Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ www.kokkinokavalas.gr ΔΙΑ ΤΟ Δράμα: Πώς ο σκοταδισμός και η ομοφοβία νίκησαν μια παιδική θεατρική παράσταση

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΤΗΣ Ε.ΣΥ. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ www.kokkinokavalas.gr, ΜΕ ΤΙΤΛΟ  “Δράμα: Πώς ο σκοταδισμός και η ομοφοβία νίκησαν μια παιδική θεατρική παράσταση”.

Ως ο μόνος πολιτικός φορέας του Έθνους των Ελλήνων, δηλαδή φωνή των ενεργών Ελλήνων αυτοχθόνων κυρίαρχων ιθαγενών πολιτών, δεν δυνάμεθα να μην απαντήσουμε σε ένα τέτοιο άρθρο.

 

Κε Λάτσα, “Είθισται τα σχολεία …Η νηπιαγωγός μοίρασε … τις πρόβες.”, γράφετε αρκετά εύστοχα… Μέχρι και το σημείο που αναφέρετε τη νηπιαγωγό και τι έπραξε τουλάχιστον.

Όντως, είθισται κατά παράδοσιν τέτοιες ημέρες να γίνονται εκδηλώσεις και εορτασμοί για την ΕΘΝΙΚΗ επέτειο της επανάστασης του 1821, που έφερε την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ από τον τουρκικό ζυγό. Μάλιστα – όπως υποθέτουμε –  γνωρίζετε, ότι η επανάσταση δεν ξεκίνησε την 25η Μαρτίου, αλλά μεταφέρθηκε ώστε να συνδυασθεί με τον “Ευαγγελισμό της Θεοτόκου” όπως αυτός είναι ορισμένος στο εορτολόγιο του Γρηγοριανού ημερολογίου.


Αυτό που δεν είθισται όμως, κε Λάτσα, είναι έκαστος εκπαιδευτικός να διδάσκει ό,τι κατεβάσει ο νους του και εκφράζει τις προσωπικές απόψεις και θέσεις του. Ούτε φυσικά και το να παραποιεί κατά το δοκούν εκδηλώσεις εθνικών επετειών. Όχι απλά δεν είθισται, μα δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να πράττει καθ’ αυτόν ή ανάλογους τρόπους. Αν και μπορούμε να υποθέσουμε, ότι μάλλον πρόκειται για καθοδηγούμενο περιστατικό, παρά για ένα τυχαίο παράδειγμα εκπαιδευτικού που λειτουργεί έτσι.


Αντί ωστόσο, να επικεντρωθείτε στο κατά πόσο έχει δικαίωμα ένας εκπαιδευτικός να αλλάζει νοήματα, να παραφράζει, να παραποιεί το αντικείμενο της σχολικής ύλης (στην προκειμένη το περιεχόμενο της εκδήλωσης της εθνικής επετείου), επικεντρωθήκατε στην μητέρα που εξοργίστηκε (της οποίας εκθέσατε το επάγγελμα – θα πούμε μα δεν το εννοούμε – άγνωστο για ποιούς λόγους), όταν είδε τι είχε το παιδί της (υπενθυμίζουμε ότι είναι νήπιο) να μάθει για το θεατρικό της εν λόγω εκδήλωσης, προσπαθώντας να μετατρέψετε το θέμα σε ρατσιστικό, ομοφοβικό και εθνικιστικό (αυτό φυσικά το καταλάβαμε και πριν αναγνώσουμε το άρθρο, από τον τίτλο του και μόνο).


Κε Λάτσα, όπως – και πάλι υποθέτουμε – γνωρίζετε, το σύμβολο του Έθνους, δηλαδή η Ελληνική σημαία, είναι ορισμένη έτη πολλά. Και μάλιστα, με αυτήν ακριβώς τη σημαία, ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ 197 χρόνια πριν, οι προγόνοι μας έχυσαν το αίμα τους για την απελευθέρωση του Έθνους με αυτή ως σύμβολο ενότητος.


Γνωρίζετε ποιό άλλο σύμβολο είναι ορισμένο ενώνοντας διαφορετική ομάδα ανθρώπων; Η σημαία της LGBT κοινότητας. Η οποία βέβαια, δε θα μας φαινόταν περίεργο, αν δεν είχε κανένα πρόβλημα απολύτως να τη μοιραστεί (αυτό αποτελεί υπόθεση). Όμως και πάλι… Είναι ορισμένη ως σύμβολο της συγκεκριμένης κοινότητας.


