Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Μαζικές Επιθέσεις Εναντίον Πετρελαϊκών Εγκαταστάσεων Της Σ.Αραβίας Με Drones! - Φλέγονται Δύο Πετρελαιοπηγές

"Φωτιά" παίρνει η Μέση Ανατολή μετά και το μπαράζ επιθέσεων με 7 drones σε σαουδαραβικές εγκαταστάσεις πετρελαίου στις πόλεις Dawadmi και Afif της Saudi Aramco της κεντρικής(!) Σαουδικής Αραβίας με τον Ν.Τραμπ να δέχτηκε εισήγηση για αποστολή 120.000 Αμερικανών στρατιωτών σε πρώτη φάση στην περιοχή!

"Σε λίγες ώρες θα αποκαλύψουμε πως εκτελέσαμε την μεγαλύτερη επιχείρηση στην ιστορία μας στα βάθη της Σαουδικής Αραβίας κτυπώντας πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της" ανέφεραν πριν λίγο οι Χούθι και τα "τύμπανα" πολέμου ηχούν στην Μέση Ανατολή.


Πιο αναλυτικά, η Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε πως οι Χούθι έστειλαν οπλισμένα drone και κτύπησαν σταθμούς πετρελαίου της στις περιοχές Dawadmi και Afif κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί πρόκειται για μια επίθεση βαθιά μέσα στο Ριάντ σε συγκεκριμένο αγωγό ο οποίος αντικαθιστά την αξία των Στενών του Ορμούζ.

Με άλλα λόγια κτυπήθηκε ο αγωγός που μειώνει την επιρροή του Ιράν πρώτον στα Στενά του Ορμούζ και δεύτερον στην ροή του πετρελαίου στην Μέση Ανατολή.

Επιπλέον τα κτυπήματα, την Κυριακή και σήμερα, δείχνουν πως οι σχεδιαστές τους ή γενικά όσοι βρίσκονται από πίσω επιλέγουν τα πιο "αδύναμα" σημεία. Στη συγκεκριμένα επιχείρηση διάλεξαν το σημείο που ήταν πιο απομακρυσμένο και λιγότερο προστατευμένο.

Πλέον η Σαουδική Αραβία έχει πρόβλημα καθώς τα συνεχόμενα κτυπήματα μειώνουν την αξιοπιστία της ως προμηθευτή πετρελαίου ενώ τίθεται ζήτημα ασφαλείας για πολλές χώρες στην περιοχή οι οποίες θεωρούν το πετρέλαιο, δηλαδή την ενέργεια, ως στοιχείο της εθνικής ασφαλείας.

Επιπλέον όλες οι χώρες της περιοχής ψάχνουν να βρουν πως οι εγκαταστάσεις του Ριάντ κτυπήθηκαν. Οι Χούθι λένε πως έγιναν με drone αυτοκτονίας, τα γνωστά Qasef-1.

Αν αυτά ήρθαν από την Υεμένη, τότε ταξίδεψαν όλη την ακτή, πετούσαν πάνω από διάφορες σαουδαραβικές στρατιωτικές μονάδες, αντιαεροπορικά συστήματα για ώρες. Αρα τίθεται ερώτημα αν ξεκίνησαν το ταξίδι τους κάπου πιο κοντά στο Yanbu.

Τα drone κτύπησαν ταξιδεύοντας 730 και 750 χλμ από την Υεμένη.

Αν οι Χούθι μπορούν να κτυπήσουν το Yanbu στη Σαουδική Αραβία, χλμ μακριά από την Υεμένη με ένα drone Qasef-1 (150 χλμ εμβέλεια) τότε μπορούν να πλήξουν όλη την περιοχή, αιγυπτιακές εγκαταστάσεις, να μπλοκάρουν την Ερυθρά μέχρι το νησί Tiran.

Οπως γίνεται αντιληπτό, η σύγκρουση μόλις διεθνοποιήθηκε!

Η επίσημη τηλεόραση των Χούθι, η Masirah TV, ανακοίνωσε πως συνολικά επιχείρησαν 7 drone εναντίον σαουδαραβικών εγκαταστάσεων στις πόλεις Dawadmi και Afif της Saudi Aramco της κεντρικής Σαουδικής Αραβίας!

Ετοιμάζεται το Κουβέιτ - Η Ισπανία αποσύρει την φρεγάτα από την αρμάδα του "USS Abraham Lincoln"

"Η Εθνική Φρουρά τίθεται σε κατάσταση συναγερμού λόγω συμβάντων στο έδαφος και της κατάστασης με το Ιράν" ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Κουβέιτ.

Η υπουργός Άμυνας της Ισπανίας, Μαργαρίτα Ρόμπλες διέταξε την απόσυρση της ισπανικής φρεγάτας Méndez Núñez (F-104), από την ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln.

Η ισπανική κυβέρνηση έχει δώσει εντολή για το «προσωρινό μέτρο απόσυρσης της φρεγάτας Méndez Núñez (F-104) από την ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln ενώ βρίσκεται στη Μέση Ανατολή», ανέφεραν πηγές του υπουργείου Άμυνας στην ψηφιακή έκδοση της El País.

«Η φρεγάτα είναι σε αποστολή περιπολίας και δεν θα συμμετάσχει σε καμία άλλη αποστολή», ανέφεραν οι πηγές του υπουργείου, που αναφέρθηκαν από τον ιστότοπο ειδήσεων El Mundo, αφού σημείωσαν την πρόσφατη κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν.

«Η κίνηση μπορεί να προκαλέσει μια διπλωματική κρίση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ισπανίας», προειδοποίησαν δημοσιογράφοι του ABC επικαλούμενοι μια ισπανική στρατιωτική πηγή, η οποία σημείωσε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε «απώλεια εμπιστοσύνης των ΗΠΑ στην Ισπανία».

Νωρίτερα κατά την επίσκεψή της στην αεροπορική βάση του Morón de la Frontera (Σεβίλλη), η κ. Ρομπλές τόνισε ότι σε σχέση με την ιρανική κρίση «η Ισπανία δεσμεύεται έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διεθνών οργανισμών και εκεί θα υιοθετήσουμε πάντα τις κοινές θέσεις». Ισχυρίστηκε ότι η Ισπανία είναι «σοβαρός και αξιόπιστος εταίρος», αλλά ότι οι ένοπλες δυνάμεις της δεσμεύονται μόνο από συμφωνίες που έχουν συναφθεί με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Η φρεγάτα αναμένεται να επιστρέψει στην Ισπανία μετά την επίσκεψή της στην Καλιφόρνια και τη διέλευση της από το κανάλι του Παναμά.


http://www.ksipnistere.com/2019/05/drones.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters