Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

«Δε γα@@στε όλοι σε Εφορία και Βουλή;» – Εξαλλος Ολλανδός …Του μπλόκαραν επένδυση για χρέος 0,03 ευρώ στον ΕΝΦΙΑ

Δεν πίστευε αυτό που αντιμετώπιζε ο Ολλανδός οινοποιός Λόρενς Χάρτμαν όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορεί προσχωρήσει σε επένδυση στη Φλώρινα εξαιτίας μίας απίστευτης ιστορίας φορολογικής και γραφειοκρατικής τρέλας που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα.
Η εφορία του έβαλε μπλόκο στην πώληση αγροτεμαχίου, προκειμένου με τα χρήματα που θα έπαιρνε να επεκτείνει τους αποθηκευτικούς χώρους του οινοποιείου. Η πώληση της γης κόλλησε στο χρέος του Λόρενς Χάρτμαν στην εφορία που φθάνει το ιλιγγιώδες ποσό των τριών λεπτών του ευρώ.

Οπως ήταν αναμενόμενο το φρένο στην επένδυση προκάλεσε την οργή και την έκρηξη του Ολλανδού ιδιοκτήτη του οινοποιείου Καρανίκα στη Φλώρινα, ο οποίος με ανάρτηση του στο facebook γνωστοποίησε μια απίστευτη ιστορία και φυσικά το ελληνικό δημόσιο έγινε ρεζίλι.
«Πριν λίγο καιρό θέλαμε να πουλήσουμε μια έκταση προκειμένου να επενδύσουμε σε μια αποθήκη για την επιχείρηση μας. Είναι μια επένδυση που κάνουμε καθώς επιθυμούμε να επεκτείνουμε το οινοποιείο μας» εξηγεί στην Voria.gr ο κ. Χάρτμαν.
«Για να πουλήσουμε την έκταση έπρεπε να έχουμε φορολογική ενημερότητα. Ωστόσο η υπάλληλος στη ΔΟΥ Φλώρινας μας είπε ότι χρωστάμε και έτσι δεν μπορούμε να πάρουμε ενημερότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χάρτμαν.
Σύμφωνα με την εφοριακό επρόκειτο για οφειλή του ΕΝΦΙΑ, ωστόσο ο Λόρενς Χάρτμαν επισήμανε ότι οι υποχρεώσεις της επιχείρησης όσον αφορά τον συγκεκριμένο φόρο έχουν καταβληθεί, με ένα ποσό ύψους 380 ευρώ.
Στην αναλυτική βεβαίωση για πληρωμή χρεών εκτός ρύθμισης ήρθε και η έκπληξη για τον επιχειρηματία. Το ποσό που εμπόδιζε τον ίδιο να προχωρήσει την επένδυση του ήταν τρία λεπτά του ευρώ.
«Καλωσορίσατε στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να ανταλλάξω ένα κομμάτι γης λόγω των χρεών μου προς το ελληνικό κράτος. Σοβαρά; Πληρώνουμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε φόρους κάθε χρόνο και με εμποδίζουν να κάνω μπίζνες για 3 λεπτά του ευρώ», έγραψε στην συγκεκριμένη ανάρτηση πάνω από τη φωτογραφία με τη συγκεκριμένη οφειλή στην εφορία.
Μάλιστα, ο κ. Χάρτμαν ολοκλήρωσε την ανάρτησή αφού πρώτα τα έψαλε στην εφορία.
«Ειλικρινά δεν μπορώ να γνωρίζω πως προέκυψε το συγκεκριμένο ποσό. Ίσως είναι λάθος, ίσως είναι τόκοι, δεν μπορώ να ξέρω. Το σίγουρο είναι ότι θα καθυστερήσει η διαδικασία για την αγορά του οικοπέδου και φυσικά της κατασκευής της αποθήκης», αναφέρει ο κ. Χάρτμαν.
Υπενθυμίζεται πως και στο παρελθόν ο οινοποιός είχε αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα με το ελληνικό φορολογικό σύστημα που όπως λέει δεν μπορεί να συνηθίσει και είχε βγάλει πωλητήριο στο οινοποιείο του λέγοντας πως θέλει να αποχωρήσει από την Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters