Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Η ομάδα βιοηθικής του Προέδρου Trump απορρίπτει 13 έργα που χρησιμοποιούν μέρη του σώματος από τα ματαιωμένα μωρά

Ένα νέο συμβουλευτικό συμβούλιο βιοηθικής που διορίστηκε από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε την πρώτη έκθεσή του την Τρίτη, συνιστώντας στην κυβέρνηση να απορρίψει τη χρηματοδότηση 13 από 14 ερευνητικών έργων που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν ακυρωμένα μέρη του μωρού.

Οι New York Times χαρακτήρισαν τις συστάσεις του διοικητικού συμβουλίου προς τον υπουργό Υγείας και Ανθρώπινης

Υπηρεσίας των ΗΠΑ (HHS) Alex M. Azar II ως «de facto κυβέρνηση απαγόρευση» για τη χρηματοδότηση επιστημονικής έρευνας που χρησιμοποιεί κύτταρα από ματαιωμένα μωρά.

Οι συστάσεις είναι καλά νέα. Οι ηγέτες της επαγγελματικής ζωής προτρέπουν τη διοίκηση του Trump να σταματήσει να χρησιμοποιεί φορολογικά δολάρια για να χρηματοδοτήσει ανήθικη έρευνα για χρόνια. Υπό την κυβέρνηση Ομπάμα, χρησιμοποιήθηκαν εκατομμύρια δολάρια φόρου για τη χρηματοδότηση ενοχλητικών ερευνητικών μελετών, συμπεριλαμβανομένης μιας για τη δημιουργία «εξανθρωπισμένων ποντικών» με ιστό από δυνητικά βιώσιμα ματαιωμένα μωρά.

Η κυβέρνηση Τραμπ ακύρωσε αυτό το συμβόλαιο και έκανε άλλα μέτρα για να σταματήσει τη χρηματοδότηση ανήθικων ερευνών, μεταξύ άλλων μέσω του σχηματισμού του νέου συμβουλευτικού συμβουλίου .

Το διοικητικό συμβούλιο εξέτασε 14 προτάσεις επιχορήγησης έρευνας με βάση «την επιστημονική αιτιολόγηση της χρήσης και της ποσότητας του HFT [ανθρώπινος εμβρυϊκός ιστός] που προτείνεται και τη χρήση εναλλακτικών μοντέλων» καθώς και εάν υπήρχε επαρκής συναίνεση μετά από ενημέρωση για τις μητέρες που το δωρίζουν, σύμφωνα με η αναφορά.

Με πλειοψηφία, απέρριψε τη σύσταση όλων εκτός από ένα από τα αιτήματα χρηματοδότησης. Μεταξύ των ανησυχιών τους ήταν μια μελέτη που «ήταν πολύ συνυφασμένη με την πρακτική της άμβλωσης» και άλλες που θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιήσει ιστούς από αποβολή μωρών.

Ακολουθήστε το LifeNews στο δίκτυο κοινωνικών μέσων Parler για τις τελευταίες ειδήσεις για τη ζωή!

Η έκθεση του διοικητικού συμβουλίου σημείωσε ότι πολλά μέλη εξέφρασαν την υποστήριξή τους για τα ερευνητικά έργα εάν χρησιμοποιούν μόνο υλικό ηθικής προέλευσης.

"Κατά τη συζήτηση ορισμένων προτάσεων για τις οποίες η πλειοψηφία των μελών ψήφισαν τελικά για να προτείνουν την παρακράτηση κεφαλαίων, ορισμένα μέλη εξέφρασαν υποστήριξη για συγκεκριμένα έργα σε περίπτωση που αφαιρεθεί το τμήμα (ες) που περιλαμβάνει HFT", αναφέρει η έκθεση. "Συγκεκριμένα, αυτό ισχύει για πολλά έργα που πρότειναν άμεση σύγκριση με μοντέλα που προέρχονται από ανθρώπινο εμβρυϊκό ιστό, όπως ενθαρρύνεται σε πρόσφατες αιτήσεις NIH που εστιάζουν στην έρευνα για την ανάπτυξη, επίδειξη και επικύρωση εναλλακτικών πειραματικών μοντέλων ανθρώπινων ιστών."

Συγκεκριμένα, το 2018, η HHS δημιούργησε μια νέα επιχορήγηση 20 εκατομμυρίων δολαρίων για να επενδύσει σε ηθικές εναλλακτικές λύσεις σε σχέση με τα ματαιωμένα εξαρτήματα μωρών στην επιστημονική έρευνα. Ήταν μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης Trump να υποστηρίξει τις επιστημονικές εξελίξεις και να ενθαρρύνει τους επιστήμονες να χρησιμοποιούν ηθικά παραγόμενα υλικά για να το κάνουν.

Η τελική πρόταση επιχορήγησης για την οποία το διοικητικό συμβούλιο πρότεινε την έγκριση είναι σύμφωνη με αυτόν τον στόχο. Σύμφωνα με το Buzz Feed News , οι επιστήμονες σε αυτό το έργο ελπίζουν να αναπτύξουν εναλλακτικές λύσεις στον ιστό από ματαιωμένα μωρά για ερευνητικά προγράμματα. Σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα κύτταρα που έχουν ήδη «αποθηκευτεί σε ένα βιο-αποθετήριο και συλλέγονται σύμφωνα με τις οδηγίες, χωρίς να χρειάζεται να αποκτήσουν επιπλέον ιστό για τις προγραμματισμένες μελέτες», αναφέρει η έκθεση.

Η έκθεση απευθύνεται στον Γραμματέα HHS Azar, ο οποίος αναμένεται να αποδεχτεί τις συστάσεις.

Δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου που δεν κατονομάστηκαν στην έκθεση περιελάμβαναν γραπτή διαφωνία σχετικά με τις συστάσεις.

«Αυτό το διοικητικό συμβούλιο αποτελούσε σαφώς… έτσι ώστε να συμπεριλάβει τη μεγάλη πλειοψηφία των μελών που βρίσκονται στο δημόσιο ρεκόρ ως αντίθετα με την έρευνα ανθρώπινων εμβρυϊκών ιστών οποιουδήποτε τύπου», δήλωσαν. «Αυτή ήταν σαφώς μια προσπάθεια να μπλοκάρει τη χρηματοδότηση όσο το δυνατόν περισσότερων συμβάσεων και επιχορηγήσεων».

Η διοίκηση Trump ίδρυσε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) Συμβουλευτική Επιτροπή για την Ηθική του Εμβρυϊκού Ιστού νωρίτερα αυτό το έτος, εν μέσω κλήσεων για τερματισμό της ανήθικης πρακτικής της χρήσης ματαιωμένων μερών του μωρού σε έρευνα που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος διόρισε επιστήμονες και εμπειρογνώμονες της βιοηθικής που πιστεύουν ότι τα μωρά στη μήτρα αξίζουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα στο διοικητικό συμβούλιο.

Οι ακτιβιστές των αμβλώσεων και τα φιλελεύθερα ειδησεογραφικά πρακτορεία κατηγόρησαν το διοικητικό συμβούλιο ότι είναι προκατειλημμένο, αλλά ακόμη και ορισμένοι επικριτές παραδέχτηκαν ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου περιλαμβάνουν «πραγματικούς επιστήμονες» και βιοηθικούς που κατανοούν τη σημασία της έρευνας.

Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, ο Mallory Quigley, εκπρόσωπος της Susan B. Anthony List, δήλωσε ότι πιστεύει ότι το διοικητικό συμβούλιο είναι σωστά ισορροπημένο. Επισήμανε σε προηγούμενες ομάδες εμπειρογνωμόνων σχετικά με «παρόμοια θέματα» που «έσκυψαν έντονα προς τους ανθρώπους υπέρ της άμβλωσης στη ζήτηση και της έρευνας που καταστρέφει τα έμβρυα».

Η κυβέρνηση Τραμπ ακούει τις εκκλήσεις των υποστηρικτών της ζωής να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη χρηματοδότηση των φορολογουμένων για έρευνα με τη χρήση ματαιωμένων τμημάτων σώματος μωρών μέσω των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NIH).

Τον Δεκέμβριο, οι αξιωματούχοι του Τραμπ έληξαν ένα συμβόλαιο μεταξύ του NIH και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας Σαν Φρανσίσκο, το οποίο χρησιμοποιούσε ματαιωμένα μέρη σώματος μωρού για να δημιουργήσει «εξανθρωπισμένα ποντίκια» για ιατρικό πειραματισμό. Λίγους μήνες νωρίτερα, το NIH εισήγαγε νέους κανόνες που περιορίζουν την έρευνα που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους που χρησιμοποιεί τα μέρη του σώματος των ματαιωμένων μωρών.

Μερικοί επιστήμονες έχουν διαμαρτυρηθεί για τις αλλαγές της κυβέρνησης Trump. Αλλά άλλοι λένε ότι η έρευνα που χρησιμοποιεί ανθρώπινο εμβρυϊκό ιστό δεν ήταν επιτυχής . Ερευνητές στο Ινστιτούτο Charlotte Lozier δήλωσαν ότι υπάρχουν ηθικές εναλλακτικές λύσεις διαθέσιμες στους επιστήμονες που δεν περιλαμβάνουν την καταστροφή μιας ανθρώπινης ζωής.

Μια επιστολή του 2018 από τον βοηθό υπουργό Υγείας του HHS Brett Giroir ανέφερε ότι η διοίκηση του Trump «είναι πλήρως δεσμευμένη να δώσει προτεραιότητα, να επεκτείνει και να επιταχύνει τις προσπάθειες για ανάπτυξη και εφαρμογή της χρήσης αυτών των εναλλακτικών λύσεων». Είπε επίσης ότι το τμήμα είναι «pro-life και pro-science».

Το 2018, μια έκθεση του CNS News ρίχνει φως στο πώς δαπανώνται τα χρήματα των φορολογουμένων σε αυτά τα ηθικά ενοχλητικά πειράματα. Εκθέτει το συμβόλαιο NIH με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Σαν Φρανσίσκο για πειράματα που αφορούσαν «εξανθρωπισμένα ποντίκια».

Τα ακυρωμένα τμήματα του σώματος του μωρού που χρησιμοποιήθηκαν στα πειράματα ελήφθησαν από υγιή, νεογέννητα νεογνά. Σύμφωνα με την έκθεση, τα ματαιωμένα μωρά ήταν 18 έως 24 εβδομάδων κύησης από «γυναίκες με φυσιολογική εγκυμοσύνη πριν από την εκλογή για μη ιατρικούς λόγους». Ένα άλλο άρθρο έδειξε ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης συκώτια και θύμος αμβλωμένων μωρών. Ήταν μεταξύ 20 εβδομάδων και 24 εβδομάδων κύησης.

Ένα άρθρο του περιοδικού του 2017 δείχνει ότι οι ερευνητές χρησιμοποίησαν επίσης τα εντερικά μωρά στα άκρα.

Πριν από αρκετά χρόνια, η μυστική έρευνα του Κέντρου Ιατρικής Προόδου έθεσε ανησυχίες σχετικά με ενδεχόμενες παράνομες πωλήσεις τμημάτων ανθρώπινου σώματος από την Planned Parenthood. Ανακάλυψε επίσης στοιχεία αποβολών που φέρεται να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των γυναικών, αλλάζοντας τις διαδικασίες έκτρωσης για καλύτερη συγκομιδή εξαρτημάτων μωρών που έχουν ματαιωθεί . Οι ερευνητές βρήκαν επίσης στοιχεία για πιθανές παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής των ασθενών .


Μοιραστείτε αυτήν την ιστορία:





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ GOOGLE TRANSLATE


πηγη: https://www.lifenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters