Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Υπερυπολογιστής Μιμείται Τον Ανθρώπινο Εγκέφαλο...


Perierga.gr - Ένας υπερυπολογιστής που μιμείται τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Ο μεγαλύτερος υπερυπολογιστής στον κόσμο, ο οποίος μπορεί να ολοκληρώσει περισσότερες από 200 εκατομμύρια κινήσεις ανά δευτερόλεπτο, ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά.
Ο υπολογιστής των 15 εκατομμυρίων λιρών έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να λειτουργεί όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Ονομάζεται SpiNnaker και θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα πώς οι νευρολογικές ασθένειες, όπως η νόσος του Πάρκινσον, επηρεάζουν τον εγκέφαλο.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ πέρασαν πάνω από 10 χρόνια για να ολοκληρώσουν την κατασκευή του SpiNNaker.
Κάθε τμήμα του υπερυπολογιστή έχει 100 εκατομμύρια κινούμενα μέρη και έχει σχεδιαστεί για να μιμείται τους νευρώνες του ανθρώπινου εγκεφάλου.
Ο καθηγητής Steve Furber, που έχει ασχοληθεί με το έργο, δήλωσε: 


«Ο SpiNNaker επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι συμβατικοί υπολογιστές. Έχουμε δημιουργήσει ουσιαστικά μια μηχανή που λειτουργεί περισσότερο σαν τον ανθρώπινο εγκέφαλο παρά σαν έναν παραδοσιακό υπολογιστή».

«Ο απώτερος στόχος του έργου ήταν πάντα «να τρέχει» περίπου ένα εκατομμύριο εφαρμογές, όπως κάνει και ο εγκέφαλος σε πραγματικό χρόνο».
Ο SpiNNaker είναι μοναδικός επειδή, σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς υπολογιστές, δεν επικοινωνεί στέλνοντας μεγάλες ποσότητες πληροφοριών από το σημείο Α στο Β μέσω ενός τυποποιημένου δικτύου. Αντιθέτως, μιμείται την μαζική και παράλληλη «επικοινωνία» του εγκεφάλου, στέλνοντας ταυτόχρονα δισεκατομμύρια μικρές ποσότητες πληροφοριών σε χιλιάδες διαφορετικούς προορισμούς.


Ένα δισεκατομμύριο νευρώνες είναι το 1% της κλίμακας του ανθρώπινου εγκεφάλου, ο οποίος αποτελείται από 100 δισεκατομμύρια εγκεφαλικά κύτταρα ή νευρώνες.


Μία από τις βασικές χρήσεις του υπολογιστή είναι να βοηθήσει τους νευροεπιστήμονες να καταλάβουν καλύτερα πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός. Αυτό επιτυγχάνεται με την εκτέλεση προσομοιώσεων εξαιρετικά μεγάλης κλίμακας σε πραγματικό χρόνο, οι οποίες δεν είναι δυνατές σε άλλες μηχανές.



Πηγή:

https://ideopigi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters