Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Η Ρωσία Ετοιμάζει Βάση στη Σελήνη από «Ρομπότ Άβαταρ»



Αφού αποκάλυψε ένα φιλόδοξο σχέδιο για να εγκαταστήσει μια μόνιμη βάση στο φεγγάρι, το διαστημικό αφεντικό της Ρωσίας,ο Ντμίτρι Ρογκοζίν, πρόσθεσε μια πραγματικά επιστημονική λεπτομέρεια: οι άνθρωποι θα τον ελέγξουν από τη Γη μέσω της εξελιγμένης «ρομποτικής άβαταρ».


«Μιλάμε για τη δημιουργία μιας μακροπρόθεσμης βάσης, όχι συνεχώς επανδρωμένη, αλλά επισκέψιμη», δήλωσε ο Ρογκοζίν, ο οποίος οδηγεί την εθνική διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας.
Η βάση θα διευθύνεται κυρίως από «ρομποτικά συστήματα, τα οποία θα εκτελούν καθήκοντα στην επιφάνεια του φεγγαριού» , ανέφερε, σημειώνοντας ότι ολόκληρο το έργο θα είναι μεγαλύτερο από το αμερικανικό πρόγραμμα Apollo της δεκαετίας του ’60 και του ’70.

Ο Rogozin δεν έδωσε λεπτομέρειες για το φιλόδοξο σχέδιο αφήνοντας πολλούς να αναρωτηθούν πώς θα φαίνονται και θα λειτουργούν τα σεληνιακά «avatars».
Η επιστημονική ιδέα είναι εμπνευσμένη από τον James Cameron και την ταινία του 2009 ΄Αβαταρ.

Αναμφισβήτητα, το γκριζωπό τοπίο του φεγγαριού φαίνεται ζοφερό σε σύγκριση με τα ζωντανά χρώματα της Πανδώρας, αλλά η κύρια ιδέα πιθανότατα παραμένει η ίδια – οι άνθρωποι χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνολογία για εξ αποστάσεως εξερεύνηση. Αυτό το σίγουρο ταιριάζει με άλλα περίεργα πράγματα των αξιωματούχων του Roscosmos, που οραματίστηκαν πρόσφατα, όπως η επισκευή του διαστημικού εξοπλισμού με τη χρήση ανταλλακτικών, το 3D εκτυπωμένο από το σεληνιακό έδαφος.

Εάν το ρομπότ avatar θα φανεί τελικά τόσο ελκυστικό όσο το μπλε δέρμα Na’vi ή όχι, το σημερινό διαστημικό πρόγραμμα της Ρωσίας προβλέπει την προσγείωση των πρώτων κοσμοναυτών στην σεληνιακή επιφάνεια το 2030-2031.

Οι επιστήμονες στο Ρωσικό Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας, εν τω μεταξύ, επιβεβαίωσαν πρόσφατα ότι το έθνος έχει τα μέσα να δημιουργήσει την πρώτη σεληνιακή ενότητα γύρω από εκείνη την εποχή.


ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:
Corfiatiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters