Η εφημερίδα «Wall Street Journal» σε σχετικό άρθρο της κάνει λόγο για «κόλαση» που πολλοί γονείς βιώνουν, καθώς νιώθουν αναγκασμένοι λόγω ισχυρών πιέσεων που δέχονται από τα παιδιά τους ηλικίας μόλις 10-16 ετών, καθώς και από τους καθοδηγητές τους σ᾿ αυτές τις πρακτικές, να συναινέσουν στην αλλαγή του φύλου τους. Και καθώς οι περισσότερες αιτήσεις προέρχονται από κορίτσια, βρίσκονται στην τραγική θέση να παρακολουθούν βήμα προς βήμα τη συγκεκριμένη διαδικασία μεταβάσεως, που συνοδεύεται από μόνιμους ακρωτηριασμούς των σωμάτων των θυγατέρων τους. Το δημο­σίευμα ομιλεί για προσφορά παιδιών «στο βωμό μιάς ιδεολογίας που μεταμορφώνει (σ.σ. διάβαζε: καταστρέφει) κυριολεκτικά το σώμα τους και σημαδεύει τις ψυχές τους».
Λοιπόν; Πόσο απέχει η Βρεταννία από την Ελλάδα; Με το διαδίκτυο δεν υπάρχουν πλέον αποστάσεις. Και η συγ­κε­κρι­μένη προπαγάνδα είναι παγκόσμια και προ­ωθείται με την καταβολή τεράστιων χρη­ματικών ποσών. Το πιο φρικτό όμως είναι ότι στην πατρίδα μας για τρίτη συν­εχή χρονιά με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας καλούνται οι καθηγητές να διδάξουν αυτές τις ιδέες που οδηγούν στην «κόλαση», τόσο σε μαθητές Γυμνασίων με τη λεγόμενη «Θεματική Εβδομάδα», όσο και σε μαθητές Λυκείων με συγκεκριμένο εγχειρίδιο που περιέχει σχετικό κεφάλαιο.
Γονείς, αντιληφθείτε που οδηγούνται τα βλαστάρια της πατρίδας μας, και αντιδράστε με κάθε τρόπο προς τις σχολικές μονάδες όπου φοιτούν τα παιδιά σας, καθώς και προς το ίδιο το Υπουργείο. Θα θέλαμε ποτέ να περάσουμε την «κόλαση» που ήδη περνούν οι γονείς των παιδιών στη Βρεταννία;