Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

ΚΑΙ ΑΝ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΠΡΩΙ, ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΞΥΠΝΟΥΣΑΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ;;;


Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Οι απατεώνες πληρώνονται πάντα στο δικό τους νόμισμα. Και οι τραπεζίτες, στο νόμισμα που υπαγορεύει ο αδυσώπητος νόμος των αγορών, κατά τον οποίο, όποιος δεν έχει να πληρώσει, πρέπει να χάσει το σπίτι του.

Κάπως έτσι, λοιπόν, όποιος δεν μπορεί να ανακεφαλαιοποιήσει την τράπεζά του, πρέπει να την χάσει.

Για να την πάρει, όμως, ποιος ;;; Ποιος έχει άραγε συμφέρον να επενδύσει σε μια χρεοκοπημένη επιχείρηση, χωρίς προοπτικές ανάκαμψης ;;;

Σίγουρα όχι το κράτος, που φοράει, 10 χρόνια τώρα, το ίδιο παλτό της χρεοκοπίας των ελληνικών τραπεζών.

Και, ακόμη πιο σίγουρα, ούτε κάποιος ιδιώτης επενδυτής που θέλει να κερδίσει.

Το μόνο, λοιπόν, σιγουράκι, είναι αυτός που έχει κάτι να χάσει. Και, εν προκειμένω, ο Δανειολήπτης, που δικαίως αρνείται να πληρώσει τα κλεμμένα και τα ξαναπληρωμένα με τα Μνημόνια και, ταυτόχρονα, ακόμη δικαιότερα, δεν θέλει να χάσει το σπίτι του.

200 Δις είναι όλα μαζί τα σημερινά δανειακά υπόλοιπα, ενήμερα, καθυστερημένα και κόκκινα.

Και όλοι εμείς, που χρωστάμε τα 200 αυτά Δις, εκπροσωπούμε το μεγαλύτερο μέρος του ενεργητικού, δλδ της περιουσίας των ελληνικών τραπεζών. 

Η περιουσία των τραπεζών είμαστε εμείς οι ίδιοι. Οι μέτοχοι είναι το παθητικό τους. Δλδ η φύρα. Γι' αυτό και είμαστε οι μόνοι που, υπό την σημερινή συγκυρία, έχουμε συμφέρον να τις εξαγοράσουμε κοψοχρονιά, δλδ να γίνουμε εμείς, από περιουσία, φύρα, επειδή, στην ουσία, εξαγοράζοντας κοψοχρονιά τις τράπεζες, εξαγοράζουμε κοψοχρονιά και απελευθερώνουμε τις περιουσίες και τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας.


Και τι θα κάνετε με τα δάνειά σας, ρωτάει ο τραπεζοποιητής, αν αγοράσετε τις τράπεζες εσείς, δλδ αν γίνετε, εσείς οι Δανειολήπτες, τραπεζίτες ;;;

Ότι κάνατε και εσείς με τα δικά σας, κε τραπεζοποιητά μου. Θα τα κουρέψουμε γουλί και θα ρυθμίσουμε τα κουρεμένα υπόλοιπα με λήξη την συντέλεια του κόσμου. Βέβαια, εσείς, κε τραπεζοποιητά μου, τα δικά σας δεν τα κουρέψατε. Τα διαγράψατε και τα φορτώσατε σε εμάς. Εμείς, λοιπόν, θα είμαστε κολεγιόπαιδα μπροστά στα δικά σας εγκλήματα.


Τόσο κολεγιόπαιδα, που δεν θα κάνουμε χρήση ούτε του άρθρου 453 ΑΚ, περί συγχύσεως: Όταν οι ιδιότητες δανειστή και οφειλέτη ενωθούν στο ίδιο πρόσωπο, επέρχεται απόσβεση της ενοχής με σύγχυση. Η ενοχή αναβιώνει μόλις πάψει να υπάρχει η ένωση αυτή.

Και πως θα το κάνετε αυτό, επιμένει τραπεζοποιητής. Θα φάτε τα λεφτά των καταθετών ;;;

Όχι κε τραπεζοποιητά μου. Γιατί λεφτά των καταθετών δεν υπάρχουν. Αυτά προλάβατε και τα φάγατε εσείς. Πόσα είπαμε ότι έχετε σήμερα στα ταμεία σας ;;;

Μικρή διακοπή, για να πιει μια γουλιά νεράκι ο τραπεζοποιητής, που τον έπιασε λόξυγγας μόλις τον ρωτήσαμε τι έκανε τα λεφτά των καταθέσεων του κοσμάκη.





Επανερχόμαστε λοιπόν, τώρα που συνήλθε.

Το 97% των Ελλήνων, κε τραπεζοποιητά μου, έχει καταθέσεις κάτω των 100.000€. Και αυτές καλύπτονται από το ΤΕΚΕ. Το κράτος, λοιπόν, κε τραπεζοποιητά μου, αυτή την φορά, αντί να ξαναχαρίσει σε εσάς λεφτά και εγγυήσεις ΕΔ, θα εγγυηθεί σε εμάς, τους μικροκαταθέτες <100 .000="" 11="" 16-2-2009="" 27="" 3746="" 99="" span="">

Και με το 3% που έχει καταθέσεις άνω των 100.000€, τι θα κάνετε ;;; Ρωτάει ο τραπεζοποιητής. 

Σίγουρα όχι ότι κάνατε εσείς, κε τραπεζοποιητά μου. Εμείς δεν θα τους τα φάμε. Κάθε ποσό κατάθεσης >100.000€, θα κουρευτεί και θα διατεθεί από τους λίγους προνομιούχους (3%), υπέρ της σωτηρίας των πολλών αναξιοπαθούντων (97%). Γιατί αν εκλείψουν οι αναξιοπαθούντες, κε τραπεζοποιητά μου, θα γίνουν αναξιοπαθούντες οι σημερινοί προνομιούχοι. Βέβαια, εσείς κε τραπεζοποιητά μου, αν θυμάστε, τα φάγατε, όχι από τους λίγους, αλλά από όλους, για να σώσετε μόνο τους ξένους, τους μεγαλομετόχους, τις διοικήσεις σας και τα τομάρια σας. Εμείς λοιπόν, επειδή δεν είμαστε λαμόγια σαν και του λόγου σας, θα απαιτήσουμε από την κυβέρνηση, που, ως τραπεζίτες πλέον, θα την έχουμε, όπως μέχρι σήμερα και εσείς, στα4, να νομοθετήσει, υπέρ του 3% των μεγαλοκαταθετών, ένα σικάτο, 20ετές tax credit, αμπιγιέ με το κούρεμα και ισόποσο με την όποια ζημία τους. Για να μην χάσουν, τελικά, οι άνθρωποι τα λεφτά τους. Όχι σαν και τα μούτρα σας, κε τραπεζοποιητά μου, που το tax credit το κάνατε εργαλείο για να μας πάρετε τα σπίτια.

Και τις χρεοκοπημένες τράπεζες τι θα τις κάνετε ;;; Ρωτάει με ύφος 100 καρδιναλίων, ο τραπεζοποιητής.

Ότι κάνουν τα σκουπίδια στην ανακύκλωση, κε τραπεζοποιητά μου. Βαρεθήκαμε να σας το λέμε και να σας το γράφουμε από το 2012. Θα κάνουμε τα σκατά, λεφτά.

Σε ΧΥΤΑ ή με καύση ;;; Ρωτάει ο τραπεζοποιητής. 

Όχι ρε δολοφόνε. Εμείς έχουμε οικολογική συνείδηση. Με αεριοποίηση θα τις ανακυκλώσουμε, για να μην υπάρξει τοξικό απόβλητο ή υπόλοιπο. Θα τις συγχωνεύσουμε όλες μαζί, τις 4 σε μία. Αφού θα είναι δικές μας, θα τις κάνουμε ότι θέλουμε. Και την νέα μια, θα την σπάσουμε σε καλή και κακή. Στην κακή θα πάνε όλα τα σαπάκια, με πρώτα και καλύτερα τα δάνεια και τις κάρτες μας και, για την καλή, θα προκηρύξουμε διεθνή διαγωνισμό για την ανακεφαλαιοποίησή της, αποκλειστικά από τράπεζα της κατηγορίας Top100, για να μην βάλουμε στο μαγαζί, όπως εσείς, τους λύκους των κερδοσκοπικών funds, να φυλάνε τα πρόβατα μέχρι να τα φάνε. Και με δέσμευση ελάχιστης χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας τα 50 Δις.

Και θα βρεθεί επενδυτής ;;; Επιμένει στην πλάκα, ο τραπεζοποιητής. 

Αν θα βρεθεί, λέει. Λίγοι είχαν βρεθεί μέχρι σήμερα και τους διώξατε, επειδή θέλατε, χωρίς λεφτά, να κάνετε εσείς το κουμάντο, κε τραπεζοποιητά μου ;;; Υπήρχε περίπτωση να επενδύσει ποτέ στα μαγαζιά σας σοβαρός επενδυτής, με όλες τις προϋποθέσεις που είχατε το θράσος να βάζετε, ενώ δεν είχατε μαντήλι να κλάψετε ;;; Γιατί νομίζεις ότι βρεθήκατε με ξένους μετόχους, από νταραβεριτζήδες και ξεπλυματίες, μέχρι κοινούς απατεώνες, σαν και τα μούτρα σας ;;; Με τόσα τρις ρευστότητας στην παγκόσμια αγορά και σε μια μοναδική συγκυρία αρνητικών επιτοκίων, ουρά θα κάνουν οι ξένες τράπεζες για να βάλουν στο χέρι ένα τέτοιο τραπεζικό μονοπώλιο, που διαθέτει κωδικό στο Target2 και SWIFT CODE του ευρωσυστήματος.

Μα αυτό θα είναι μονοπώλιο, απαντάει ο τραπεζοποιητής, και απαγορεύεται.

Όλα τάχε η Μαριορή, ο φερετζές της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της έλλειπε κε τραπεζοποιητά μου. Αλλά και εδώ, έξω έπεσες. Θα σου αφήσουμε την Attica, την Παγκρήτια, την Optima και ότι άλλο περίπτερο υπάρχει στην αγορά, για νάχεις ένα ωραίο, ευρωπαϊκό, τραπεζικό ολιγοπώλιο, να παριστάνεις τον φιλελεύθερο. Δεν είμαστε δα και στην Βόρεια Κορέα.

Τι λες βρε παιδί μου. Και εμένα τι θα με κάνετε ;;; Ρωτάει τώρα με νόημα, ο τραπεζοποιητής.

Άκου, κε τραπεζοποιητά μου. Έχουμε λύση και για σένα, αν δεν θέλεις να σε στείλουμε απ' ευθείας στην φυλακή. Θα παρέχεις κοινωνική, τραπεζική εργασία. 

Δλδ τι ;;; Ρωτάει ο τραπεζοποιητής.

Στο ισόγειο του κεντρικού καταστήματος, στην Αθήνα, θα δημιουργήσουμε το Μουσείο της Ελληνικής Τραπεζικής Ιστορίας. Έναν ωραίο, ημιυπαίθριο χώρο, στον οποίο θα εκθέτουμε στο φιλοθεάμων κοινό, όλους εσάς που θα επιλέξετε την παροχή της κοινωνικής, τραπεζικής εργασίας, αντί της φυλακής.

Και τι θα κάνουμε εκεί ;;; Ρωτάει ο τραπεζοποιητής.

Εσείς τίποτα κε τραπεζοποιητά μου. Οι επισκέπτες του Μουσείου, όμως, θα σας φτύνουν. Και για κάθε φτύσιμο θα πληρώνονται από το ταμείο με 1 ευρώ. Ενώ, οι πελάτες της τράπεζας που θα σας φτύνουν, εκτός από το 1 ευρώ το φτύσιμο, θα έχουν και έκπτωση 5% στο επιτόκιο χορηγήσεων. Όσα τους δίνετε σήμερα εσείς για να τους κοροϊδεύετε, με τα προγράμματα επιβράβευσης συνεπών δανειοληπτών, θα τους τα δίνουμε αύριο εμείς, για να σας φτύνουν. 

Το νεράκι σας να μην ξεχάσετε, κε τραπεζοποιητά μου. Θα σας χρειαστεί για τον δρόμο.
Και τα χαιρετίσματά μας στον ύψιστο Ιωάννη σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters