Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Παγκόσμιο βασικό εισόδημα που προτείνεται για την Βόρια Ιρλανδία

UBI = UNIVERSAL BASIC INCOM
ΠΒΕ = ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Θα μπορούσε το Στορμοντ να δωσει χρήματα σε ολους στην Βόρια Ιρλανδία

Από τον Damien Edgar του BBC
Καθώς το πολιτικό στέλεχος ανακοινώνει ένα πρόγραμμα κουπονιών λιανικής ύψους 95 εκατομμυρίων λιρών, η προσοχή στρέφεται σε άλλους τρόπους για να υποστηρίξει οικονομικά εκείνους που πλήττονται από την πανδημία.
Το καθολικό βασικό εισόδημα (UBI) έχει προταθεί ως ένας πιθανός τρόπος μελλοντικής δοκιμασίας για κάθε κοινωνικό γεγονός.
Είναι κάτι που έχει λειτουργήσει σε άλλες χώρες, αλλά δεν έχει ακόμη δει στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Θα μπορούσε λοιπόν το UBI να είναι μια λύση σε τεράστια επίπεδα οικονομικής αβεβαιότητας, όπως φαίνεται κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού λόγω του ιού coronavirus;

Τι είναι το UBI ΠΒΕ;
Το γενικό βασικό εισόδημα είναι μια κατ 'αποκοπή πληρωμή που καταβάλλεται σε τακτική βάση σε κάθε άτομο στην κοινωνία, ανεξάρτητα από το καθεστώς απασχόλησής τους.
Καταβάλλεται παράλληλα με κάθε μισθό που μπορεί να κερδίσει ένα άτομο και έχει σχεδιαστεί για να ασφαλίζει από μια ξαφνική αλλαγή των περιστάσεων.
Το ποσό που καταβάλλεται καθορίζεται από την κυβέρνηση, με σκοπό να παρέχει αρκετά για να καλύψει τα βασικά της ζωής.
Θέσεις εργασίας και παροχών πνευματικά δικαιώματα
Liam McBurney
Η κυβέρνηση έχει ήδη παράσχει οικονομική υποστήριξη σε μια άνευ προηγουμένου κλίμακα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τα προγράμματα υποστήριξης και εργασίας, παράλληλα με την απόφαση υψηλού προφίλ για παράταση δωρεάν σχολικών γευμάτων κατά τη διάρκεια των διακοπών και διάφορα προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων.
Αυτές οι κινήσεις έχουν έρθει σε μια στιγμή που οι οικονομικές προοπτικές παραμένουν ζοφερές για πολλούς.
Ο υψηλότερος αριθμός απολύσεων φέτος στη Βόρεια Ιρλανδία επιβεβαιώθηκε τον Οκτώβριο.
Υπάρχουν ήδη ρεκόρ αριθμός ατόμων που διεκδικούν παροχές ανεργίας, με προβλέψεις ότι 100.000 άνθρωποι θα έχουν χάσει τη δουλειά τους μέχρι τα Χριστούγεννα.

Πώς θα λειτουργούσε το UBI στην βόρεια Ιρλανδία;
Δεν υπήρξε συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς θα εφαρμοστεί η UBI στη Βόρεια Ιρλανδία.
Η ομάδα υποστίρηξης του UBI Lab NI έχει υποβάλει προτάσεις για το καθεστώς να χρησιμοποιηθεί ως «μέρισμα ειρήνης», με την οικονομική υποστήριξη να χρησιμοποιείται όχι μόνο για τη φτώχεια, αλλά τη διχοτόμηση, το έγκλημα και τις συγκρούσεις.
Οι προβολές του δείχνουν ότι αυτά θα μπορούσαν να κοστίσουν οπουδήποτε από 4 εκατομμύρια έως 310 εκατομμύρια £ για δύο έως πέντε χρόνια, με βάση τις διαδρομές που επιλέχθηκαν.
Οι εμπλεκόμενοι επέλεξαν μια περιοχή μεταξύ των καταρρακτών και των οδών Shankill στο Μπέλφαστ - γειτονιά ιστορικής κοινωνικής διαίρεσης και στέρησης - καθώς κάπου θα μπορούσε να διεξαχθεί μια πιθανή δοκιμη.
Έχουν προτείνει μεγέθη δειγμάτων για μια δοκιμή, που κυμαίνονται από 1.000 έως 10.000 άτομα και μοντελοποίησαν δύο σενάρια για να περιγράψουν πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει:
Ένα σύστημα ανανέωσης - αυτό θα ήταν το λιγότερο ακριβό από τα δύο σχήματα, με πληρωμές που πραγματοποιούνται εκτός από το εισόδημα. Σύμφωνα με το μοντέλο της, το χαμηλότερο τέλος αυτής της κλίμακας θα κόστιζε 3,9 εκατομμύρια λίρες για δύο χρόνια με μέγεθος δείγματος 1.000 ατόμων.
Ένα σχέδιο αντικατάστασης - αυτό θα κόστιζε περισσότερο, καθώς θα αντικαθιστούσε ορισμένα υπάρχοντα οφέλη και φορολογικές ελαφρύνσεις και, στο υψηλότερο δείγμα 10.000 ατόμων για την μεγαλύτερη περίοδο πέντε ετών, θα μπορούσε να κοστίσει 313 εκατομμύρια λίρες.
Ο Πάτρικ Μπράουν, σύμβουλος του Κόμματος της Συμμαχίας και ιδρυτής του UBI Lab NI, δήλωσε ότι η πανδημία "είχε εκθέσει πολλές αδυναμίες του τρέχοντος οικονομικού συστήματος".
"Έχει αποκαλύψει το γεγονός ότι πολλοί από εμάς, πάρα πολλοί από εμάς, απέχουμε μια κρίση από την είσοδο σε καθολική πίστωση", είπε.
Patrick Brownimage Alliance Party κόμματος συμμαχιας

"Νομίζω ότι ως αποτέλεσμα αυτού, πολύ περισσότεροι άνθρωποι έχουν πλέον αυτή τη ζωντανή εμπειρία για το πώς είναι να συνδεθείτε για καθολική πίστωση και να περάσετε από αυτό το τρομακτικό σύστημα.
"Νομίζω ότι θα υπάρξει πολύ λιγότερο στίγμα γύρω από την οικονομική υποστήριξη για άτομα που έχουν ανάγκη ως αποτέλεσμα".
Το κόμμα του είχε το UBI ως πολιτική στο εκλογικό μανιφέστο του Westminster 2019.
"Η παγκόσμια κρίση υγείας υπογράμμισε την ανάγκη παροχής περισσότερων από ένα δίχτυ ασφαλείας για τους ανθρώπους", δήλωσε ο κ. Μπράουν.


"Το UBI θα πρέπει να θεωρείται ως προτεραιότητα, ωστόσο ο πιο εφικτός τρόπος για να παραδωθεί ένα UBI είναι να αποδωθει σε όλη τη Βρετανία, με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου."
Το SDLP (πολιτκό κόμμα) είχε επίσης προηγουμένως καταγραφεί ότι υποστηρίζει την εισαγωγή του UBI ως μέρος ενός σχεδίου οικονομικής ανάκαμψης μετά την πανδημία.
"Καθώς η κλίμακα και η διάρκεια της κρίσης καθίστανται σαφείς, είναι σημαντικό να λάβουμε μέτρα τώρα για να διασφαλίσουμε ότι όταν τελικά αναδυθούμε από τον αποκλεισμο, το κάνουμε με μια πιο δίκαιη και πιο ανθεκτική κοινωνία και οικονομία", δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος Colum Eastwood.

Υπάρχουν όμως και τα επιχειρήματα κατά του UBI
Η κύρια συζήτηση επικεντρώνεται στο κόστος και ποιος ή τι θα πληρώσει για ένα τόσο ευρύ πρόγραμμα.
Οι προτάσεις σχετικά με την προσωπική φοροαπαλλαγή ή τις αλλαγές φόρου εισοδήματος περιπλέκονται από την ανάγκη συμμετοχής του Westminster, καθώς η Stormont δεν έχει την εξουσία να νομοθετεί για αυτούς τους τομείς.
Ο Sinn Féin MLA Caoimhe Archibald είπε ότι το πρόβλημα με την UBI είναι ότι είναι μια "προσέγγιση ενός μεγέθους για όλους" και "δεν στοχεύει όσους έχουν ανάγκη".
"Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ζωντανή οικονομία μισθών και ένα δίκαιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που στοχεύει πόρους όπου χρειάζονται περισσότερο", είπε.

ΦΩΤΟ: Κτήρια του Κοινοβουλίου στο Stormont

Ένας εκπρόσωπος του DUP έκανε το ίδιο σημείο, λέγοντας ότι κάθε εισαγωγή θα πρέπει να είναι "εθνική συζήτηση".

"Προηγουμένως εκφράσαμε επιφυλάξεις τόσο για το κόστος όσο και για τον αντίκτυπο μιας τέτοιας πρότασης, σημειώνοντας ότι ο αναπληρωτής διευθυντής αποδεικτικών στοιχείων και αντίκτυπος στο Ίδρυμα Joseph Rowntree δήλωσε ότι τα προγράμματα UBI αυξάνουν τη φτώχεια για παιδιά, ενήλικες και συνταξιούχους σε σύγκριση με την τρέχουσα σύστημα φορολογικών παροχών ", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Το UUP είπε ότι θα χρειαστεί να δει μεγαλύτερες αποδείξεις για το πώς θα χρηματοδοτούσε το σύστημα προτού δεσμευτεί να το υποστηρίξει.

"Θα εξετάζαμε τα πλεονεκτήματα του Καθολικού Βασικού Εισοδήματος εάν διερευνηθεί και κοστολογηθεί σωστά και αποδειχθεί ότι έχει μεγαλύτερο όφελος για τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου από το τρέχον σύστημα παροχών", δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος.

Άλλες προκλήσεις περιλαμβάνουν το επίπεδο συστημικής αλλαγής που απαιτείται για την εκτέλεση του UBI και εάν η ιδέα θα ανταποκρίνεται στην έγκριση του κοινού.

====================

ΚΑΛΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΚΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΝΑ ΛΕΝΕ....
ΤΑ ΛΕΝΕ ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΞΕΒΟΛΕΥΕΙ Η ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ HΡΘΕ ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ Η ΑΛΛΑΖΟΝΙΑ ΚΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΛΕΠΤΟΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΙΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ''ΘΕΑΘΗΝΑΙ'' ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΙΟ ΗΠΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΝ ΑΣΧΕΤΩΣ ΦΥΛΛΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ Η ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗΣ ΔΙΑΙΡΕΣΗΣ ΕΙΧΕ ΈΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ''ΙΕΡΑΤΕΙΟ'' ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ -ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ- ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΔΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ KAUE XRONO ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΑ.
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΝ -ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΓΝΕΙ ΑΡΓΑ Η' ΓΡΗΓΟΡΑ- Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ.
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΚΛΕΒΕ ''ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ'' ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΑΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΡΙΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΦΤΩΧΕΙΑ ΠΕΙΝΑ ΠΟΝΟ ΑΔΙΚΙΑ ΕΩΣ ΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΑ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΙΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙ.
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΥΠΟ ''ΑΛΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ'' ΛΕΓΕ ΜΕ ΦΡΑΓΓΙΣΚΟ 😉
ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΛΕΙΑΝ ΕΓΚΥΣ ΜΕΛΛΟΝ KAI KAΛO EINAI NA KΡΑΤΑΕΙ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ -ΕΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑΘΙ- ΓΙΑ ΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΓΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΠΡΟ ΑΚΡΑΙΩΝ ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΘΕΣΦΑΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ''ΙΕΡΑ''
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑ-ΓΗ
ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΣ ΟΙ ΝΟΟΥΝΤΕΣ/ΣΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ Η ΔΙΑΔΩΣΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΝΟΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΟΣΕΣ/ΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΚΑΘΩΤΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΙΣΗ
ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΑΡΧΗΣ
🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏💚🌏🌍🌎💚🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
Πηγή προφιλ fb Andreas Chrysis
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΓΚΟΥΓΚΛ

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛΙΑ Τ.Μ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters