Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

«Τελειώνουν» την Oικονομία: Επέβαλαν μάσκα υποχρεωτικά σε όλους τους κλειστούς χώρους – Την φοράνε στην… Γερμανία!

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε για τις εξελίξεις του κορωνοϊού στην Ελλάδα, δίπλα του ήταν και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 
Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, η επιτροπή των ειδικών μετά από συνεδρίαση αποφάσισε πως η μάσκα θα πρέπει να είναι υποχρεωτική για όσους βρίσκονται σε κλειστούς χώρους για όλους και όχι μόνο για εργαζόμενους.

Αυτό βασίζεται στην γερμανική πρακτική: Στην Γερμανία, η μάσκα είναι πλέον υποχρεωτική, ενώ σε όσους δεν την φορούν και εντοπισθούν, επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα. 
Τώρα, πόσο λογικό είναι αυτό, όταν και ο ίδιο ο Σ.Τσιόδρας από το ίδιο βήμα είχε πει ότι δεν συνιστά την μάσκα σε όσους δεν νοσούν, πριν από είκοσι ημέρες περίπου, είναι άλλο ζήτημα. Άλλωστε και σήμερα είπε ότι «Η χρήση της μάσκας δεν θα πρέπει να δημιουργεί την ψευδαίσθηση της προστασίας από τον ιό».
To τραγικό είναι ότι έστω και αν κάποιος αγγίξει την μάσκα, έστω για να την επανατοποθετήσει η μάσκα παύει να προστατεύει τον χρήστη της!
Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για το τελειωτικό πλήγμα σε όσες επιχειρήσεις πήγαιναν να ανοίξουν τον Μάιο, ενώ ούτε λόγος για λειτουργία ξενοδοχείων, κλειστών restaurant κλπ.
Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, όπως τα παντοπωλεία, τα νοσοκομεία, τα ιατρεία, τα κομμωτήρια και «όλοι οι πολυσύχναστοι κλειστοί χώροι».
Μάλιστα, θα ισχύει τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους.
Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, όπως το συχνό και τακτικό πλύσιμο των χεριών και η χρήση αντισηπτικού.
Ο υποχρεωτικός χαρακτήρας της χρήσης της μάσκας θα αφορά το διάστημα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, η οποία αναμένεται – κατά πάσα πιθανότητα – στις 4 Μαΐου.
Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε πως υπάρχουν 17 νέα κρούσματα του φονικού ιού στην Ελλάδα και συνολικά 2.534, με το 55% να είναι άνδρες.
Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν την μάχη, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 136.
Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αποφάσισε την επανέναρξη των σχολείων με μόνο μία λευκή ψήφο.

Ν. Χαρδαλιάς: «Δεν μπορούν να γίνουν μετακινήσεις την Πρωτομαγιά»
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών Υγείας για τον κορωνοϊό.
Ο κ. Χαραδαλιάς υπογράμμισε ότι ξεκινάει μια δύσκολη εβδομάδα, αναφερόμενος τόσο στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς, όσο και στην φάση της επόμενης ημέρας, κατά την άρση των μέτρων, καθώς όπως υπογράμμισε θα είναι μια… μερική κι όχι καθολική επιστροφή την κανονικότητα.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς: «σε λίγες ημέρες έχουμε Πρωτομαγιά. Ισχύουν τα μέτρα κανονικά. Δεν μπορούν να γίνουν μετακινήσεις, εκτός από αυτές που προβλέπονται. Δεν μπορούν να γίνουν οι εκδηλώσεις της πρωτομαγιάς, γι’αυτό και μεταφέρονται για το επόμενο Σάββατο, μετά την άρση των μέτρων».
Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι ιδιαίτερη και δύσκολη, καθώς προετοιμαζόμαστε για την επόμενη ημέρα της άρσης των μέτρων. «Ξεκινάει για όλους μας ένα νέο στοίχημα. Για το πέρασμα της επόμενης φάσης θα υπάρξει κατάλληλη πληροφόρηση. Η σταδιακή άρση των μέτρων, δεν σημαίνει ότι σταματάει η μετάδοση του ιού. Πιθανότατα να χρειαστεί να ξαναπάρουμε μέτρα».
Τέλος, σημείωσε: «Σε κάθε φάση το μεγάλο στοίχημα είναι τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Μέχρι να αρθούν τα μέτρα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά».
Σταδιακά και υπό προϋποθέσεις το άνοιγμα των σχολείων
Η επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε το άνοιγμα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ανέφερε ο λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση.
Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως «είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όσα επακολουθήσουν δεν είναι επάνοδος στην κανονικότητα. Είναι δύσκολο στάδιο και συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή. Είναι κοινή ευθύνη όλων μας, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία του ιού. Δεν θέλουμε να τραυματιστεί η επιστροφή μας στην μερική κανονικότητα. Εξακολουθούμε να τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα. Οποιαδήποτε χαλάρωση θα μπορούσε να είναι καταστροφική».
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters