Οπως φαίνεται κάποιοι έχουν βαλθεί να αποδομήσουν πλήρως τις ΕΔ. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί από μια μικρή μερίδα, αλλά ορισμένοι προκαλούν με τις τοποθετήσεις τους. 
Από την μία έχουμε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζητάνε εξηγήσεις από τον Π. Καμμένο για την άσκηση ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ και τα τάγματα Εθνοφυλακής και από την άλλη ασκείται ΕΔΕ κατά του νεαρού που σήκωσε τις σημαίες πριν λίγες ημέρες στα νησάκια. 

Οπως θυμόμαστε, τότε είχε προκληθεί θύελλα αντιδράσεων, ενώ οι Τούρκοι με μια απίστευτη προπαγάνδα, που θα ζήλευε και ο Γκέμπελες, ισχυρίστηκαν ότι έκαναν επιδρομή και κατέβασαν την Ελληνική σημαία.
Ο Εθνομηδενισμός πλέον κυριαρχεί για τα καλά στο πολιτικό μας σύστημα. Ας είναι πλέον σε εγρήγορση όλοι όσοι κρατάνε Θερμοπύλες. 

Τι αναφέρει το δημοσίευμα.
Την αποκάλυψη ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΓΕΣ για να διερευνηθεί η χρήση του G3 της εθνοφυλακής σε ενδεχόμενες παράνομες δραστηριότητες, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης στη Βουλή.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Armyvoice.gr, ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης, απαντώντας στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης με τίτλο: «Κίνδυνοι προβοκάτσιας από την παράνομη χρήση οπλισμού της Εθνοφυλακής» δήλωσε:

Κατ’ αρχάς, το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει ήδη διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το εν λόγω περιστατικό. 
Επιπλέον, απαντώντας στο πώς γίνεται η επιλογή όσων εντάσσονται στην εθνοφυλακή, ο Φώτης Κουβέλης υποστηρίζει:

Όσον αφορά στον έλεγχο και στην επιλογή του προσωπικού που καλείται να υπηρετήσει στην Εθνοφυλακή, αυτή γίνεται σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν.1295/1982 «Περί Εθνοφυλακής» με κριτήρια ηλικιακά, επιστρατευτικά, υγειονομικά και γεωγραφικά, ανάλογα με τις περιοχές κατοικίας των προς ένταξη Εθνοφυλάκων και τις έδρες των Μονάδων Εθνοφυλακής, αναφέρει το δημοσίευμα.
Ολα τα ως άνω κριτήρια ελέγχονται, σύμφωνα με τους ισχύοντες Στρατιωτικούς Κανονισμούς, σε ετήσια βάση για τυχόν διαφοροποιήσή τους, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ποια ήταν η ακριβής ερώτηση του Δανέλλη πριν ακριβώς ένα μήνα.
Σπ. Δανέλλης: Κίνδυνος προβοκάτσιας από παράνομη χρήση οπλισμού της Εθνοφυλακής
Για επικινδυνότητα από παράνομη χρήση των όπλων της Εθνοφυλακής, με αφορμή το περιστατικό της ύψωσης της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς, από τους τρεις νεαρούς, κάνει λόγο σε ερώτησή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης.

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο κ. Δανέλλης επισημαίνει ότι παρατηρήθηκε μέσω των προφίλ ενός εκ των τριών στο facebook η χρήση όπλου και πυρομαχικών της Εθνοφυλακής από τον ίδιο, παρότι ο ίδιος δεν ανήκει στις δυνάμεις της Εθνοφυλακής.
Είναι σαφές, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο βουλευτής του Ποταμιού πως στην παρούσα χρονική συγκυρία οι αστόχαστες κινήσεις εντυπωσιασμού από αφελείς πολίτες ή ακροδεξιούς εθνικιστές δύνανται να προκαλέσουν την αλλαγή των επιχειρησιακών σχεδιασμών του στρατεύματος με απρόβλεπτες συνέπειες για τις εξωτερικές σχέσεις και την ασφάλεια της χώρας. 

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκαν από την άσκηση ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ
Μουσουλμάνος βουλευτής που έχει διακριθεί με πλειάδα δημόσιων δηλώσεων και τοποθετήσεων υπέρ της «τουρκικής» μειονότητας της δυτικής Θράκης μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτάει τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο για την συμμετοχή πρώην μέλους της ΧΑ σε τάγμα Εθνοφυλακής.

Συγκεκριμένα ρωτούν:
• Αληθεύει ότι ο Παναγιώτης Μπαντέμης μετέχει στο Τάγμα Εθνοφυλακής Δράμας;
• Αν αληθεύει, πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό εφόσον έχει πρωτόδικη καταδίκη;
• Ποιοι άλλοι μετέχουν στο ΤΕ Δράμας;
• Έγινε και, αν ναι, πότε η άσκηση «Πανελλήνια Άσκηση Εφέδρων Μακεδονομάχος 2018»;
• Υπάρχει συγκρότηση εθελοντικών Ταγμάτων Εθνοφυλακής;

Οι υπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι: Καραγιαννίδης Χρήστος, Βράντζα Παναγιώτα, Γιαννακίδης Ευστάθιος, Δουζίνας Κωνσταντίνος, Δρίτσας Θεόδωρος, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Θεωνάς Ιωάννης, Ιγγλέζη Αικατερίνη, Καββαδία Αννέτα, Καρακώστα Εύη, Κυρίτσης Γεώργιος, Μανιός Νικόλαος, Μορφίδης Κωνσταντίνος, Μπαλαούρας Μάκης, Πάλλης Γεώργιος, Σταματάκη Ελένη, Ψυχογιός Γεώργιος. 
Με λίγα λόγια, η θύελλα στην Ελλάδα του εθνομηδενισμού συνεχίζεται.



https://www.pentapostagma.gr