Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Φτιάχνουν νόμο για να καλύψουν τις παρακολουθήσεις


Του Ανδρέα Ζαμπούκα 

Ακούγεται ωραίο. «Επιτροπή για την Ορθή Χρήση του Διαδικτύου» στις εκλογικές διαδικασίες εθνικής εμβέλειας. Η επιτροπή αυτή όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται θα παρακολουθεί τη χρήση του διαδικτύου στις εκλογικής διαδικασίες εθνικής εμβέλειας και θα εισηγείται προς τους συναρμόδιου υπουργούς την υιοθέτηση κανονιστικών ρυθμίσεων προς την κατεύθυνσή: της πρόληψης των fake news, του σεβασμού των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, της διαφάνειας στη χρήση του διαδικτύου για την προεκλογική προβολή των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων.


Το ότι οι αρμοδιότητες της Επιτροπής θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση γεννά αναμφισβήτητα ερωτηματικά.

Όπως επισημαίνει στο Liberal ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Γεραπετρίτης "η συγκεκριμένη συνταγματική ρύθμιση γεννά ερωτηματικά για το ρόλο του κράτους ως προς την παρεμβατική του πολιτική στην διακίνηση των πληροφοριών και στην ελεύθερη έκφραση των πολιτών. Ειδικά από την στιγμή που όλα τα πορίσματα της επιτροπής θα καταλήγουν στους αρμόδιους υπουργούς οι οποίοι στο τέλος θα αποφασίζουν για το τι μέλλει γενέσθαι. Κατά συνέπεια η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εξηγήσει με λεπτομέρειες τον ρόλο αυτής της επιτροπής και να αποδείξει την ανεξαρτησία της λειτουργίας της".


Επιπλέον, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Σταμάτης ο οποίος είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τις δηλώσεις της κυρίας Γεροβασίλη περί παρακολουθήσεων πολιτών, υποστηρίζει ότι η επικείμενη ρύθμιση νόμου αποσκοπεί στην κάλυψη παλιών αμαρτιών της κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα θεωρεί ότι "μετά τον θόρυβο που προκάλεσε το ζήτημα των παρακολουθήσεων, τα κυβερνητικά στελέχη ψάχνουν τρόπο να καλυφθούν θεσμικά και νομικά προς αποφυγή προβλημάτων στο μέλλον" .

Σε κάθε περίπτωση, το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για άλλη μία χειραγώγηση θεσμών δια της "ευρεσιτεχνίας" νομοθετικών εργαλείων τα οποία θα τα χειρίζεται ο ίδιος ο υπουργός με συγκεντρωτικό και αυταρχικό τρόπου. Χωρίς διαφάνεια και χωρίς καμία κατοχύρωση των αρχών της ισονομίας και της ισοπολιτείας των χρηστών του διαδικτύου.




Liberal

https://kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters