Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Ανακαλύφθηκε στην Κριμαία ο ελληνιστικός οικισμός Μάντρα του 4ου-3ου αιώνα π.Χ. και νεκρόπολη. ΦΩΤΟ

Aνακαλύφθηκε ο ελληνιστικός οικισμός 4ου-3ου αιώνα π.Χ. , 5.000 τ.μ Μάντρα στην Κριμαία της ακμής του Βασιλείου του Βοσπόρου. »Αποτελεί ορόσημο για όλη τη Ρωσία δηλώνουν οι αρχαιολόγοι. »
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην Κριμαία έναν άγνωστο μοναδικό αρχαίο ελληνιστικό οικισμό αυτόν της Mάντρας/Mantra  από το βασίλειο του Βοσπόρου*, που χρονολογείται από τον 4ο έως τον 3ο αιώνα π.Χ. στο εργοτάξιο της σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι τη γέφυρα της Κριμαίας.
Η ανακάλυψη ενός αγροτικού κτίσματος έγινε γνωστή την περασμένη εβδομάδα στις 8.11.18.
Ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών κοντά στην πόλη Κερτς. Ο οικισμός είναι περίπου πέντε χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το μνημείο μπορεί να θεωρηθεί ως καλά διατηρημένο μνημείο του ελληνικού πολιτισμού.

Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει τα ερείπια οικιών και αγροτικών κτιρίων που προορίζονται για κτηνοτροφία, δήλωσε ο πρόεδρος της κρατικής επιτροπής για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς ο Sergey Efimov, στην Zvezda. 
« Αυτό είναι ένα ορόσημο όχι μόνο για την Κριμαία, αλλά και για ολόκληρη τη Ρωσία », δήλωσε.

« Επιπλέον, ανακαλύφθηκε μια νεκρόπολη ανατολικά του οικισμού, η οποία ως επί το πλείστον δεν λεηλατήθηκε . Οι διασωθείσες ταφικές δομές και η καλά διατηρημένη απογραφή κηδείας επιτρέπουν στους αρχαιολόγους να μελετήσουν τις πεποιθήσεις και τις ταφικές πρακτικές-ταφικά έθιμα που χαρακτήριζαν τον τότε πληθυσμό « , πρόσθεσε ο  ίδιος.
Το αρχοντικό έχει ιστορική και πολιτιστική αξία, έτσι οι τοπικές αρχές ζήτησαν να δημιουργήσουν ένα μουσείο στη θέση του. Οι κατασκευαστές του σιδηροδρόμου θα διερευνήσουν τη δυνατότητα ρύθμισης της διαδρομής για να διασώσουν την αρχαία πόλη.
*Το Βασίλειο του Βοσπόρου ή Βασίλειο του Κιμμερικού Βοσπόρου, (5ος αι π.Χ – 4ος αι μ.Χ ), ήταν ελληνιστικό βασίλειο που δημιουργήθηκε στις χερσονήσους της Κριμαίας και του Ταμάν στα στενά του Κέρτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters