Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Σημάδια πως ο Θυρεοειδής σας ΔΕΝ Λειτουργεί Σωστά και ΔΕΝ Πάει το Μυαλό σας σε Αυτά

Σημάδια πως ο Θυρεοειδής σας ΔΕΝ Λειτουργεί Σωστά και ΔΕΝ Πάει το Μυαλό σας σε Αυτά
Ο θυρεοειδής είναι ένας μικρός αδένας που υπάρχει στον λαιμό και οι ορμόνες που παράγει ρυθμίζουν τον μεταβολισμό μας. Αλλά όπως όλα τα όργανά μας, μπορεί να βγει εκτός ισορροπίας.
Εάν παράγει περισσότερες ορμόνες από το φυσιολογικό, προκαλείται υπερθυρεοειδισμός και όταν παράγονται λιγότερες ορμόνες έχουμε υποθυρεοειδισμό. Παρακάτω θα δείτε μία λίστα από συμπτώματα και των δύο καταστάσεων έτσι ώστε να μπορέσετε να το καταλάβετε πότε ο θυρεοειδής σας δεν δουλεύει σωστά.

Υποθυρεοειδισμός

Η έλλειψη σε ιώδιο είναι η πιο συνηθισμένη αιτία και είναι πιο συνηθισμένος σε γυναίκες, με όσες είναι άνω των 60 να είναι ακόμα πιο επιρρεπείς.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα συμπτώματα:

Λήθαργος
Ο θυρεοειδής ρυθμίζει τον τρόπο που το σώμα χρησιμοποιεί την ενέργεια. Εάν έχετε υποθυρεοειδισμό, μπορεί να νιώθετε θλιμμένοι, νωθροί και ληθαργικοί.

Αλλαγές στην φωνή
Πυκνό δέρμα και αραίωση στα φρύδια
Ο υποθυρεοειδισμός προκαλεί την ασβεστοποίηση του δέρματος. Έτσι, γίνεται πιο χοντρό, ξηρό και έχει παράξενη υφή. Επίσης, μπορεί να προκληθεί και αραίωση στα φρύδια.

Πόνοι στους μυς και τις αρθρώσεις
Η κατακράτηση υγρών είναι ένα κλασσικό σύμπτωμα και μπορεί να προκαλέσει πόνους στους μυς και τις αρθρώσεις.

Κακή ακοή
Απώλεια της λίμπιντο
Ο υποθυρεοειδισμός μειώνει τον μεταβολισμό και το ίδιο συμβαίνει και στα αναπαραγωγικά όργανα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της λίμπιντο.

Υπερθυρεοειδισμός

Είναι μία κατάσταση που προκαλείται από την υπερβολική παραγωγή ορμονών στον θυρεοειδή.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα πιο κλασσικά συμπτώματα:

Αύξηση της όρεξης
Αυτό δεν σημαίνει πως θα πάρετε απαραίτητα βάρος, αφού ο αυξημένος μεταβολισμός το αντισταθμίζει.

Υπερβολική ούρηση
Ο αυξημένος μεταβολισμός, σημαίνει αυξημένη κυκλοφορία του αίματος, τα νεφρά λειτουργούν περισσότερο και παράγονται περισσότερα ούρα.

Υπερβολική δίψα
Λόγω της υπερβολικής ούρησης, το σώμα χρειάζεται περισσότερο νερό.

Τρέμουλο στα χέρια
Περίοδοι υπερβολικής ερωτικής επιθυμίας
Λόγω της αύξησης του μεταβολισμού, ο υπερθυρεοειδισμός μπορεί να έχει και αυτό το αποτέλεσμα.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters