μειώθηκαν κατά 15,4% από το 2004, οι κατά κεφαλήν εκπομπές της Κίνας κατά την ίδια περίοδο έχουν αυξηθεί κατά 83,5%.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η έκθεση διαπίστωσε ότι το μερίδιο της Αυστραλίας στις παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μειώθηκε από 1,3% το 2009 σε 1,1% το 2019.

«Παρά το αμελητέο μερίδιο της Αυστραλίας στις παγκόσμιες εκπομπές, βάσει της Συμφωνίας του Παρισιού, οι Αυστραλοί υπόκεινται στις βαθύτερες μειώσεις εκπομπών κατά κεφαλήν στον ανεπτυγμένο κόσμο», προσθέτει η έκθεση.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον επιδιώκει «τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών» αντί να δεσμεύει την Αυστραλία σε εκπομπές καθαρών μηδενικών, με τη Νέα Νότια Ουαλία και τη Δυτική Αυστραλία να αναφέρεται στο απόλυτο μηδέν ως «φιλόδοξος» στόχος, ανέφερε η Herald Sun.

Ωστόσο, ο αρχηγός της Ομοσπονδιακής Εργατικής Αντιπολίτευσης Άντονι Αλμπανίζ φαίνεται να δεσμεύεται στο κόμμα του να πετύχει το μηδέν έως το 2050, ενώ το Ανεξάρτητο Μέλος της Warringah Ζάιλ Στρέγκαλ σκοπεύει να εισαγάγει ένα νομοσχέδιο για την κλιματική αλλαγή στο κοινοβούλιο τον Μάρτιο.

Ο Σίαν Χάσεϊ, ερευνητικός συνεργάτης του IPA, δήλωσε ότι η έκκληση για την Αυστραλία να υιοθετήσει έναν στόχο μηδενικών εκπομπών θα «αγνοήσει το σημαντικό οικονομικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό κόστος που αναπόφευκτα θα είναι το αποτέλεσμα ενός τέτοιου στόχου».

«Είναι απερίσκεπτο και μάταιο για την πολιτική τάξη να επιβάλει στους Αυστραλούς περαιτέρω σοβαρές περικοπές στις εκπομπές που κοστίζουν θέσεις εργασίας και τα προς το ζην, ενώ η Κίνα – ο μεγαλύτερος παραγωγός εκπομπών ρύπων στον κόσμο – συνεχίζει να αυξάνει γρήγορα τις εκπομπές της χωρίς καμία συνέπεια», δήλωσε ο Χάσεϊ.

Προηγούμενη έρευνα του IPA διαπίστωσε ότι έως και 653.600 θέσεις εργασίας θα διατρέχουν «άμεσο κίνδυνο» εάν τεθεί σε εφαρμογή ένας στόχος εκπομπών άνθρακα καθαρού μηδενικού περιεχομένου – ιδιαίτερα στη βιομηχανία γεωργίας, βαριάς παραγωγής και εξόρυξης άνθρακα.

Ενώ ορισμένοι ζήτησαν εξαιρέσεις για τον γεωργικό τομέα, η ανεξάρτητη Ζάιλ Στρέγκαλ είπε ότι κρατώντας την γεωργία εκτός από τον στόχο μηδενικών εκπομπών θα σήμαινε ότι ο τομέας κινδύνευε να χρεωθεί τα τέλη άνθρακα από άλλες χώρες.

Ο αναπληρωματικός βουλευτής Ματ Κάναβαν προειδοποίησε ότι ο στόχος μηδενικών εκπομπών  για το 2050 είναι «λάθος προτεραιότητα» για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ανέφερε το Sky News.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη εστίαση σε αυτό που μπορεί να συμβεί ή όχι σε 30 χρόνια αντί να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή», δήλωσε ο Κάναβαν.

«Όταν σκέφτομαι ποια θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τα παιδιά μου στη γενιά τους, νομίζω ότι είναι η αυξανόμενη επιθετικότητα του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στην περιοχή μας.

«Όχι ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050».

Πηγή: theepochtimes.gr


https://theflagreport.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters