«Ναι, η κλιματική αλλαγή εντείνει τις πυρκαγιές, αλλά οι τρόποι με τους οποίους σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε τις πόλεις μας τις καθιστά ακόμη πιο καταστροφικές. Η ανάπτυξη των αστικών περιοχών κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα κυριαρχείται από την οικονομική ανάπτυξη, τις φιλοδοξίες της ιδιοκτησίας σπιτιού και την πίστη στη σημασία της ιδιωτικής ιδιοκτησίας», γράφει.
Ο Goah συνέκρινε δύο ιδέες σκέψης: την αμερικανική παράδοση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας και τις συλλογικές θεωρίες ιδιοκτησίας.
Θεωρεί ότι η αιτία του προβλήματος είναι η ιδιωτική ιδιοκτησία σπιτιού και συνηγορεί υπέρ των «πιο συλλογικών» πόλεων.
Ορισμένα παραδείγματα που ανέφερε για δημόσια στέγαση εφαρμόστηκαν στην πράξη από τους Ilhan Omar, Alexandria Ocasio Cortez και Bernie Sanders. Μια άλλη λύση θα ήταν η συνεταιριστική στέγαση και οι κοινοτικές γαίες.
Υποστηρίζει ότι η δημόσια στέγαση θα έδινε περισσότερη δύναμη στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε αντίθεση με το «αγροτικό ιδεώδες του Τζέφερσον». Το «αγροτικό ιδεώδες του Τζέφερσον», η φθηνή ενέργεια και η ατομική ιδιοκτησία «δημιούργησαν τα φλεγόμενα τοπία που βλέπουμε σήμερα».
Ο Goah κατέληξε στο συμπέρασμα πως πρέπει κανείς να αμφισβητήσει σοβαρά το αμερικανικό όνειρο για την απόκτηση ιδιωτικής ιδιοκτησίας ενάντια στα σύγχρονα ζητήματα.
«Τα ιδεώδη του αμερικανικού ονείρου που έχουν ενσταλάξει για περισσότερα από 150 χρόνια θα είναι δύσκολο να διαλυθούν. Χρειαζόμαστε ένα άλλο δρόμο διαφυγής – μακριά από τις ιδεολογίες ιδιοκτησίας και προς πιο συλλογικές, υγιείς και δίκαιες πόλεις ».