Οπότε και δε μας προξένησε καμία απολύτως έκπληξη η σύγκριση του θεατρικού κειμένου με τη σημαία της LGBT κοινότητας. Ήταν εύλογη και εύστοχη απορία εξεφρασμένη μέσω δίκαιου  έντονου συναισθηματισμού.


Θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε να καταλάβετε, για ποιόν λόγο ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ θέση είχε το εν λόγω θεατρικό σε μια τέτοια εκδήλωση, εφόσον δεν φαίνεται από το άρθρο σας να καταλαβαίνετε ή καταλαβαίνετε αλλά πιέζεστε να μην το υπερασπίζεστε.


Όσο γλυκό και αθώο και ρομαντικό, να θεωρείτε το κείμενο, κε Λάτσα, ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με την εθνική μας επέτειο και αντί η γενιά αυτή Ελλήνων που μεγαλώνει να διδάσκεται για την ιστορία της πατρίδας της, σε μια ΤΟΣΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ηλικία και μια ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ επέτειο του Ελληνικού Έθνους, μαθαίνει «ποιηματάκια» που «τρυφερά» και «γλυκά»


της περνάει το μήνυμα η σημαία του έθνους τους να μην είναι αυτή που τόσα χρόνια είναι, αλλά να την αλλάξουν  «στα χρώματα του ουράνιου τόξου» (μα πόσο όμορφη εικόνα…) που εντελώς τυχαία, είναι η σημαία της LGBT κοινότητας. 

Και αυτό για τον εορτασμό της εθνικής επετείου. Ε, μάλλον αστειεύεστε κε Λάτσα, αν συνεχίζετε να υποστηρίζετε ότι ο λόγος που δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση είναι λόγω σκοταδισμού και ομοφοβίας. Εσείς δηλαδή, δεν βρίσκετε παράλογο, αντί να ακούγετε ένα ποίημα όπως αυτά που λέγαμε κι εμείς παιδιά, για παράδειγμα το «Της πατρίδας μου η σημαία», να ακούγονται ποιηματάκια για τα χρώματα του ουράνιου τόξου και πώς τα παιδάκια ονειρεύονται τη σημαία της Ελλάδας τους έτσι και πόσο μάλλον στην 197η εθνική επέτειο της απελευθέρωσης του γένους των Ελλήνων από τον Τούρκικο ζυγό;

Με λύπη σας ενημερώνουμε κε Λάτσα, ότι το μόνο που παράγει το άρθρο σας, είναι ανθελληνισμός σε όλο του το μεγαλείο και μόνο. Και αυτό που ελπίζουμε για εσάς είναι να είστε υποκινούμενος και όχι όντως να φέρετε τέτοια ανθελληνικά συναισθήματα για το τι συμβαίνει πραγματικά με τέτοια περιστατικά ανά την Ελλάδα.


Προτείνουμε δε, για εσάς αλλά και τους αναγνώστες σας που μπορεί να συμμερίζονται τις απόψεις που εκβάλουν από τα γεγραμμένα σας, αντιαλλεργικό χάπι για την αλλεργία που δείχνετε απέναντι στο Έθνος των Ελλήνων και ξεχωριστά στις λέξεις Έθνος και Έλληνας.


Υπ’ευθύνης και υπογραφής της εκπροσώπου τύπου της Ελλήνων Συνέλευσις Κορυδαλλού,
Αναστασίας Ιακώβου

Σημ. : Παρατίθεται το δημοσιευμένο άρθρο του κου Λάτσα, https://www.kokkinokavalas.gr/dramapososkotadismoskaiiomofovianikisanmiapaidikitheatrikiparastasi/


Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΒΕΡΩΦ 73, Τ.Κ. 18120,
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΛΛΑΣ
ΤΗΛ. 2104975551 ΚΙΝ. 6980741020
email: esykorydallou @ gmail.com

TMHMA ΤΥΠΟΥ Ε.ΣΥ. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
EMAILktesykorydallou @ gmail.com



https://www.e-synews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters