Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Η Ευρώπη Υπό Πολιορκία Από Συμμορίες Λαθρομεταναστών-Στοιχεία-Σοκ -Αμέτρητα Περιστατικά-Τι Γίνεται Στην Ελλάδα

Μάστιγα για την Ευρωπαϊκή Ήπειρο οι συμμορίες λαθρομεταναστών και διακινητών.

Η ουγγρική αστυνομία ανακάλυψε πρόσφατα δύο σήραγγες που χρησιμοποιούνται για τη διακίνηση μεταναστών από την Σερβία στην Ουγγαρία.

Οι σήραγγες βρέθηκαν την ίδια στιγμή που η ουγγρική αστυνομία ανέφερε πενταπλάσια αύξηση του αριθμού των μεταναστών που προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ουγγαρία.


Η Ουγγαρία δεν είναι μόνη: Οι συνοριακές αρχές σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αγωνίζονται να συγκρατήσουν τις ανανεωμένες ροές παράνομης μετανάστευσης.

Περισσότεροι από 126.500 μετανάστες από την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή εισήλθαν παράνομα στην ΕΕ το 2019, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Η παράνομη μετανάστευση σε όλη την Ευρώπη συνεχίζεται αμείωτη. Στη Γαλλία, για παράδειγμα, περίπου 20.000 μετανάστες συνελήφθησαν το 2019, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αστυνομίας France Bleu, η οποία ανέφερε επίσης ότι συνελήφθησαν 189 λαθρεμπόροι.

Στη Βρετανία, η εφημερίδα The Telegraph ανέφερε ότι Αλβανοί λαθρέμποροι έκαναν διαφημίσεις σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του Facebook, προωθώντας την ικανότητά τους να φέρουν ανθρώπους στην Ευρώπη. Οι διαφημίσεις συνοδεύονται από σχόλια τύπου TripAdvisor από «ικανοποιημένους» πελάτες.

Η Telegraph ανέφερε επίσης ότι οι λαθρέμποροι παράγουν κέρδη ύψους μέχρι 6 δισ. λιρών (7 δισ. Ευρώ, 8 δισ. Δολ.) ετησίως, με τους μετανάστες να πληρώνουν συχνά πάνω από £ 10.000 (€ 12.000, $ 13.000) στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην Ιταλία, η εφημερίδα Il Giornale ανέφερε ότι οι λαθρέμποροι χρεώνουν έως και 10.000 ευρώ για να μεταφέρουν Ασιάτες μετανάστες στην Ευρώπη σε πολυτελή γιοτ. Το φαινόμενο περιγράφηκε ως «μετανάστευση πρώτης κατηγορίας»: χωρίς φουσκωτά σκάφη, γεμάτο δρόμο προς τη Λαμπεντούζα «, αλλά σε πραγματικά γιοτ» υπό συνθήκες που θεωρούνται αξιοπρεπείς «.

Αλλού στην Ευρώπη:

Βέλγιο

Στις 20 Νοεμβρίου. Μια ντουζίνα Αφρικανών μεταναστών με κοντάρια και μαχαίρια επιτέθηκε σε έναν ρουμάνο οδηγό φορτηγού σε μια στάση ανάπαυσης στον αυτοκινητόδρομο Ε40 στο Walshoutem. Ο οδηγός κοιμόταν στο φορτηγό του όταν ξύπνησε από θόρυβο που έβγαινε από το πίσω μέρος του φορτηγού του. Όταν πήγε να ερευνήσει, οι μετανάστες του επιτέθηκαν. Οι μετανάστες προσπαθούσαν να στοιβαχθούν στο φορτηγό σε μια προσπάθεια να φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

29 Οκτωβρίου. Στην Αμβέρσα, 28 μετανάστες συνελήφθησαν στο σιδηροδρομικό σταθμό Berchem μετά την αποτυχία τους να παράσχουν έγκυρα έγγραφα διαμονής. Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία δήλωσε ότι η δράση στρέφεται κατά της παράνομης μετανάστευσης και του λαθρεμπορίου ανθρώπων και της όχλησης στο σταθμό και γύρω από το σταθμό . Η αστυνομία δήλωσε ότι επικεντρώθηκε σε τρένα που μετακινούνται μεταξύ Αμβέρσας και Βρυξελλών. Οι συλληφθέντες ήταν από το Σουδάν (17), την Ερυθραία (10) και την Αιθιοπία (1). Έντεκα ήταν ανήλικοι.

Βρετανία

31 Δεκεμβρίου. Τουλάχιστον 1.892 μετανάστες διέσχισαν επιτυχώς τη Μάγχη το 2019, σύμφωνα με το BBC. Αυτό αντιπροσωπεύει έξι φορές αύξηση απο το 2018, όταν 283 μετανάστες διέσχισαν επιτυχώς το κανάλι, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο επίσης αποκάλυψε ότι 130 άτομα καταδικάστηκαν για λαθρεμπόριο ανθρώπων το 2019.

26 Δεκεμβρίου. Περίπου 50 μετανάστες διασώθηκαν στη Μάγχη ενώ διέσχιζαν την ακτή κοντά στο Κεντ σε τέσσερα μικρά σκάφη γύρω στις 1.30 π.μ.. Οι μετανάστες λέγεται ότι προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Ιράκ.

5 Δεκεμβρίου. Ενενήντα μετανάστες σταμάτησαν ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν τη Μάγχη σε ένα φουσκωτό σκάφος. Οι μετανάστες – έντεκα άνδρες, τέσσερις γυναίκες και τέσσερα παιδιά – ήταν από το Ιράκ και το Ιράν.

4 Δεκεμβρίου. Εκατον εννέα μετανάστες διέσχισαν τη Μάγχη σε πέντε μικρά σκάφη. Τρεις βάρκες, που μεταφέρουν 48 άτομα, αναχαιτίστηκαν από την ακτή του Κεντ, ενώ έντεκα άνθρωποι διασώθηκαν από ένα τέταρτο σκάφος. Ένα πέμπτο σκάφος βρέθηκε εγκαταλειμμένο στην παραλία στο Kingsdown και 20 άτομα κρατήθηκαν. Θεωρήθηκε ότι είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών που επιχείρησαν να διασχίσουν το κανάλι σε μια μόνο ημέρα. 86 έφτασαν στις 10 Σεπτεμβρίου.

26 Νοεμβρίου. Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν αφού δέκα μετανάστες βρέθηκαν κρυμμένοι στο πίσω μέρος ενός φορτηγού που στάθμευσε σε ένα βενζινάδικο στον αυτοκινητόδρομο Α14.

25 Νοεμβρίου. Ο Maurice Robinson, 25χρονος οδηγός φορτηγών από την κομητεία Armagh της Βόρειας Ιρλανδίας, κατηγορούμενος για τους θανάτους περισσότερων από τρεις δωδεκάδες μεταναστών στο Essex, κρίθηκε ένοχος για τη συνωμοσία με άλλους για να βοηθήσει στην παράνομη μετανάστευση. Οι κατηγορίες σχετίζονται με τους θανάτους 39 ανθρώπων από το Βιετνάμ, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, που ανακαλύφθηκαν στο πίσω μέρος ενός ψυγείου που οδηγούσε Ρόμπινσον.

25 Νοεμβρίου. Τρεις άνδρες κατηγορήθηκαν ότι χρησιμοποίησαν τροχόσπιτο για να μεταφέρουν αλβανούς μετανάστες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αξιωματικοί της συνοριακής δύναμης στο Ντόβερ ανέφεραν ότι βρήκαν τέσσερις μετανάστες κρυμμένους μέσα στο όχημα, όταν σταμάτησαν μετά από διέλευση από το Dunkirk στη Γαλλία.

24 Νοεμβρίου. Δεκατέσσερις μετανάστες διασώθηκαν από ένα μικρό σκάφος που διασχίζει τη Μάγχη. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Folkestone στο Kent.

17 Νοεμβρίου. Τέσσερις βάρκες που μετέφεραν 39 μετανάστες έφτασαν στο Ντόβερ μέσα σε τρεις ώρες . Οι μετανάστες ισχυρίζονταν ότι είναι Ιρανοί υπήκοοι.

10 Νοεμβρίου. Είκοσι δύο μετανάστες αναχαιτίστηκαν από την ακτή του Ντόβερ.

9 Νοεμβρίου. Οκτώ μετανάστες βρέθηκαν στο πίσω μέρος ενός φορτηγού στον αυτοκινητόδρομο Α14 κοντά στο χωριό Spaldwick.

8 Νοεμβρίου. Ο Samyar Ahmadi Bani, ένας λαθρέμπορος 35 ετών, καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης επειδή προσπάθησε παράνομα να φέρει έξι Ιρανούς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

7 Νοεμβρίου. Ο Mohammed Asif, 34χρονος βρετανό-πακιστανός από το Oldham, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια και εννέα μήνες στη φυλακή για την παράνομη διάθεση βρετανικών διαβατηρίων για 11 μετανάστες χρησιμοποιώντας κλεμμένες ταυτότητες αποθανόντων.

6 Νοεμβρίου. Δεκαπέντε μετανάστες από το Ιράκ και το Ιράν βρέθηκαν σε φορτηγό ψυγείο στον αυτοκινητόδρομο Α350 κοντά στο Chippenham. Ο οδηγός, ένας άνδρας στην ηλικία των 50 ετών από την Ιρλανδία, συνελήφθη, αλλά αργότερα απελευθερώθηκε με εγγύηση.

Κύπρος

12 Νοεμβρίου. Οι κυπριακές αρχές διέσωσαν 120 Συριούς μετανάστες από ένα σκάφος στη νοτιοανατολική ακτή του νησιού. Οι επιβάτες δήλωσαν ότι είχαν καταβάλει 4.000 δολάρια το κεφάλι για το ταξίδι στους λαθρεμπόρους, οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν.

Φινλανδία

30 Οκτωβρίου. Δύο Ιρακινοί κάτοικοι στη Φινλανδία ήταν ύποπτοι για την οργάνωση της παράνομης εισόδου ατόμων στη χώρα. Φινλανδοί συνοριοφύλακες βρήκαν στην κατοχή των ανδρών αρκετές φωτογραφίες διαβατηρίων που είτε είχαν αναφερθεί ως κλεμμένα είτε έλειπαν. Τα αδικήματα ήρθαν στο φως όταν ρώσοι αξιωματούχοι στα σύνορα εμπόδισαν έναν ιρακινό άνδρα να μεταφέρει ένα πλαστό γαλλικό διαβατήριο από το ταξίδι από την Αγία Πετρούπολη στο Ελσίνκι. Οι ρωσικές αρχές ανακάλυψαν αργότερα ότι ο άνθρωπος είχε φθάσει στη Μόσχα μια μέρα νωρίτερα, με ένα ιρανικό διαβατήριο με αυθεντική ρωσική θεώρηση. Μια προκαταρκτική έρευνα της φινλανδικής μονάδας φύλαξης συνόρων έδειξε ότι ο Ιρακινός άνδρας είχε καταβάλει 4.500 ευρώ (5.000 δολάρια) για το γαλλικό διαβατήριο.

Γαλλία

Στις 31 Δεκεμβρίου. Τουλάχιστον 2.358 μετανάστες παρελήφθησαν στη Μάγχη, ενώ προσπάθησαν να φτάσουν στη Βρετανία το 2019, σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία. Αυτή ήταν μια τετραπλάσια αύξηση σε σύγκριση με το 2018, όταν κρατήθηκαν 586 μετανάστες. Το 2019, η γαλλική αστυνομία κατέγραψε συνολικά 261 διαβάσεις ή απόπειρες διέλευσης από το κανάλι, οι οποίες αφορούσαν κυρίως μικρά φουσκωτά σκάφη που είχαν υπερφορτωθεί με ανθρώπους. Περίπου το 45% των διαβάσεων ήταν επιτυχής, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ελλάδα

4 Νοεμβρίου. Η ελληνική αστυνομία βρήκε 41 μετανάστες, κυρίως Αφγανούς, που κρύβονταν σε φορτηγό ψυγείο σε αυτοκινητόδρομο στη βόρεια Ελλάδα. Η αστυνομία σταμάτησε το φορτηγό κοντά στην πόλη της Ξάνθης για έλεγχο ρουτίνας, συλλαμβάνοντας τον οδηγό και μεταφέροντας τον μαζί με τους μετανάστες σε κοντινό αστυνομικό τμήμα για αναγνώριση.

Σαν να μην έφτανε αυτό είχαμε τις προάλλες απόδραση διακινητή μεταναστών στη Θεσσαλονίκη. Η απόδραση του εικοσιπεντάχρονου υπηκόου Παλαιστίνης, έγινε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ο άντρας είχε συλληφθεί με έναν 20χρονο συμπατριώτη τους έξω από το Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, καθώς φέρεται να μετέφεραν παράνομα επτά μετανάστες.

Κι επίσης είχαμε καταδίωξη διακινητή μεταναστών με τραυματίες στη Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητο να κόβεται στα δύο μετά από σύγκρουση )

Ιρλανδία

21 Νοεμβρίου. Δεκαέξι μετανάστες, που πιστεύεται ότι προέρχονταν από το Ιράκ και το Ιράν, βρέθηκαν στο πίσω μέρος ενός φορτηγού που ταξιδευε από τη Γαλλία στο ιρλανδικό λιμάνι Rosslare. Βρέθηκαν σε ένα «σφραγισμένο ρυμουλκούμενο» σε ένα πλοίο Stena Line. Οι μετανάστες φέρεται ότι πίστευαν ότι πήγαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ιταλία

10 Δεκεμβρίου. Η ιταλική αστυνομία διάλυσε μια ασιατική συμμορία λαθρεμπόρων μετανάστευσης που έφερε παράνομα χιλιάδες Πακιστανούς, Ινδους και από το Μπαγκλαντές στην Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ιταλία και ένας στη Γαλλία. Εκτιμάται ότι σε δύο χρόνια η ομάδα κατόρθωσε να μεταφέρει περισσότερους από 1.000 μετανάστες και κέρδισε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Στις 4 Δεκεμβρίου. Οι ιταλικές αρχές επέτρεψαν σε δύο μεταναστευτικά σκάφη διάσωσης να μεταφέρουν συνολικά 121 μετανάστες σε λιμάνια στη Σικελία.

24 Νοεμβρίου. Οι ιταλικές αρχές επέτρεψαν στο Ισραηλινό μεταναστευτικό πλοίο διάσωσης Open Arms να αποβιβασεί 62 αφρικανικοί μετανάστες στο λιμάνι του Taranto.

23 Νοεμβρίου. Νεκροί πέντε μετανάστες και 149 άνθρωποι διασώθηκαν μετά την βύθιση του σκάφους τους μεταξύ Λιβύης και ιταλικής νήσου Lampedusa.

3 Νοεμβρίου. Το ιταλικό σκάφος Asso Trenta έφερε 151 μετανάστες στη Σικελία μετά τη διάσωση τους στα ύδατα της Λιβύης.

Σλοβενία

28 Νοεμβρίου. Δύο Σύριοι που κρύφτηκαν εντός ενός αυτοκινήτου και πέθαναν όταν το όχημα που μετέφερε οκτώ μετανάστες συνετρίβη σε ένα τμήμα της εθνικής οδού μεταξύ Σλοβενίας και Ιταλίας.

Ολλανδία

19 Νοεμβρίου. Οι ολλανδικές αρχές διαπίστωσαν ότι 25 μετανάστες στοιβαχτήκαν σε ψυγείο- φορτηγό σε φορτηγό πλοίο με προορισμό τη Βρετανία λίγο μετά την αποχώρησή του από την Ολλανδία. Το πλοίο επέστρεψε στο ολλανδικό λιμάνι Vlaardingen. Δύο από τους μετανάστες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για θεραπεία, ενώ οι άλλοι 23 έλαβαν ιατρικό έλεγχο στο λιμάνι. Ο Ρουμάνος οδηγος συνελήφθη αλλά αμφισβητήθηκε η ενδεχόμενη ανάμειξη σε λαθρεμπόριο ανθρώπων.

Σκόπια

27 Νοεμβρίου. Είκοσι πέντε μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων επτά ανήλικων, τραυματίστηκαν όταν ένα βουλγαρικο φορτηγό ανατράπηκε σε αυτοκινητόδρομο στη βόρεια πόλη Kumanovo. Η αστυνομία ανέφερε ότι 15 Αφγανοί, εννέα Πακιστανοί και ένας Ιρακινός μεταφέρθηκαν σε ένα τοπικό νοσοκομείο. Η αστυνομία ανέφερε ότι οι μετανάστες μπήκαν παράνομα στην χώρα από την Ελλάδα.

Ισπανία

30 Νοεμβρίου. Είκοσι τέσσερις μετανάστες βγήκαν στην παραλία Águila στα νότια της Γκραν Κανάρια,. Οι μετανάστες είχαν περάσει πέντε ημέρες στη θάλασσα.

29 Νοεμβρίου. Δύο μετανάστες εκ της Γουινέας, ηλικίας 19 και 17 ετών, βρέθηκαν σε ένα κρυφό σημείο ενός οχήματος ενώ προαπθούσαν να περάσουν από τον ισλαμικό αποκλεισμό της Μελίγια από το Μαρόκο. Δυο λαθρομεταφορείς του Μαρόκου συνελήφθησαν.

27 Νοεμβρίου. Τέσσερις μετανάστες έχασαν τη ζωή τους μετά την απόπειρα θαλάσσιας διέλευσης στην Ισπανία. Το σκάφος βρέθηκε σε απόσταση περίπου 30 ναυτικών μιλίων βόρεια της Μελίγια Οι διασώστες έσωσαν περίπου 55 άτομα, εκ των οποίων τρεις ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

7 Οκτωβρίου. Ένα δικαστήριο στο Teruel καταδίκασε επτά μέλη μιας συμμορίας λαθρεμπορίου μετναστών σε συνολικά δέκα χρόνια φυλάκισης. Η ομάδα κρίθηκε ένοχη για την εμπορία ανθρώπων μεταξύ του Ιράκ και του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω της Ισπανίας.


ΠΗΓΗ
http://www.ksipnistere.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters