Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

«Καθολικό Βασικό Εισόδημα : δικαίωμα στη ζωή» ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ «Καθολικό Βασικό Εισόδημα (ΚΒΕ): δικαίωμα στη ζωή» , ασχολείται με το δικαίωμα όλων των ανθρώπων να μπορούν να διαβιώνουν, δικαίωμα που προκύπτει και μόνο από το γεγονός ότι έχουν γεννηθεί. Πρόκειται για μια ιδέα που έχει ήδη πίσω της ιστορία, αλλά και που έχει προωθηθεί με εξαιρετικούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι η τεχνολογική πρόοδος απειλεί να αφήσει την πλειονότητα των ανθρώπων χωρίς εργασία και κατά συνέπεια χωρίς τη δυνατότητα να μπορούν να καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες.
Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις από ακαδημαϊκούς, ακτιβιστές και ακτιβίστριες, που εξηγούν την εμπειρία τους, όπως αυτή προκύπτει από την απασχόλησή τους με το θέμα τα τελευταία τριάντα χρόνια ανά τον κόσμο.

Η ταινία, που έχει σκηνοθετηθεί από τον Álvaro Orús και της οποίας την παραγωγή έχει κάνει η Pressenza και η συλλογικότητα “Ανθρωπιστές για το Βασικό Εισόδημα”, προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Ανθρωπιστικό Φόρουμ, τον Μάιο του 2018, στη Μαδρίτη και από τότε μεταφράστηκε σε επτά γλώσσες και ταξίδεψε σε πολλές χώρες.

Με αφορμή τη Διεθνή εβδομάδα για το Καθολικό και άνευ όρων βασικό εισόδημα, οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ, “ΚΒΕ: δικαίωμα στη ζωή”, το διαθέτουν από σήμερα ανοιχτά στο διαδίκτυο στα κανάλια που έχει το πρακτορείο PRESSENZA στο YouTube.

Θυμίζουμε ότι η ταινία εξηγεί σε 41′, τι είναι το βασικό εισόδημα, τι δεν είναι, ποιες είναι οι διαφορές του με τα ελάχιστα εισοδήματα ή με τις προνοιακές παροχές, την πρόοδο που έχει διεθνώς επιτευχθεί ως προς τη δημοσιοποίηση της ιδέας, τις πιλοτικές εφαρμογές, τα οφέλη από την εφαρμογή του, τις σημαντικότερες αντιστάσεις για την καθιέρωσή του, κλπ.

Το ντοκιμαντέρ είναι αποτέλεσμα συλλογικής και εθελοντικής εργασίας, του σκηνοθέτη,Álvaro Orús, του μουσικού, David Bazo, αλλά και διάφορων ανθρώπων που μετέφρασαν, έβαλαν τη φωνή τους αντί υποτιτλισμού, διοργάνωσαν εκδηλώσεις για τη διάδοσή του, κλπ. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που συμβάλλει καθοριστικά στην ενημέρωση γύρω από ένα θέμα που όλο και περισσότερο μετατρέπεται από αίτημα σε ανθρώπινο δικαίωμα. Το βασικό εισόδημα είναι σήμερα δυνατόν εξαιτίας της συσσώρευσης πλούτου, της τεχνολογικής προόδου και είναι ένας από τους κύριους τρόπους για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη θέσεων εργασίας που η ίδια η τεχνολογική πρόοδος προκαλεί.

Δεδομένης της παραπάνω κατάστασης, η ανθρωπότητα βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με το ερώτημα: Πώς θα λύσουμε το ζήτημα επιβίωσης ενός ολοένα αυξανόμενου πληθυσμού αν δεν αμφισβητήσει τη σχέση μισθού – επιβίωσης;

Το KBE: δικαίωμα στη ζωή ισχυρίζεται ότι ο πλούτος αυτός – αποτέλεσμα του έργου χιλιάδων γενεών καθ ‘όλη την ιστορία συν τη συνεισφορά ολόκληρου του παγκόσμιου πληθυσμού σήμερα – αρχίζει να διανέμεται μέσω ενός βασικού εισοδήματος που είναι για όλους και όλες, άνευ όρων (ανεξάρτητα από τους πόρους του καθενός), ατομικό (για κάθε άτομο ως δικαίωμα από τη γέννησή του) και επαρκές (που επιτρέπει σε ένα άτομο να έχει εξασφαλισμένη την επιβίωσή του).

Η χρηματοδότηση αυτού του βασικού εισοδήματος, το οποίο θα καταβάλλεται προς το παρόν μέσω των κυβερνήσεων, είναι ζήτημα συζήτησης, μολονότι πολλές από τις προτάσεις μιλούν για αύξηση των φόρων σε όσους κατέχουν περισσότερα, πράγμα που θα αποτελούσε μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης να ξεκινήσει δηλαδή η αναδιανομή των κερδών που λαμβάνουν λίγοι ως τρόπο συνεισφοράς προς όλους.

Το ντοκιμαντέρ προωθήθηκε από την PRESSENZA και τη συλλογικότητα Ανθρωπιστές για το βασικό εισόδημα και παίχτηκε για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Ανθρωπιστικό Φόρουμ τον Μάιο του 2018 στη Μαδρίτη. Στη συνέχεια ταξίδεψε και συνεχίζει να ταξιδεύει σε πολλές χώρες, κινηματογράφους, συνέδρια, ημερίδες, έχοντας μεταφραστεί σε επτά γλώσσες (ισπανικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ελληνικά και πορτογαλικά).

Σήμερα σας καλούμε να το παρακολουθήσετε ώστε να γνωρίζετε τι είναι το βασικό εισόδημα έτσι ώστε να μην συνεχίσουν να σας εξαπατούν όταν κάνουν λανθασμένη χρήση του όρους ή όταν μιλούν για ελάχιστο εισόδημα ή εισόδημα για τους φτωχούς. Σας προσκαλούμε να 

και να το μοιραστείτε.


https://www.pressenza.com/el/


https://www.apenantioxthi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters