Σκηνές περιόδου του πολέμου του Ιράκ το 2003 φαίνεται ότι ζούμε με το Ιράν αυτήν τη φορά, μετά την κλήση για επιστράτευση την οποία ετοιμάζει η Τεχεράνη, ενώ οι αμερικανικές βάσεις σε Μέση Ανατολή και ΝΑ Ευρώπη έχουν πάρει φωτιά.


Η ιρανική κρατική τηλεόραση, σύμφωνα με πληροφορίες στα κοινωνικά δίκτυα ζητά από τους πολίτες να προετοιμαστούν για τον μεγάλο πόλεμο, που θα θέσει τέρμα στην παρουσία της Αμερικής στην περιοχή.
Επίσης τους ζητά να αυξήσουν την πολεμική τους ετοιμότητα, πράγμα που σημαίνει ότι ο πόλεμος με τις ΗΠΑ είναι επικείμενος.
Πριν λίγο ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχάνι, σε έκτακτο διάγγελμα υπογράμμισε ότι η εξουδετέρωση των δυνάμεων  των ΗΠΑ στην περιοχή αποτελεί την τελική απάντηση στη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Σουλειμάνι.
«Ο στρατηγός Σουλεϊμάνι πάλεψε ηρωικά εναντίον του ISIS, της Al Nusra, της Αλ Κάιντα και άλλων  οργανώσεων», έγραψε ο Rouhani στον λογαριασμό του στο Twitter.
«Αν δεν ήταν αυτός στον πόλεμο εναντίον του τρόμου, τότε οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θα βρισκόταν σε μεγάλο κίνδυνο», πρόσθεσε.
«Η τελική μας απάντηση στη δολοφονία του θα είναι να διώξουμε “κλοτσηδόν” όλες τις αμερικανικές δυνάμεις από την περιοχή, σημείωσε ο Ιρανός ηγέτης.
Αξιωματούχοι των Ιρανών Φρουρών (IRGC) προειδοποιούν επίσης ότι εάν τα αεροσκάφη F-35A της USAF εκτελέσουν οποιαδήποτε αεροπορική επιδρομή κατά στόχων στο Ιράν ή φίλιων δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή, η αεροπορική βάση Al-Dhafra στα ΗΑΕ θα στοχοποιηθεί άμεσα, ενώ πιθανοί στόχοι είναι και το Ντουμπάι και η Χάιφα. Περίπου 12 αεροσκάφη τύπου F-35A της 388ης πτέρυγας μάχης φιλοξενούνται στην εν λόγω βάση.
Οι Ιρανοί απαίτησαν τις ΗΠΑ να αποσύρουν άμεσα όλες τις δυνάμεις τους από την ευρύτερη περιοχή, άμεσα.
Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, οι Ιρανοί Φρουροί (IRGC) στόχευσαν με πυραύλους την αμερικανική αεροπορική βάση του Ain al-Assad στην επαρχία Anbar στο δυτικό Ιράκ, με πολύ αμφίβολα αποτελέσματα,  σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ,  μιας και οι πύραυλοι δεν προξένησαν καμία ζημιά.
Οι Ιρανοί Φρουροί σε ανακοίνωση τους πριν μερικά λεπτά, ανέφεραν ότι θα δημοσιοποιήσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση αργότερα σήμερα.
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αϊτατόλαχ Σεγιέιν Αλί Χαμενεί σχολίασε τον θάνατο του Σουλειμάνι επικεφαλής της δύναμης Quds, απειλώντας ότι “μια σκληρή και σοβαρή εκδίκηση περιμένει τους εγκληματίες”.
Η ουσία σε όλα αυτά είναι ότι το Ιράν είναι πλέον στο επίκεντρο της δημόσιας κοινής γνώμη  και για έναν ακόμη λόγο ως προς την κόντρα με τις ΗΠΑ, ο οποίος  αφορά την στενή αμυντική συμμαχία της Τεχεράνης με Μόσχα και Πεκίνο.
Θα αφήσουν οι Ρώσοι (κατέχουν μεγάλο κομμάτι στην Συρία και επεκτείνονται) και οι Κινέζοι ( έκαναν ήδη την εμφάνιση τους στην Συρία) τους Ιρανούς στην διάθεση των ΗΠΑ ή θα επέμβουν δραστικά πριν ο Τραμπ ξεκινήσει τον Γ’ παγκόσμιο πόλεμο;
Δεν νομίζουμε να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια και οι άλλες δύο υπερδυνάμεις σε καμία περίπτωση, μιας και τα συμφέροντα τους είναι τεράστια  σε αυτήν την περιοχή.
Την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί εμποδίζουν Ιρακινούς στρατιώτες να προσεγγίσουν τα σημεία στα οποία έγινε χθες η επίθεση από τους Ιρανούς, καθώς φοβούνται μην παρουσιαστούν στη δημοσιότητα οι απώλειες των Αμερικανών.