Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Διαφωνίες για το Σύμφωνο Μετανάστευσης των ΗΕ

Ενστάσεις για το περιεχόμενο του Παγκόσμιου Συμφώνου για την Μετανάστευση που έχει γίνει αντικείμενο επεξεργασίας από τα ΗΕ τα περασμένα δύο χρόνια και θα τεθεί υπό επικύρωση στη σύνοδο του Μαρακές, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, φαίνεται να εκδηλώνονται στην Κ.Ο. του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος... Ο νέος επικεφαλής της, Ραλφ Μπρινκχάους, αναγκάστηκε να συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη το θέμα, μετά από φωνές δυσαρέσκειας στους κόλπους της ομάδας, ότι θα πρέπει να γίνει ανοιχτή συζήτηση. 





Σήμερα λοιπόν, κατά τη διάρκεια κομματικής συνεδρίασης, ομάδα βουλευτών θα επιχειρηματολογήσει κατά του Συμφώνου, το οποίο σημειωτέον για πρώτη φορά ρυθμίζει το πρόβλημα διεθνώς με τρόπο συντεταγμένο. «Είναι σαφές ότι μια διεθνώς κοινή συμφωνημένη δράση για το πρόβλημα της μετανάστευσης βρίσκεται στον πυρήνα των γερμανικών συμφερόντων, παρόλα αυτά από κοινού με συναδέλφους μου θα τοποθετηθούμε εναντίον της υπογραφής αυτής της συμφωνίας υπό τη σημερινή της εκδοχή» υπογράμμισε μιλώντας στη Welt ο Μάριαν Βεντ, ειδικός σε θέματα εσωτερικής πολιτικής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος. «Το σχέδιο συμφωνίας αφήνει ανοιχτά πολλά ερωτήματα, ακόμη κι αν αυτή δεν είναι νομικά δεσμευτική».

Εκείνο που καταλογίζει ο γερμανός βουλευτής στο κείμενο είναι ότι δεν διαφοροποιεί ανάμεσα στα αίτια του φαινομένου, αν δηλαδή πρόκειται για οικονομικούς μετανάστες ή για πρόσφυγες που έφυγαν από τη χώρα τους λόγω πολέμου ή  βίας. Ο Βεντ θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση έτσι ώστε «οι εθνολαϊκιστές να μην συνεχίζουν να δίνουν τον τόνο στο δημόσιο διάλογο με ψεύτικους ισχυρισμούς». 
Αντιδράσεις και σε άλλες χώρες
Το θέμα θα τεθεί την Πέμπτη, στην ολομέλεια της Βουλής
Το θέμα θα τεθεί την Πέμπτη, στην ολομέλεια της Βουλής
Το ενδιαφέρον είναι ότι σε αντίθεση με την καγκελάριο Μέρκελ και τον σοσιαλδημοκράτη υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, που έχει βάλει υποψηφιότητα για να διαδεχθεί την Μέρκελ στο αξίωμα του προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, εξέφρασε τον σκεπτικισμό του. Σε συνέντευξη στην κυριακάτικη Welt ο Σπαν παρέπεμψε και στις ευθύνες που έχουν οι χώρες προέλευσης των μεταναστών. «Εκεί βρίσκεται στην πραγματικότητα το κλειδί του προβλήματος». Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Σαξονίας, Μίχαελ Κρέτσμερ είπε ότι είναι σημαντικό η Γερμανία να διατηρήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, να ελέγξει και να μειώσει τις προσφυγικές ροές». Περισσότερα θα ειπωθούν στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη, στη συζήτηση για το Σύμφωνο που ζήτησε το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» AfD.
Ήδη μια σειρά από χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και από την ΕΕ η Ουγγαρία και η Αυστρία δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να υπογράψουν το κείμενο. Τελευταία και άλλες χώρες, όπως η Δανία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Κροατία και η Σλοβενία προστέθηκαν στον κατάλογο των χωρών που διατυπώνουν αντιδράσεις ως προς το περιεχόμενο. Αλλά και στην Ελβετία  επιτροπή του κρατικού συμβουλίου συνέστησε στη βουλή να μην επικυρώσει το Σύμφωνο, γιατί «οι στόχοι του θα μπορούσαν να έρθουν σε αντίθεση με τους ελβετικούς νόμους». Εκείνο που καταλογίζεται στις ρυθμίσεις είναι ότι διευκολύνουν τη μετανάστευση μέσω χαλάρωσης των όρων χορήγησης βίζας και παρέχουν υπερβολικά μεγάλες παροχές κάνοντας περισσότερο ελκυστική τη μετανάστευση παρά την παραμονή στις χώρες προέλευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters