Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

5 σημάδια κατάρρευσης της Deutsche Bank

Η Deutsche Bank, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, η μεγαλύτερη τράπεζα στη Γερμανία, μία από τις δέκα μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο από περιουσιακά στοιχεία, και φυσικά η τράπεζα για την εμπορία παραγώγων, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα.

Και φυσικά, αυτό έχει σημασία: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήταν ο πρώτος που το προειδοποίησε ως «ο μεγαλύτερος καθαρός συντελεστής συστημικών κινδύνων» στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Όταν θα συμβεί η κατάρρευση της Deutsche Bank, το υπόλοιπο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα θα κλονιστεί και θα μετατραπεί σε οικονομική κατάρρευση.

Υπάρχει ένας απλός κανόνας Όταν πρόκειται για τραπεζικά προβλήματα: Όσο πιο δυνατός κάποιος στον κυβερνητικό υπουργό επιμένει στην τηλεόραση ότι όλα είναι καλά, τόσο μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα.

Για παράδειγμα, αν ένας κυβερνητικός υπουργός λέει ότι όλα είναι καλά με μια τράπεζα, ξέρετε ότι δεν είναι. Είναι αρκετά τρομερό που ένας υπουργός της κυβέρνησης πρέπει να αισθάνεται την ανάγκη να πει τίποτα, οπότε όταν το κάνει, ξέρετε ότι είναι ένα κόκκινο σημάδι που αναβοσβήνει.

Η Deutsche Bank (που πηγαίνει με το σύμβολο DB στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης) θα μπορούσε να είναι το όνειρο του αντιμάχου. Αλλά μόνο και μόνο επειδή κάτι είναι φτηνό και πέφτει 84 τοις εκατό δεν το κάνει καλή αγορά. Η πτώση των τιμών των μετοχών σηματοδοτεί μια εταιρεία που κινδυνεύει και η κατάρρευση του χρηματιστηρίου βρίσκεται στον ορίζοντα. 

Τι συμβαίνει λοιπόν με την Deutsche Bank; 
Λοιπόν, όλα είναι στραβά με την Deutsche bank. Αντιμετωπίζει την προσαρμογή σε μια αλλαγή ανταγωνιστικής κατάστασης όπου το επιχειρηματικό μοντέλο και η διάρθρωση του κόστους δεν έχουν πλέον νόημα. Για να μην αναφέρουμε ότι οι αυστηροί κανονισμοί έχουν καταστήσει τον τραπεζικό κλάδο εφιάλτη κανόνων.

Και όπως αναφέρθηκε από τους Financial Times, η Deutsche Bank αντιμετωπίζει έναν αριθμητικό αριθμό (7.000) κανονιστικών ενεργειών και αγωγών. Η Deutsche Bank είναι το πιο σημαντικό ντόμινο στο πολύ ασταθές χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρώπης. Η απώλεια εμπιστοσύνης στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μπορεί να συμβεί μέσα σε λίγες ώρες και μόλις φύγει, ουσιαστικά δεν υπάρχει τρόπος (εκτός από μια διάσωση) να το επιστρέψετε. Η κατάσταση της Deutsche Bank γενικά αποτελεί σοβαρή ανησυχία, διότι έχουμε δει τι συμβαίνει όταν ένας μεγάλος παγκόσμιος χρηματοπιστωτικός οργανισμός καταρρεύσει και μετατράπηκε σε καταστροφική κρίση στο χρηματιστήριο.

Όταν ο Lehman απέτυχε, σχεδόν κατέλυσε ολόκληρο το χρηματοοικονομικό σύστημα. Η Deutsche Bank έχει παρόμοια κλίμακα και σημασία (μπορείτε να υποστηρίξετε ότι είναι στην πραγματικότητα πιο ουσιαστική, αν και νομίζω ότι σε αυτό το σημείο είναι βασικά άσχετο - εάν είστε αρκετά μεγάλοι για να καταστρέψετε ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τότε είστε αρκετά μεγάλοι. Το Bank Collapse θα συμβεί, τουλάχιστον με τον ίδιο τρόπο που απέτυχε η Lehman, τότε κάθε άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θα αντιμετωπίσει τα ίδια ερωτήματα και η οικονομική κατάρρευση θα χτυπήσει τον κόσμο.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο και εάν η Deutsche Bank καταρρεύσει, θα προκαλέσει το σύνολο Η ΕΕ θα εκραγεί.
 Και αν συμβεί αυτό, ετοιμαστείτε για οικονομική κατάρρευση, τις οποίες δεν έχει δει ποτέ αυτός ο κόσμος. 

Μπορεί λοιπόν η Deutsche Bank να είναι η επόμενη Lehman;

Μια γρήγορη σύγκριση των διαγραμμάτων μετοχών της Deutsche Bank και της Lehman Brothers φαίνεται ότι μπορεί να αποτύχει με μια τεράστια συντριβή στο χρηματιστήριο (οι μετοχές πηγαίνουν στο μηδέν) ίσως περίπου στις 15 Ιανουαρίου 2020. Οι παραλληλισμοί μεταξύ της Lehman Brothers και της Deutsche Bank μειώνονται ανησυχητικές.

Η Deutsche Bank είναι νεκρή. Περνάει και ελπίζει να διορθωθεί κάπως, αλλά δεν θα έχει την ευκαιρία.


πηγη φωτο: https://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters