Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ......


ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΤΟ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ....

ΣΑΛΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ 10.119 ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ
.....

Έλεγχος εκ των υστέρων για να καθοριστούν τα ακίνητα του Υπερταμείου

Αρχαιοφύλακες, νοσηλευτές και αγρότες ισχυρίζονται ότι το Υπερταμείο απλώνει χέρι σε κάθε είδους ακίνητα του δημοσίου. Το υπουργείο Οικονομικών δηλώνει ότι διακινούνται αβάσιμες πληροφορίες. Η λίστα που κυκλοφόρησε, ωστόσο, μαρτυρά προχειρότητα.


Με μία διευκρινιστική ανακοίνωση επιχείρησε χθες το υπουργείο Οικονομικών να βάλει «τελεία» στον θόρυβο των τελευταίων εβδομάδων, σχετικά με την απόφαση για μεταβίβαση 10.119 ακινήτων του Δημοσίου στο λεγόμενο «Υπερταμείο» (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας - ΕΕΣΥΠ).
Σε αυτή, το ΥΠΟΙΚ, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, επανέλαβε ότι κρατικά περιουσιακά στοιχεία όπως αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία, νοσοκομεία κ.α., που βρίσκονταν στη σχετική λίστα, εξαιρούνται βάσει νόμου από οποιαδήποτε μεταβίβαση. Επίσης, ανέφερε ξανά ότι προβαίνει ήδη σε έλεγχο των Κωδικών Αριθμών Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) των εν λόγω ακινήτων, ώστε να θέσει εκτός λίστας όσα απαιτείται. 
Η τοποθέτηση αυτή ήρθε, μάλιστα, σε συνέχεια προηγούμενων ανάλογων ανακοινώσεων, τόσο από το ίδιο το υπουργείο, όσο και από και από την ΕΕΣΥΠ.
Το χρονικό και οι αντιδράσεις
Η λίστα με τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ τον περασμένο Ιούνιο. Ωστόσο, σε αυτή δεν κατονομάζονταν τα ακίνητα, παρά μόνο αναγράφονταν οι 12ψήφιοι Κωδικοί Αριθμοί Κτηματολογίου του καθενός.
Αποκρυπτογραφώντας τους, προέκυψε ότι μεταξύ τους είχαν περιληφθεί και αρκετά ακίνητα τα οποία ενέπιπταν στις «προστατευόμενες» από τον νόμο κατηγορίες.
Ακολούθησε θύελλα αντιδράσεων, από σωματεία εργαζομένων αλλά και τοπικούς φορείς.
Γι αυτό άλλωστε σήμερα, Πέμπτη 11/10/2018, οι αρχαιολογικοί χώροι σε όλη τη χώρα παρέμειναν  κλειστοί, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού που προχώρησε σε 24ωρη απεργία, υποστηρίζοντας ότι προκύπτει «παραχώρηση-παράδοση κτιρίων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο που δημιουργήθηκε για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους προς τους δανειστές της χώρας».
Η υπουργός Πολιτισμού, κυρία Μυρσίνη Ζορμπά, σε προχθεσινές της δηλώσεις επιχείρησε να εκτονώσει την κατάσταση. Επέμεινε πως δρομολογήθηκε η διαδικασία ώστε να παραδοθεί πλήρης κατάλογος των ακινήτων που εξαιρούνται και πως θα ακολουθήσει ταυτοποίηση που «θα κλείσει τον κύκλο της αμφιβολίας» γύρω από το θέμα.
Οσον αφορά τον χώρο Υγείας, σε ανακοίνωσή την περασμένη εβδομάδα, η ΠΟΕΔΗΝ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν διάβασε τα ακίνητα που παραχώρησε». Υποστηρίξε ότι μεταβιβάζονται ακόμη επτά νοσοκομειακά κτίρια,  σε διάφορες περιοχές της χώρας και χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη να έρθει στο φως ο κατάλογος των ακινήτων που παραχωρούνται.
Από την πλευρά τους, αγροτο-συνδικαλιστές, ανέφεραν πως ανακάλυψαν τυχαία ότι μεταβιβάζονται και καλλιεργήσιμες εκτάσεις που οι ίδιοι ενοικιάζουν από το κράτος. Το διαπίστωσαν, όπως λένε, όταν πήγαν να καταθέσουν σε τράπεζες το σχετικό τίμημα.
Διαδικασία με «ελλιπή στοιχεία»
Το υπουργείο Οικονομικών, σε προγενέστερη τοποθέτησή του απέδωσε επί της ουσίας το ζήτημα που προέκυψε σε ελλιπή στοιχεία των ακινήτων από τις διαθέσιμες βάσεις δεδομένων (συμπεριλαμβανομένου και του Κτηματολογίου). Προανήγγειλε τον επανέλεγχο της λίστας – χθες ανέφερε ότι αυτός πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη - και διευκρίνισε ότι η κατάρτισή της έγινε κατόπιν εισήγησης του «Υπερταμείου».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα των «κενών» στην επιλογή των ακινήτων, ωστόσο, αποτελεί η περίπτωση του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, ο οποίος και περιλαμβάνεται μεταξύ των 10.119 ακινήτων. Εκπρόσωπος της ΕΕΣΥΠ, μιλώντας στη HuffPost Greece, αναφέρει πως πιθανότερος λόγος για τον οποίο η Κνωσός βρίσκεται στη σχετική λίστα είναι ότι δεν είναι καταχωρημένη στο Κτηματολόγιο ως αρχαιολογικός χώρος.(ΚΑΙ ΩΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ??? ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ???)
Ετσι, εξηγεί, όταν συμπεριελήφθη στην αρχική λίστα, μαζί μεπερισσότερα από 170.000 ακόμη περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, δεν διευκρινίστηκε για ποιο ακίνητο πρόκειται. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η αρμόδια επιτροπή να εγκρίνει την Κνωσό για την τελική λίστα. 
Με βάση αυτή τη διαδικασία, ανακύπτουν ερωτήματα για το εάν κυριάρχησε προχειρότητα και «τυφλή» γραφειοκρατία κατά την επιλογή των ακινήτων που εν τέλει επελέγησαν.
Πλέον, η όλη διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο των ελέγχων και της κατάρτισης νέας λίστας. Σε αυτή, σύμφωνα με την ΕΕΣΥΠ αλλά και το υπουργείο δεν θα περιλαμβάνονται τα «προστατευόμενα» ακίνητα. Το πότε θα ολοκληρωθεί και θα δημοσιοποιηθεί παραμένει προς το παρόν άγνωστο.

Aκολουθεί ολόκληρη η διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών
Σε συνέχεια του δελτίου Τύπου που δημοσιοποιήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2018, ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Οικονομικών, μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του, βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αντιπαραβολής και ταυτοποίησης των Κωδικών Αριθμών Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) που περιλαμβάνονται στη λίστα του ΦΕΚ 2320/Β’/19.6.2018.
Όπως έχει διευκρινιστεί επανειλημμένως και σαφώς αναφέρεται στην υπουργική απόφαση ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 /19.6.2018, η μεταβίβαση των ακινήτων προϋποθέτει τον έλεγχο των ΚΑΕΚ και τη μεταγραφή των ιδιοκτησιακών τίτλων τους σε υποθηκοφυλακείο ή κτηματολόγιο και δεν επέρχεται δυνάμει της καταχώρησής τους στο ΦΕΚ.
Όπως επίσης αναφέρεται στην Υ.Α. από τη μεταβίβαση εξαιρούνται όλα τα ακίνητα που εμπίπτουν στις διατάξεις του αρ. 196 παρ.4 του ν.4389/2016, καθώς και πιο συγκεκριμένα:
Ακίνητα εκτός συναλλαγής και κοινόχρηστα όπως αιγιαλοί, παραλίες και παρόχθιες εκτάσεις, υδρότοποι, περιοχές Ramsar, περιοχές Natura, αμιγώς δασικές εκτάσεις, κοινόχρηστοι χώροι κ.λπ.
Επίσης όλα όσα είναι προορισμένα για την εξυπηρέτηση δημόσιων, δημοτικών, κοινοτικών ή θρησκευτικών σκοπών. Ενδεικτικά: αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μνημεία, μουσεία, νοσοκομεία, δημόσια στάδια, πανεπιστήμια, σχολεία, γυμναστήρια, κολυμβητήρια κ.λπ., στρατόπεδα, αεροδρόμια, ναύσταθμοι κ.λπ., κτίρια, γήπεδα, αποθηκευτικοί χώροι, πάρκινγκ κ.λπ. τα οποία χρειάζονται οι δημόσιες υπηρεσίες για την διεξαγωγή του έργου τους.
 Και όσα είναι υπό προστατευόμενη διακατοχή ή προστατεύονται από τις κείμενες διατάξεις.
 Υπενθυμίζεται τέλος, ότι η Υ.Α. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 /19.6.2018 ορίζει την έναρξη της διαδικασίας ελέγχου από το Υπουργείο Οικονομικών (μέσα από την αναλυτική διαδικασία ταυτοποίησης των εξαιρούμενων ΚΑΕΚ) η οποία, μόλις ολοκληρωθεί, θα καταλήξει στον τελικό καθορισμό των ακινήτων εκείνων που μόνο αυτά, σύμφωνα με τον νόμο, δύνανται να μεταβιβαστούν με μεταγραφή στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.).
Συμπερασματικά, προκύπτει ότι η μεταβίβαση δεν έχει επέλθει μέχρι σήμερα, ούτε θα επέλθει αν κατά τη διαδικασία ελέγχου των εξαιρετέων ακινήτων προκύψει νομικό κώλυμα. Στο βαθμό αυτό, οτιδήποτε άλλο διακινείται ή υπονοείται είναι τουλάχιστον αβάσιμο.
ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ  ΝΑ  ΕΛΕΓΞΟΥΝ  ΤΑ  ΑΚΙΝΗΤΑ  ΠΡΙΝ ΤΑ ΑΝΑΓΡΑΨΟΥΝ  ΣΤΗΝ  ΛΙΣΤΑ,  ΕΓΙΝΑΝ  ΙΚΑΝΟΙ  ΝΑ  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ...Η'  ΜΗΠΩΣ  ΤΑ  ΑΝΕΓΡΑΨΑΝ  ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ???? 
Η ΟΥΣΙΑ  ΕΙΝΑΙ  ΠΩΣ  ΠΑΝΤΟΥ  ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ  ΣΕ   ΘΕΣΕΙΣ  ΚΛΕΙΔΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΥ  ΔΕΝ  ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ  ΝΑ  ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ  ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ  ΧΩΡΙΣ  ΝΑ  ΡΩΤΗΣΟΥΝ  ΤΟΝ  ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ  ΕΛΛΗΝΑ  ΙΘΑΓΕΝΗ ΠΟΥ  ΑΠΟ ΤΟΝ  ΚΟΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ  ΙΔΡΩΤΑ  ΤΟΥ  ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters