Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

«Πράσινο» φως για την παρέμβαση στο DNA εμβρύων – Η παγκόσμια ελίτ «σηκώνει μανίκια»



«Η άποψη μας είναι πως η γενετική τροποποίηση δεν είναι ηθικά απαράδεκτη από μόνη της. Δεν υπάρχει λόγος να την απορρίπτεις για λόγους αρχής», λέει η Κάρεν Γενγκ επικεφαλής της ομάδας εργασίας του συμβουλίου και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ.   

Όμως, η έκθεση ξεσήκωσε και κύμα κριτικής από ορισμένες πλευρές.
Οι συγγραφείς της έκθεσης κατηγορήθηκαν πως ανοίγουν το δρόμο για απεριόριστη χρήση της γενετικής με τραγικές κοινωνικές επιπτώσεις.   

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην γενετική επιτρέπουν στους επιστήμονες να μπορούν να τροποποιήσουν το DNA σημείο προς σημείο. Σε τουλάχιστον θεωρητικό επίπεδο, μέσω παρεμβάσεων σε σπέρμα, ωάρια αλλά και το ίδιο το έμβρυο, οι επιστήμονες έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν και να βελτιώσουν τη μελλοντική εξέλιξη ενός παιδιού.    

Αυτά διαβάζουμε στο lifo.gr, το οποίο επικαλείται την εφημερίδα «Guardian».

Τι είδους παρεμβάσεις θα γίνουν άραγε;

Σε μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Nature Biotechnology οι ερευνητές ανακοίνωσαν πως το πιο δημοφιλές από τα εργαλεία που χρησιμοποιείται για γενετική τροποποίηση προκάλεσε μεγαλύτερη ζημιά στο DNA από ότι ως τώρα πίστευαν οι ειδικοί.

Οι παρεμβάσεις στο DNA κάνουν πιθανή και τη δημιουργία «ιδανικών μωρών» στα οποία οι παρεμβάσεις στο DNA θα γίνουν ώστε να αποκτήσουν χαρακτηριστικά τα οποία θα θέλουν οι γονείς τους. Ή μήπως αυτά που θα θέλει η όποια παγκόσμια εξουσία;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου Βιοηθικής του Νουφιλντ προκειμένου να είναι ηθικά αποδεκτές τέτοιες παρεμβάσεις πρέπει να είναι «προς το συμφέρον του παιδιού» και «να μην έχουν νοσηρές παρενέργειες στην κοινωνία».   

Πάντως, η Μάρτσι Νταρνόφσκι, από το Κέντρο για την Γενετική και την Κοινωνία στην Καλιφόρνια αναφέρει:

«Ουσιαστικά στρώνουν το κόκκινο χαλί στην αλόγιστη χρήση της γενετικής για ευγονικούς σκοπούς».







el.gr
https://www.triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters