Στη δημοσιότητα και τα πρώτα βίντεο από την μεταφορά των Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο! Με σκυμμένα τα κεφάλια μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο της Αδριανούπολης οι δύο Ελληνες από Τούρκους στρατιωτικούς.
Οι Τούρκοι έχουν θέσει σε εφαρμογή ψυχολογικές επιχειρήσεις, στοχεύοντας στο ηθικό του Στρατεύματος μας. 

Μελέτησαν και έστησαν μια πολύ καλά οργανωμένη ενέδρα και απαγωγή εντός ελληνικού εδάφους.
Για την Κυβέρνηση ούτε λόγος, την έχουν ξεφτιλίσει προ πολλού.
Οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κουκλατζής έχουν ήδη προφυλακιστεί μέχρι την Δεύτερα (05.03.2018).

Δείτε τα Βίντεο 









Πεντάγωνο: Δεν κατηγορούνται για κατασκοπεία οι Ελληνες στρατιωτικοί
Σύμφωνα με πηγές του ελληνικού Πενταγώνου, η σύλληψη των δύο στρατιωτικών έγινε χωρίς βία, ενώ τους επετράπη να τηλεφωνήσουν από τα κινητά τους στις μονάδες τους.
Οι δύο Ελληνες κρατούνται στις κλειστές φυλακές Ανδριανούπολης, καθώς δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και δεν μπορούν να κρατηθούν σε δικό τους χώρο -διαφορετικά, θα είχαν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Εξοργίζει το Μαξίμου – Παραδέχθηκε πως τελικά το ήξεραν από χθες το μεσημέρι…
Εξοργίζει πλέον η αναξιοπρεπής στάση του Μεγάρου Μαξίμου.Λίγη ώρα μετά τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, οι Τούρκοι τους «παίζουν» μαεστρικά, διαρρέοντας στα απολύτως ελεγχόμενα – όπως σε όλα τα καλά ολοκληρωτικά καθεστώτα – ότι οι δυο Έλληνες θα αντιμετωπίσουν και την κατηγορία της ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην καθιερωμένη ενημέρωση των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης και στην πιο τραγική του εμφάνιση από την ανάληψη των καθηκόντων του, εμφανίστηκε να θεωρεί το περιστατικό ήσσονος σημασίας, τον δε χειρισμό της τουρκικής πλευράς -που εκθέτει εξόφθαλμα την ελληνική- ότι ακολουθεί την πεπατημένη!

«Είναι απολύτως τυπικό το όλο θέμα», τόλμησε να πει… δίνοντας συνέχεια στη λανθασμένη αντιμετώπιση της κρίσης από την πρώτη στιγμή που οδήγησε στη σαφέστατα πολιτικά υπαγορευμένη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Κι όσο εμείς επιδεικνύουμε αυτή τη συμπεριφορά, τόσο οι Τούρκοι φροντίζουν να μας εκθέτουν. Διότι δεν εκτίθεται ο Τσίπρας, ο Καμμένος και η παρέα του χαβαλέ στο Μαξίμου, η χώρα εκτίθεται.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης γνώριζε το περιστατικό με τη σύλληψη των δυο στρατιωτικών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως αποκάλυψε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Έκτοτε, παρακολουθεί τις εξελίξεις σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.
Ο τελευταίος μάλιστα ακύρωσε τη μετάβασή του στη Σμύρνη όπου θα παραβρισκόταν σε τελετή στο ελληνικό προξενείο.

Στο Πεντάγωνο ο Κικίλιας
Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας μεταβαίνει εκτάκτως ο Τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ μεταβαίνει προκειμένου να έχει πλήρη ενημέρωση για την υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές.

Η συνάντηση διήρκεσε μισή ώρα περίπου.
Ο κ. Κικίλιας είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Πάνο Καμμένο, ο οποίος τον κάλεσε να μεταβεί στο υπουργείο.

Ο Πάνος Καμμένος προσκάλεσε για ενημέρωση τον Βασίλη Κικίλια της Νέας Δημοκρατίας ψάχνοντας για «εθνική συναίνεση» για αυτό που έρχεται…

Σύμφωνα με το Dogan πρόκειται για τους Αγγελο Μητρετώδη (25χρονο ανθυπολοχαγό του Μηχανικού από το Κιλκίς) και τον Δημήτρη Κούκλατζη (λοχία ΕΠ.ΟΠ, Σκαπανέας Μηχανικού) ο οποίος απεικονίζεται στην κάτωθι φωτογραφία.












https://www.pentapostagma.gr