Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Μαύρα Μαντάτα…! Εγκρίθηκε το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση σε Κλίμα Διχασμού


Μαύρα Μαντάτα…! Εγκρίθηκε το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση σε Κλίμα Διχασμού
Το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση εγκρίθηκε επισήμως στο Μαρακές.

Νωρίτερα ο Αντ. Γκουτέρες, είχε καλέσει όλες τις χώρες που συμμετέχουν στη Διακυβερνητική Διάσκεψη να εργαστούν από κοινού για «ένα ασφαλές μέλλον για όλους».

Το μη δεσμευτικό Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση, έκτασης 34 σελίδων, το πρώτο του είδους για το θέμα, καταρτίστηκε με σκοπό να συμβάλλει στη ρύθμιση των παγκόσμιων μεταναστευτικών ροών.

«Είστε εδώ επειδή αναγνωρίζετε τη σημασία του Συμφώνου ως έναν οδικό χάρτη που θα αποτρέψει τα δεινά και το χάος και θα παράσχει στρατηγικές συνεργασιών που θα είναι επωφελείς για όλους», είπε ο ΓΓ του ΟΗΕ απευθυνόμενος στους εκπροσώπους – αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους- περίπου 150 κυβερνήσεων ανά τον πλανήτη, που δίνουν το «παρών» στο Μαρακές του Μαρόκο.

Ο κ. Γκουτέρες εξήγησε ότι το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση δεν είναι συνθήκη, παρέχει μια πλατφόρμα για ανθρώπινη, συνετή και αμοιβαία επωφελή δράση και ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά πως δεν είναι δεσμευτικό.

«Είναι ένα πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας, βασισμένο σε μια διακυβερνητική διαδικασία διαπραγμάτευσης με καλή πίστη, που επαναβεβαιώνει ειδικά την αρχή της κυριαρχίας των κρατών, συμπεριλαμβανομένου του κυρίαρχου δικαιώματος ενός κράτους να καθορίζει την εθνική μεταναστευτική του πολιτική και του δικαιώματός του να διαχειρίζεται τη μετανάστευση στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας του, σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο».

Αντιδράσεις και διχασμός 
Στη διάσκεψη δεν θα λαμβάνουν μέρος οι ΗΠΑ, η Αυστρία, η Τσεχία, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, το Ισραήλ, η Ελβετία η Ιταλία και η Αυστραλία.

Το Παγκόσμιο Σύμφωνο έχει βρει απέναντί του αρκετές χώρες ανάμεσα τους  τις Αυστρία, Τσεχία, Κροατία, Ουγγαρία και Πολωνία, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση του Βελγίου απειλείται με κατάρρευση με αφορμή το ζήτημα αυτό, αφού η ΝεοΦλαμανδική Συμμαχία (Ν-VA) αποχώρησε από τον συνασπισμό. 
Στο σύμφωνο αντιδρά μεταξύ άλλων και ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος, από το βήμα του ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο, απέρριψε το «δόγμα της παγκοσμιοποίησης» και περιέγραψε την «ανεξέλεγκτη μετανάστευση» ως απειλή για την εθνική κυριαρχία των ΗΠΑ.

Στις αμερικανικές αντιδράσεις ήρθαν να προστεθούν κι αυτές από την πλευρά του Ισραήλ, της Αυστραλίας. Έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε τα σύνορά μας από παράνομους εισβολείς. Αυτό κάνουμε κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά, πριν από λίγο καιρό, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ ο Αυστραλός ομόλογός του, Σκοτ Μόρισον, έχει πει ότι το συγκεκριμένο Σύμφωνο θα μπορούσε να υπονομεύσει τους ισχυρούς νόμους και τις πρακτικές που ακολουθεί η χώρα του σε ό,τι αφορά την προστασία των συνόρων της.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας επέκρινε σε ασυνήθιστα υψηλό τόνο τις κυβερνήσεις που εναντιώνονται στο Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ.  Μιλώντας στο περιοδικό Der Spiegel, ο Μάας επισήμανε ότι κάθε κυβέρνηση που αποφασίζει να εναντιωθεί σε αυτό το κείμενο «ρίχνει νερό στον μύλο όσων επιδίδονται με κακόβουλο τρόπο σε μια εκστρατεία παραπληροφόρησης κατά (του Συμφώνου)». 

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας υπογράμμισε ότι το κείμενο αυτό «προσφέρει — για πρώτη φορά — ένα διεθνές πλαίσιο γα τον έλεγχο, την οργάνωση και τη ρύθμιση της μετανάστευσης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters