Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Λος Άντζελες, Ατλάντα μεταξύ πόλεων που συμμετέχουν στο συνασπισμό για να δοκιμάσουν το καθολικό βασικό εισόδημα


μεταφραση με GOOGLE TRANSLATE

Οι δήμαρχοι στο Λος Άντζελες, την Ατλάντα και εννέα άλλες πόλεις των ΗΠΑ δήλωσαν τη Δευτέρα ότι θα εργαστούν για την έναρξη παγκόσμιων πιλοτικών προγραμμάτων βασικού εισοδήματος, ένα αυξανόμενο σημάδι ότι οι πολιτικοί ηγέτες αρχίζουν να παίρνουν στα σοβαρά την ιδέα του εγγυημένου εισοδήματος μετά την πανδημία.
Οι δήμαρχοι για ένα εγγυημένο εισόδημα ιδρύθηκαν από τον Stockton, Καλιφόρνια, δήμαρχος Michael Tubbs.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Οι δήμαρχοι του Λος Άντζελες? Όκλαντ, Καλιφόρνια; Ατλάντα, Γεωργία; Τακόμα, Ουάσιγκτον, Νιούαρκ, Νιου Τζέρσεϋ; Saint Paul, Μινεσότα; Τζάκσον, Μισισιπή; Compton, Καλιφόρνια; Το Shreveport, η Λουιζιάνα και το Stockton της Καλιφόρνιας, έχουν ενταχθεί στους δήμαρχους για ένα εγγυημένο εισόδημα, έναν συνασπισμό που υποστηρίζει τις πολιτικές UBI ή την ιδέα της παροχής επαναλαμβανόμενων πληρωμών σε μετρητά σε όλα τα άτομα χωρίς καμία δέσμευση.

Το Mayors For A Guaranteed Income ιδρύθηκε από τον Michael Tubbs, τον 29χρονο δήμαρχο της Stockton, ο οποίος ξεκίνησε έναν από τους πρώτους πιλότους εγγυημένου εισοδήματος στις ΗΠΑ πέρυσι, μαζί με το πρόγραμμα οικονομικής ασφάλειας, ένα μη κερδοσκοπικό έργο που υποστηρίζει την ιδέα του δημιουργώντας ένα όριο εισοδήματος για όλους τους Αμερικανούς.

Αν και ο συνασπισμός θα υποστηρίξει συλλογικά ένα εγγυημένο εισόδημα και θα μοιραστεί πληροφορίες, κάθε πόλη θα ξεκινήσει το δικό της πιλότο με ξεχωριστές ροές χρηματοδότησης, είτε δημιουργώντας μια ομάδα εργασίας για να βρει χώρο στον προϋπολογισμό της πόλης είτε δημιουργώντας συμπράξεις δημόσιου / ιδιωτικού τομέα, δήλωσε ο Tubbs στο Forbes. .

Ο Tubbs είπε ότι η πανδημία και η αναταραχή που προκλήθηκε από το θάνατο του George Floyd, ο οποίος φέρεται να συλλαμβάνεται για τη χρήση πλαστών λογαριασμών 20 $ πριν σκοτωθεί, τον ώθησε να ανακοινώσει τον συνασπισμό τώρα.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

«Έχει ληφθεί το COVID-19 όπου οι άμεσες πληρωμές σε μετρητά αποτελούν μέρος της λύσης που προσφέρει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οπότε σκέφτηκα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να οργανώσουμε δημάρχους γύρω από την ιδέα, επειδή ζούμε σε μια εποχή πανδημιών», δήλωσε ο Tubbs. «Αν δεν είναι COVID-19 φέτος, θα είναι σεισμός τον επόμενο χρόνο, τυφώνας το επόμενο έτος ή πυρκαγιά. Οι λαοί πρέπει να οικοδομήσουν οικονομική αντοχή στις πόλεις μας τώρα. "

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όταν ο Tubbs ανακοίνωσε το πρόγραμμα του Stockton το 2017, το οποίο δίνει 500 $ μηνιαίως σε 125 κατοίκους, συγκέντρωσε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και άλλων πολιτικών ως μία από τις πρώτες σοβαρές δοκιμές UBI στις ΗΠΑ Ο πιλότος των 18 μηνών - που άρχισε να κερδίζει χρήματα τον Φεβρουάριο του 2019— έληξε τον Ιούνιο, αλλά ανανεώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα έως τον Ιανουάριο του 2021. Ο Tubbs είπε ότι το πρόγραμμα ήταν επωφελές, με τους περισσότερους παραλήπτες να ξοδεύουν χρήματα σε είδη παντοπωλείου και λογαριασμούς κοινής ωφέλειας. Ανέκδοτα, είπε ο Tubbs, τα $ 500 ήταν μια σωτηρία για τους ανθρώπους που περιμένουν βοήθεια για ανεργία από κοροναϊούς. Ένας παραλήπτης μπόρεσε να αφαιρέσει άμισθο χρόνο από μια ωριαία θέση για να πάρει συνέντευξη για άλλη δουλειά με περισσότερα οφέλη, πρόσθεσε ο Tubbs.

ΒΑΣΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το εγγυημένο εισόδημα έχει μακρά ιστορία που χρονολογείται από τον πολιτικό θεωρητικό Thomas Paine, ο οποίος το 1797 πρότεινε μια μορφή εφάπαξ ποσού που χορηγείται σε όλους τους πολίτες. Ο Martin Luther King Jr. υποστήριξε επίσης την ιδέα στον αγώνα του για την εξάλειψη της φτώχειας. Πιο πρόσφατα, ερευνητές στις ΗΠΑ, τη Φινλανδία, την Κένυα, τον Καναδά και τις Κάτω Χώρες έχουν αρχίσει να διεξάγουντα δικά τους πιλοτικά προγράμματα UBI μικρής κλίμακας. Όμως, η κάποτε φαινομενική πολιτική έχει προσελκύσει την προσοχή εν μέσω της πανδημίας αφού το Κογκρέσο συζήτησε σοβαρά την ιδέα της τακτικής άμεσης πληρωμής μετρητών στους Αμερικανούς. «Νομίζω ότι η πανδημία έδειξε πόσο εύθραυστα είναι τα οικονομικά θεμέλια της κοινωνίας μας», δήλωσε ο Tubbs. «Το COVID-19 μας έβαλε στη μέση μιας άλλης Μεγάλης Ύφεσης που απαιτεί τολμηρές επενδύσεις τύπου New Deal στους ανθρώπους μας και στο δίκτυο κοινωνικής μας ασφάλειας».

Ακολουθήστε με στο  Twitter . Στείλτε μου μια ασφαλή  συμβουλή . 
Είμαι δημοσιογράφος που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και καλύπτει έκτακτα νέα στο Forbes. Έχω ήδη αναφέρει για USA Today, Business Insider, The San Francisco Business Times και San

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters