Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Σκάνδαλο Goldman Sachs: Ξεκίνησε η δίκη του Έλληνα κατηγορούμενου στη Νέα Υόρκη


Ο Έλληνας κατηγορούμενος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση insider trading, η οποία εκδικάζεται στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, η δίκη του Τηλέμαχου Λαβίδα, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή στο σκάνδαλο της Goldman Sachs.


Όλα ξεκίνησαν το 2017, όταν διαπιστώθηκε η ύπαρξη ενός διεθνούς κυκλώματος, το οποίο παρείχε εμπιστευτικές πληροφορίες σε χρηματιστηριακά στελέχη και επενδυτές, σχετικά με επικείμενες επιχειρηματικές συμφωνίες.

Στην υπόθεση εμπλέκεται μια σειρά υψηλόβαθμων αξιωματούχων, ανάμεσα στους οποίους και ένας κορυφαίος πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs, ο Μπράιεν Κόεν – εξ ου και η ονομασία του σκανδάλου.

Ο κ. Λαβίδας, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, φέρεται να συμμετείχε σ’ αυτό το ευρύ δίκτυο «συνεργατών», το οποίο παρείχε εμπιστευτικές πληροφορίες σε τραπεζίτες και traders, με στόχο την αποκόμιση κερδών μέσω των χρηματιστηριακών συναλλαγών (insider trading).


Μάλιστα, ο Έλληνας κατηγορούμενος φέρεται να παρείχε τις συγκεκριμένες πληροφορίες είτε μέσω προσωπικών συναντήσεων είτε μέσω κρυπτογραφημένων μηνυμάτων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μέχρι στιγμής, το κύκλωμα φέρεται να έχει παράσχει πληροφορίες για τουλάχιστον 50 περιπτώσεις αγοροπωλησιών εταιρειών, με τους κατηγορούμενους να αποκομίζουν το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μεταξύ άλλων υποθέσεων, ο κ. Λαβίδας παρείχε εμπιστευτικές πληροφορίες και στον Γεώργιο Νίκα, Έλληνα επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη Νέα Υόρκη και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της αλλαντοβιομηχανίας «Νίκας».

Επρόκειτο, ειδικότερα, για πληροφορίες σχετικά με το επερχόμενο deal μεταξύ των εταιρειών Aria Pharmaceuticals και Lavipharm.

Ο κ. Νίκας, από την πλευρά του, αξιοποίησε τις συγκεκριμένες πληροφορίες, προκειμένου να πραγματοποιήσει χρηματιστηριακές συναλλαγές, προτού ανακοινωθεί το deal της εξαγοράς, με αποτέλεσμα την αποκόμιση μεγάλων χρηματικών ποσών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Νίκας, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα, μέχρι στιγμής διαφεύγει της σύλληψης.



https://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters